...

08 december 2021

 

De spirituele effecten van knuffelen

1. Inleiding

Over de hele wereld worden mensen die elkaar omhelzen erkend als een veel voorkomende vorm van begroeting. Afhankelijk van cultuur, context en relatie kan een knuffel duiden op vertrouwdheid, liefde, genegenheid of vriendschap. Mensen die elkaar knuffelen, werden beschouwd als een indicatie van steun, troost en troost. In sommige culturen en voor sommige mensen, vooral tussen vreemden, is een knuffel misschien niet de norm en kan het worden beschouwd als een inbreuk op de privéruimte. Er is uitgebreid onderzoek gedaan en er is literatuur gepubliceerd over de psychologische voordelen van knuffelen. Hoewel de meeste mensen een aangeboren fysieke en emotionele behoefte hebben om aangeraakt en geknuffeld te worden, vooral door hun dierbaren, is er weinig begrip van de spirituele gevolgen van mensen die elkaar omhelzen.

2. Achtergrondinformatie

We moedigen u aan om van meet af aan vertrouwd te raken met ons artikel over een spiritueel perspectief op begroeting. Het biedt belangrijke achtergrondinformatie om dit artikel te begrijpen. Het artikel legt uit hoe we vatbaarder zijn voor een uitwisseling van subtiele energieën wanneer een begroeting het aspect van aanraking omvat. Door spiritueel onderzoek hebben we ontdekt dat de meeste mensen tot op zekere hoogte worden beïnvloed door negatieve energieën . Als gevolg hiervan is het zeer waarschijnlijk dat de uitwisseling van subtiele energieën tussen twee mensen die elkaar aanraken of mensen die elkaar omhelzen, spiritueel schadelijk is. De meesten van ons kunnen dit schadelijke effect niet waarnemen, omdat we niet het vermogen van het zesde zintuig hebben om dat te doen.

3. Een opmerking over begroetingen waarbij aanraking betrokken is

Wanneer een begroeting het aspect van aanraking betreft, kan het volgende in gedachten worden gehouden. Het gebruik van aanraking verbetert de overdracht van spirituele of subtiele energieën tot 100%, in vergelijking met een begroeting waarbij geen aanraking betrokken is. (In elkaars ogen staren kan ook een overdracht van subtiele energieën veroorzaken, afhankelijk van de soorten negatieve energieën die erbij betrokken zijn.)

Soort contact Gemakkelijke energieoverdracht Voorbeeld van begroeting
Huid op huid Energieoverdracht gemakkelijker Handdruk, knuffel
Huid op mond Meer energieoverdracht dan huid op huid Kussen van de hand of de wang
Mond op mond De meeste energieoverdracht Kussen van mond op mond

Raadpleeg het artikel over het “spirituele perspectief op een kus” .

4. Spiritueel onderzoek naar het knuffelen van mensen

4.1 Diverse scenario’s bij knuffelen

De volgende tabel geeft de verschillende scenario’s weer die we in het dagelijks leven kunnen tegenkomen, de waarschijnlijkheid dat dit gebeurt en het mogelijke resultaat.

Soorten scenario’s met betrekking tot knuffelen Waarschijnlijkheid dat het in het dagelijks leven gebeurt Waarschijnlijk resultaat
Bezeten persoon die een andere bezeten persoon knuffelt 1 Laag tot gemiddeld Extreem negatief: de bezittende negatieve energieën die elkaar omhelzen, geven aanleiding tot nog meer zwarte energie. Op een subtiel niveau wordt ook de omgeving beïnvloed. 

Het spirituele leed van beide mensen neemt toe en de kracht van de negatieve energiecentra bij het Anahat-chakra neemt toe.

Bezeten persoon die een gemiddeld persoon knuffelt die wordt beïnvloed door negatieve energieën 

 

Medium Extreem negatief: de negatieve energieën in de bezetene kunnen de andere persoon die wordt omhelsd heel gemakkelijk infecteren. 

De mogelijkheid van geestelijk leed bij de gemiddelde persoon neemt toe, en de mogelijkheid van zowel lichamelijk als geestelijk leed neemt toe.

