web analytics

Kinderen in China gediagnosticeerd met diabetes na het krijgen van Chinese COVID-19-vaccins

Tranen sprongen in de ogen van de 5-jarige kleuter als hij andere kinderen zag snacken – een luxe voor de jongen sinds hij eind januari de diagnose diabetes type 1 kreeg. De diagnose kwam 1 1/2 maand nadat hij zijn tweede dosis van een Chinees COVID-19- vaccin kreeg.

Puncties vullen elke vinger van beide handen van de jongen, volgens zijn vader, vanwege het constante vingerprikken dat nodig is om zijn bloedsuikerspiegel te controleren. Hij krijgt elke dag vier doses insuline en elke maaltijd wordt gewogen en gemeten op koolhydraten.

De jongen behoort tot een groep van tussen de 600 en 1.000 Chinese kinderen bij wie tussen oktober en mei diabetes type 1 is vastgesteld, volgens een open brief die is ondertekend door ouders in dit cohort. Peking luidde eind oktober een landelijke campagne in om kinderen van 3 tot 11 jaar te inenten – de leeftijdsgroep die de meeste diabetespatiënten omvat.

Op 31 mei, de vooravond van Internationale Kinderdag, schreven hun ouders een open brief waarin ze smeekten om publieke aandacht.

“We koppelden het aanvankelijk niet aan vaccins, maar als we heen en weer denken, hadden onze kinderen geen enkele verandering in levensstijl of dieet, de enige verandering was het vaccin krijgen en ze kregen symptomen na de vaccinatie”, schreven ze in de brief die voor het eerst werd gepubliceerd op een site die wordt beheerd door Wei Boxing, een Chinese gezondheidsactivist.

Een jongen kijkt naar een verpleegster die een prik voorbereidt in een gezondheidscentrum in Qingdao in de Oost-Chinese provincie Shandong op 4 november 2021. (Feature China/Future Publishing via Getty Images)

De brief had op 11 juni meer dan 300.000 views en 800 reacties. Veel reageerders waren bezorgde ouders die zeiden dat ze in hetzelfde schuitje zaten. Ze lieten hun telefoonnummer achter en vroegen om toegevoegd te worden aan een groep op de Chinese sociale media WeChat met mensen die zeiden dat zij of een familielid ernstige bijwerkingen hadden ondervonden na het nemen van Chinese COVID-19-vaccins.

Type 1-diabetes treedt op wanneer het immuunsysteem zichzelf aanvalt en bètacellen in de pancreas vernietigt die insuline produceren, dat de bloedsuikerspiegel reguleert. De veelbetekenende tekenen zijn onder meer overmatige dorst, frequent urineren, onbedoeld gewichtsverlies, prikkelbaarheid, honger, vermoeidheid en wazig zien. Het ontwikkelt zich meestal bij kinderen en jonge volwassenen, vooral bij mensen rond de 13 en 14 jaar oud, hoewel het volgens de Centers for Disease Control and Prevention op elke leeftijd kan voorkomen . Genen en blootstelling aan virussen en andere omgevingsfactoren kunnen beide de ziekte veroorzaken.

De brief van de ouders kwam maanden nadat honderden ouders beweerden dat de COVID-19-vaccins ervoor zorgden dat hun kinderen leukemie kregen. Veel van degenen met de diagnose leukemie zijn tussen de 3 en 11 jaar oud.

In China is medio februari ongeveer 86,4 procent van de personen tussen 3 en 11 jaar en alle personen tussen 12 en 17 jaar volledig gevaccineerd.

 

 

De ouders van nieuw gediagnosticeerde diabetische kinderen zeiden dat ze in eerste instantie een groep op WeChat begonnen om behandeltips te delen. Ze begonnen nog twee groepen nadat het lidmaatschap van de eerste groep was gegroeid tot 500 leden, de maximale grootte die is toegestaan ​​voor een WeChat-groep. Ongeveer 600 van hen hebben volgens de open brief hun echte naam bij de groep geregistreerd.

verloren jeugd

De 5-jarige jongen had zijn eerste dosis geregeld door zijn kleuterschool op 5 november, gevolgd door een tweede dosis een maand later. Hij begon vanaf 15 januari verhoogde dorst en frequent urineren te ervaren, zei zijn vader.

Kleine genoegens die hij en zijn leeftijdsgenoten ooit als vanzelfsprekend beschouwden, was moeilijk te verzoenen, vooral op 1 juni, Internationale Kinderdag, toen alle kleuters vierden met een buffet.

“Hij huilde zo hard omdat we hem altijd mee naar huis namen om te eten”, vertelde zijn vader Wang Bin (alias), uit de havenstad Ningbo in de oostelijke provincie Zhejiang, de volgende dag aan The Epoch Times. Om hun zoon te troosten, kocht Wangs vrouw hem kippenvleugels en cake voor het avondeten.

