web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Volledige tekst van de toespraak van Putin tot de Russen

“Ik doe een beroep op de burgers van Rusland, op het personeel van de strijdkrachten, wetshandhavingsinstanties en speciale diensten, op de jagers en commandanten die nu vechten in hun gevechtsposities, vijandelijke aanvallen afslaan, het heldhaftig doen, – ik weet het, Ik sprak met de bevelhebbers van allen. Ik doe ook een beroep op degenen die door bedrog of bedreiging in een crimineel avontuur werden getrokken, die op het pad van een ernstige misdaad werden geduwd – een gewapende opstand.
Rusland voert vandaag een harde strijd voor zijn toekomst en weert de agressie van neonazi’s en hun meesters af. Vrijwel de gehele militaire, economische en informatiemachine van het Westen is tegen ons gericht. We vechten voor het leven en de veiligheid van onze mensen, voor onze soevereiniteit en onafhankelijkheid. Voor het recht om Rusland te zijn en te blijven, een staat met een geschiedenis van duizend jaar.
Deze strijd, waarin over het lot van ons volk wordt beslist, vereist de vereniging van alle krachten, eenheid, consolidatie en verantwoordelijkheid. Wanneer alles wat ons verzwakt, aan de kant moet worden geschoven, elke strijd die onze externe vijanden kunnen en gebruiken om ons van binnenuit te ondermijnen.
En daarom zijn de acties die onze eenheid splijten in feite afvalligheid van ons volk, van onze strijdmakkers die nu aan het front vechten. Dit is een steek in de rug van ons land en onze mensen.
Het was zo’n klap die Rusland werd toegebracht in 1917, toen het land de Eerste Wereldoorlog voerde. Maar de overwinning is haar ontstolen. Intriges, gekibbel, politisering achter de rug van het leger en de mensen veranderden in de grootste schok, de vernietiging van het leger en de ineenstorting van de staat, het verlies van uitgestrekte gebieden. Het eindresultaat was de tragedie van de burgeroorlog.
Russen vermoordden Russen, broeders – broeders en allerlei politieke avonturiers en buitenlandse troepen, die het land verdeelden, in stukken scheurden, zelfzuchtige winst behaalden.
Dit laten we niet nog een keer gebeuren. We zullen zowel ons volk als onze staat beschermen tegen alle bedreigingen. Onder meer door intern verraad.
En waar we mee worden geconfronteerd, is precies verraad. Exorbitante ambities en persoonlijke belangen leidden tot verraad. Om ons land, ons volk en de zaak te verraden waarvoor, zij aan zij met onze andere eenheden en subeenheden, de strijders en commandanten van de Wagner-groep vochten en stierven. De helden die Soledar en Artemovsk, de steden en dorpen van Donbass, bevrijdden, vochten en gaven hun leven voor Novorossie, voor de eenheid van de Russische wereld. Hun naam en glorie werden ook verraden door degenen die een opstand probeerden te organiseren en het land naar anarchie en broedermoord duwden. Om uiteindelijk te verslaan en je over te geven.
Ik herhaal, elke interne onrust is een dodelijke bedreiging voor onze staat, voor ons als natie. Dit is een klap voor Rusland, voor ons volk. En onze acties om het vaderland tegen een dergelijke dreiging te beschermen, zullen zwaar zijn. Al degenen die opzettelijk het pad van verraad zijn ingeslagen, die een gewapende opstand hebben voorbereid, het pad van chantage en terroristische methoden zijn ingeslagen, zullen onvermijdelijk worden gestraft, zullen zich zowel voor de wet als voor onze mensen verantwoorden.
De strijdkrachten en andere overheidsinstanties hebben de nodige orders ontvangen en in Moskou, de regio Moskou en een aantal andere regio’s worden nu aanvullende antiterroristische maatregelen genomen. Er zullen ook resolute maatregelen worden genomen om de situatie in Rostov aan de Don te stabiliseren. Het blijft moeilijk, in feite wordt het werk van het civiele en militaire bestuur geblokkeerd.
Als president van Rusland en opperbevelhebber, als burger van Rusland, zal ik er alles aan doen om het land te verdedigen, de constitutionele orde, de levens, veiligheid en vrijheid van de burgers te beschermen.
Degene die de militaire opstand organiseerde en voorbereidde, die de wapens ophief tegen zijn strijdmakkers, verraadde Rusland. En ze zullen ervoor antwoorden. En ik dring er bij degenen die meegesleurd worden in deze misdaad op aan om geen fatale en tragische, unieke fout te maken, om de enige juiste keuze te maken – om te stoppen met deelname aan criminele handelingen.
Ik geloof dat we zullen behouden en verdedigen wat ons dierbaar en heilig is, en samen met ons moederland zullen we alle beproevingen overwinnen, we zullen nog sterker worden.
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