Zie de afbeelding op basis van subtiele kennis in paragraaf 4.2

Een gemiddelde persoon die wordt beïnvloed door negatieve energieën, knuffelt een andere gemiddelde persoon die wordt beïnvloed door negatieve energieën 2 Hoog Meestal negatief: hoewel er geen daadwerkelijke uitwisseling van negatieve energie is, is de interactie over het algemeen schadelijk en veroorzaakt ze verontrustende trillingen vanwege: 

 • Mengen van zwarte energiebedekkingen
 • Botsende van psychische omhulsels
Een spiritueel positief persoon knuffelen die boven het spirituele niveau van 60% zit en regelmatig spiritueel oefenen. Zeldzaam tot laag Er zal een positief helend effect plaatsvinden op de persoon die de persoon omhelst op het spirituele niveau van 60%.
Knuffelen of aangeraakt worden door een heilige Bijzonder Een positief genezend effect zal plaatsvinden op de persoon die een heilige omhelst. Een voorbeeld hiervan is Hare Heiligheid Mata Amritanandamayi Devi, ook liefdevol bekend als ‘Amma’ of ‘de knuffelende heilige’. Als mensen door Amma zijn omhelsd, hebben ze positieve spirituele ervaringen opgedaan.

Voetnoten:

 1. Ongeveer 30% van de wereldbevolking is bezeten door negatieve energieën en de overige 70% is erdoor getroffen. Lees verder
 2. Bijna alle mensen worden tot op zekere hoogte beïnvloed door negatieve energieën, die een zwarte omhulling om hen heen creëren. Het effect van negatieve energieën op mensen wordt minimaal nadat ze het spirituele niveau van 60% hebben bereikt.

4.2 Een tekening gebaseerd op subtiele kennis van een bezeten persoon die een gemiddeld persoon omhelst

De volgende tekening, gebaseerd op subtiele kennis, die het spirituele effect van een knuffel laat zien, is getekend door mevrouw Yoya Vallee , een lid van het spirituele onderzoeksteam van SSRF . Door gebruik te maken van haar geavanceerde zesde zintuig, geeft Yoya ons een glimp van het samenspel van subtiele energieën wanneer een bezetene een man omhelst die licht aangetast is door negatieve energieën.

Hugging is one of the ways one greets each other. Here is a subtle analysis after hugging a person who is possessed by negative energies.

Raadpleeg het artikel – Wat zijn tekeningen op basis van subtiele kennis.

De onderstaande tabel geeft de details achter elk van de aspecten in de bovenstaande tekening op basis van subtiele kennis. Raadpleeg het artikel over chakra’s voor een beter begrip van de onderstaande tabel.

Sno. Uitleg
1 Creatie en activering van een ring van verontrustende energie in het hartchakra ( Anāhat-chakra )
1A Emissie van zwarte deeltjes van verontrustende wazige zwarte energie door het hartchakra
2 Creëren en activeren van een dikke zwarte omhulling rond het lichaam
2A Creëren en activeren van een ring van verontrustende energie op het midden voorhoofd chakra ( Ādnyā-chakra )
2B Emissie van een ring van schrijnend energie uit de mid-brow chakra
2C Creëren van een ring van verontrustende energie in het hartchakra
2D Emissie van wazige golven van verontrustende energie door het  hartchakra
2E Volledige omsluiting van het  hartchakra door de ring van verontrustende energie te bedekken
2F Creëren van een wazige zwarte energie die rond het hoofd bedekt
2G Verspreid een wazige stroom van verontrustende energie rond de persoon op een cirkelvormige manier
2H Verhoging van de zwarte energie die het lichaam bedekt
2I Creëren van een ring van zwarte energie in het  hartchakra
3 Illusoire ( āy āvi ) golven die de mensen omringen, waardoor ze een vals gevoel van goed gevoel krijgen
4 Creatie en activering van een ring van verleidelijke ( Mohini ) energie
4A Creëren van een ring van verleidelijke energie in het  hartchakra
4B Creëren van een ring van verleidelijke energie rond beide personen, waardoor ze een vals gevoel van aantrekkingskracht krijgen

Zoals je aan de bovenstaande uitleg kunt zien, is het omhelzen van een persoon die bezeten is door negatieve energieën buitengewoon schadelijk voor ons.

4.3 Aanvullende punten over de spirituele gevolgen van mensen die elkaar omhelzen

 • Wanneer twee mensen elkaar omhelzen, ontstaat er een subtiele wrijving wanneer hun mentale omhulsels elkaar kruisen / botsen. Dit creëert over het algemeen verontrustende trillingen waarvan gebruik kan worden gemaakt door negatieve energieën om de mensen die betrokken zijn bij een knuffel te beïnvloeden. Raadpleeg het artikel ‘ Waaruit bestaan ​​we? 
 • Zelfs als twee personen Spiritualiteit beoefenen en minimaal worden beïnvloed door enige zwarte energie, kunnen verontrustende trillingen worden opgewekt. Twee zoekers op verschillende paden naar God, zoals de ene op het Pad van Kennis en de andere op het Pad van Toewijding, hebben bijvoorbeeld verschillende soorten vibraties. Wanneer deze verschillende trillingen met elkaar in contact komen, kunnen ze vervelende trillingen veroorzaken.
 • Het omhelzen van iemand die treurt, is hoogstwaarschijnlijk geestelijk schadelijk, aangezien een door verdriet getroffen persoon negatieve energieën aantrekt.
 • Het knuffelen van geesteszieke patiënten zal meestal een negatief spiritueel effect hebben op de persoon die knuffelt. Geesteszieke patiënten hebben een grote kans om beïnvloed te worden of bezeten te worden door negatieve energieën.

