web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Meer complicaties bij zwangerschap binnen drie maanden na stoppen pil

Bij vrouwen die binnen drie maanden nadat ze gestopt zijn met de pil zwanger worden komt vaker zwangerschapsvergiftiging en vroeggeboorte voor. Het optreden van deze complicaties is bovendien afhankelijk van het type pil. Dit blijkt uit onderzoek van het Radboudumc bij ruim 7000 zwangerschappen.

De anticonceptiepil is één van de meest gebruikte medicijnen in Nederland. De pil bevat hormonen die voorkomen dat je zwanger raakt. Als je zwanger wilt worden, dan stop je met de pil. Maar dat betekent niet dat de hormoonhuishouding van het lichaam meteen weer normaal is. Onderzoekers van het Radboudumc zochten uit of er een verband bestaat tussen snel zwanger worden na het stoppen met de pil en het optreden van zwangerschapscomplicaties.

Zwangerschapsvergiftiging en vroeggeboorte

Lees verder via de bron

https://www.radboudrecharge.nl/nl/artikel/meer-complicaties-bij-zwangerschap-binnen-drie-maanden-na-stoppen-pil

Wie weet wat voor een invloed de pil nog meer heeft?
Ook op het ontstane kind… en voor de rest van zijn of haar leven?
Denk bv ook aan (het echte) transgenderisme?
Heftig dit.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