web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Laat u niet misleiden: GGO-voedingsmiddelen krijgen nu het label “bioengineered” onder de nieuwe regel die van kracht wordt

Genetisch gemodificeerd voedsel – ooit bekend als ‘genetisch gemodificeerde organismen’ of GGO’s – zal nu iets anders heten, dus je moet op je hoede zijn voor de nieuwe term, aangezien typen van de wereldwijde overheid ze proberen te verbergen.

GGO-voedsel zal nu het label “bioengineered” krijgen onder – ironisch genoeg – “nieuwe regels voor het vrijgeven van voedsel” in de VS die van kracht werden op nieuwjaarsdag, omdat het hernoemen van iets dat al lang in verband wordt gebracht met negatieve resultaten, alleen “openbaarmaking” wordt genoemd door een globalist diepe staat.

Zoals gemeld door The Epoch Times , kregen voedselproducenten tot 1 januari de tijd om te voldoen aan de nieuwe regels, die feitelijk zijn opgesteld en uitgevaardigd onder de regering-Trump. Maar zijn hand werd afgedwongen door een wet die door het Congres werd aangenomen tijdens Barack Obama’s ambtsjaar vorig jaar, waardoor “een nationale norm werd gecreëerd voor het bekendmaken van voedsel dat bio-engineered is of kan zijn”.

De nationale norm “vermijdt een lappendeken van staat tot staat die verwarrend kan zijn voor consumenten”, zei de toenmalige landbouwminister Sonny Perdue, die onder Trump diende.

Nogmaals, een ‘nationale norm’ betekent nu dat individuele staten of plaatsen die het meer bekende ‘GGO’-label willen blijven gebruiken, dit nu niet meer mogen doen. En hoewel ‘bio-engineered’ een juiste term lijkt te zijn, zal het ongetwijfeld ‘verloren gaan in de shuffle’, aangezien Amerikanen die gewend waren de andere term te zien, in de war zouden kunnen raken door de nieuwe.

Gelukkig zijn er groepen die niet alleen bezwaar hebben gemaakt tegen de verandering, maar ook gerechtelijke stappen hebben ondernomen om het te stoppen, waaronder het Centrum voor Voedselveiligheid, dat zegt dat de etiketteringsvereisten consumenten alleen maar in verwarring zullen brengen.

Lees ook:   Misbruik van Gemeenten - Dwangarbeid

“Deze voorschriften zijn niet bedoeld om het publiek te informeren, maar zijn eerder bedoeld om bedrijven in staat te stellen hun gebruik van genetisch gemanipuleerde ingrediënten voor hun klanten te verbergen”, zei Andrew Kimbrell, uitvoerend directeur van het centrum, in een verklaring. “Het is een regelgevende zwendel, die we in de federale rechtbank willen herroepen.”

Bovendien hebben ook de Organic Trade Association, het Institute for Agriculture and Trade Policy en The Non-GMO Project hun verzet tegen de nieuwe regel ingediend.

“Over het algemeen zullen veel producten die GGO’s bevatten niet worden geëtiketteerd, wat betekent dat de afwezigheid van een bio-engineered (BE) openbaarmaking niet betekent dat een product niet-GGO is”, zei het project in een verklaring nadat de nieuwe regels waren geïmplementeerd.

The Epoch Times merkt op:

Het Congres heeft in de National Bioengineered Food Disclosure Law opdracht gegeven aan voedselproducenten om op etiketten tekst, een symbool of een digitale link zoals een QR-code te plaatsen als producten biotechnologische ingrediënten bevatten. Wetgevers gebruikten de term bioengineered, maar stonden het ministerie van Landbouw toe soortgelijke termen te gebruiken. Het bureau koos er echter voor om bij alleen bio-engineering te blijven.

Er zijn echter aanhangers van de nieuwe verordening, waaronder organisaties van de ‘voedingsindustrie’ zoals het Food Marketing Institute en de Grocery Manufacturers Association.

“De regel biedt een consistente manier om transparantie te bieden met betrekking tot het voedsel dat we verkopen en geeft onze klanten in het hele land de middelen om meer te weten te komen over kruidenierswaren die biotechnologische ingrediënten bevatten”, merkte het instituut in 2018 op.

Lees ook:   Politici besteelt de mensen, pensioen

Maar sommige aanhangers hebben het Biden-regime ook gevraagd om de deadline voor de implementatie van de regels uit te stellen vanwege de nog steeds verergerende crisis in de toeleveringsketen die de huidige regering heeft verergerd.

Het regime “moet nu een ‘doe geen kwaad’-standpunt innemen, zodat bedrijven zich kunnen concentreren op het leveren voor consumenten”, zei de Consumer Brands Association in een recente verklaring.

GGO-voedingsmiddelen, hoe ze ook worden genoemd, blijven problematisch voor consumenten.

In 2019 gaf bijvoorbeeld een voormalige bio-ingenieur van Monsanto die klokkenluider werd, toe dat GGO-aardappelen die hij hielp creëren allerlei soorten gifstoffen aantrokken, inclusief die welke niet in het voedselgewas werden aangetroffen vóór de modificatie.

Dr. Caius Rommens, die zes jaar in het ziektebestrijdingsprogramma van Monsanto doorbracht en duizenden soorten GGO-aardappelen ontwikkelde, ontdekte dat de meeste van hen gemuteerd, steriel, chlorofylarm of onvolgroeid bleken te zijn. Hoe kan dit de gezondheid van de consument beïnvloeden?

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