4.4 Knuffelen van kinderen

Spirituele effecten van knuffelen

Gezien de bovenstaande informatie verkregen door spiritueel onderzoek naar het effect van een knuffel, wat is dan het perspectief in het geval van kinderen? Omhelsd en aangeraakt worden door hun ouders is belangrijk voor het emotionele welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Jonge kinderen zullen hun ouders natuurlijk ook knuffelen als ze zich bedreigd voelen door een onbekende persoon of situatie.

Helaas zijn kinderen en hun ouders net zo vatbaar voor negatieve energie-uitwisselingen wanneer ze met elkaar in contact komen. Het kind dat bezeten is, kan invloed hebben op de ouder en vice versa. Daarom moeten spirituele voorzorgsmaatregelen zoals vermeld in paragraaf 5.2 worden opgenomen.

5. De inspanningen om nadelige geestelijk effect van een knuffel te minimaliseren

5.1 Belemmeringen om spirituele maatregelen in praktijk te brengen

Om maatregelen te nemen om het schadelijke effect van een knuffel of aanraking als een vorm van begroeting te ondervangen, is het belangrijk om de bovenstaande informatie serieus te nemen. Het serieus nemen van deze informatie kan echter worden belemmerd door de gedachte: “Ik heb mijn hele leven mensen omhelsd en er is niets ongewoons gebeurd, dus deze informatie kan niet waar zijn of moet overdreven zijn.” Deze manier van denken zal alleen maar elke poging ondermijnen om zichzelf te beschermen tegen de schadelijke spirituele effecten van een omhelzing. Hiervoor is het verstandig om de volgende punten in gedachten te houden:

 • De meerderheid van de mensen heeft een minimaal zesde zintuigvermogen en is in meer of mindere mate omhuld met een zwarte energiebedekking. Dit maakt hen zich niet bewust van of ongevoelig voor de uitwisseling van subtiele energieën.
 • Daarom is het voor mensen die het subtiele aspect niet kunnen waarnemen even zinloos als een patiënt die met een arts ruzie maakt dat er geen virussen bestaan. Dit komt voort uit het feit dat de gemiddelde persoon niet over het zesde zintuig beschikt en daardoor slecht toegerust is om subtiele energieën waar te nemen.
 •  Een knuffel geeft ons psychologisch een gevoel van welzijn en geluk, maar we kunnen er geen Bliss ( Ānand ) van krijgen.
 • De gemiddelde persoon is alleen afgestemd op de psychologische voordelen van een knuffel die een bepaald niveau van geluk oplevert. Omdat ze geen subtiele vibraties kunnen waarnemen, weegt het gevoel van geluk zwaarder dan elk vermogen om de subtiele uitwisseling van energieën waar te nemen, hoe negatief ze ook zijn.
 • De behoefte aan aanraking is een psychologische vereiste en geen spirituele vereiste voor de belichaamde Ziel.

5.2 Remedies om elk nadelig effect van een knuffel te overwinnen

Het omhelzen van dierbaren is iets dat we misschien niet kunnen vermijden en misschien ook niet willen vermijden, ondanks dat we ons bewust zijn van het bovenstaande spirituele onderzoek. SSRF beveelt het volgende aan om het spirituele risico van een knuffel te minimaliseren:

 • Beperk knuffelen tot alleen degenen die u echt moet knuffelen.
 • Houd je niet bezig met het omhelzen van een of ander als een psychologische remedie, omdat je niet weet of de persoon die je knuffelt inderdaad bezeten is door negatieve energieën.
 • Regelmatige spirituele oefening helpt om een ​​beschermend omhulsel om ons heen te bieden dat ons veerkrachtig maakt voor de negatieve spirituele effecten van de omgeving. Voortdurend de Naam van God chanten is een gemakkelijke spirituele oefening die ons op spiritueel niveau beschermt, terwijl we onze dagelijkse activiteiten uitvoeren en in contact komen met mensen in verschillende spirituele staten.
 • Bidden is gunstig voor bescherming tegen negatieve energieën die de mensen die we begroeten beïnvloeden. Het helpt ook om de uitwisseling van zwarte energie tussen negatieve energieën die beide mensen treffen, te voorkomen.

Bron

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Water in plastic containers is gevaarlijk voor de gezondheid.

Gerelateerde berichten