Daarna schoten de bloedglucosewaarden van de jongen omhoog tot 306 mg/dL, een gevaarlijk niveau waarvan hen werd verteld dat hij in coma had kunnen raken.

De moeder, die haar baan opzegde na de diagnose van haar zoon, haastte zich om de jongen een insuline-injectie te geven. Ze keek angstig hoe zijn bloedsuikerspiegel daarna veranderde en sloot de hele nacht nauwelijks haar ogen.

Lees ook:   Gezondheid
Een kind dat persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) draagt, gaat op 23 februari 2022 een gemeenschapsvaccinatiecentrum binnen waar het Sinovac Biotech Ltd. Covid-19-vaccin wordt toegediend aan kinderen en ouderen in Hong Kong, China. (Chan Long Hei/Bloomberg)

Wang, een bezorger, overwoog een glucosemeter te kopen om de beproevingen van zijn zoon tot een minimum te beperken, maar de kosten – 450 yuan ($ 67) per halve maand – waren te veel voor het gezin, aangezien Wang de enige kostwinner is en ze autoleningen hebben en een hypotheek om af te lossen.

De meeste Chinese gezinnen, zoals Wang, hebben maar één kind vanwege het decennialange eenkindbeleid van het regime dat pas in 2016 werd afgeschaft. Voor de ouders zijn hun kinderen “waar we voor leven en alles wat we hebben”, schreven ze. in de brief.

“Elke keer dat een nieuw lid zich bij [de WeChat-groep] aansluit, slaat ons hart een slag over”, schreven de ouders. “Type 1 diabetes is een levenslange ziekte. Onze kinderen hebben de geneugten van kindertijd en jeugd verloren. Het is een patiëntengroep geworden.”

‘Toevallig’

Wei, de gezondheidsactivist, zei op zijn website dat hij informatie heeft ontvangen over meer dan 300 diabetesgevallen waarbij symptomen optraden na het innemen van Chinese vaccins van eigen bodem.

De meeste van hen, zei hij, zijn verbonden met Sinopharm en Sinovac, twee van de grootste Chinese COVID-19-vaccinmakers . Een handvol patiënten had een vaccin gekregen van Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical, dat naast China is goedgekeurd voor gebruik in Colombia, Indonesië en Oezbekistan. De eerste twee zijn geïnactiveerde vaccins, wat betekent dat ze kopieën van het virus bevatten die zijn gedood, terwijl de laatste een eiwitsubeenheidvaccin is, dat is gemaakt met geïsoleerde virale eiwitten.

Van de monsters die Wei analyseerde, bevond ongeveer tweederde zich in de leeftijdsgroep van 3-12 jaar.

De Chinese autoriteiten hebben niet bevestigd of ontkend of bepaalde bijwerkingen mogelijk zijn ontstaan ​​door het vaccin.

“We zijn nog bezig met het begrijpen van onregelmatige vaccinreacties en de diagnose ervan. Dit vereist dat we ons voortdurend verbeteren’, zei Wang Huaqing, een hoofdexpert die het nationale immunisatieprogramma van het Chinese Centrum voor Ziektebestrijding en Preventie leidt, tijdens een persconferentie eind mei. Hij zei dat iedereen die vermoedt vaccingerelateerde bijwerkingen te krijgen, dit moet melden aan de gezondheidsautoriteiten, en een multidisciplinaire groep van deskundigen zal de gevallen onderzoeken alvorens een advies te geven.

“Als je je onwel voelt na vaccinatie, vooral als de symptomen aanhoudend en ernstig zijn, ga dan onmiddellijk naar de dokter”, zei hij.

Bewoners staan ​​in de rij buiten een gemeenschapsvaccinatiecentrum dat het Sinovac Biotech Ltd. Covid-19-vaccin aan kinderen en ouderen toedient voorafgaand aan de openingstijden in Hong Kong, China, op 23 februari 2022. (Chan Long Hei/Bloomberg)

Maar ondanks dergelijke officiële garanties hebben de lokale immunisatie-autoriteiten de zorgen van de ouders over het algemeen van de hand gewezen door hen in “bijna identiek geformuleerde” evaluatierapporten te vertellen dat de diabetes “toevallig” of “niet gerelateerd” was aan de vaccins, zeiden ze in de brief. De autoriteiten hadden hetzelfde gezegd tegen ouders van wie de kinderen na inenting de diagnose leukemie hadden gekregen.

In een reactie van 30 mei op een casusrapport, waarin een kind diabetes type 1 symptomen begon te vertonen drie dagen nadat het in 2021 met een COVID-19-vaccin was gestoken, zeiden de provinciale gezondheidsfunctionarissen van Guangdong dat het “causaal verband met vaccinatie niet uitsluit”. maar zei dat de zaak “waarschijnlijk geen negatieve reactie zou zijn op preventieve inenting.” Ze merkten op dat het kind vóór de vaccinatie een hoge bloedsuikerspiegel had.

“Eerlijk gezegd vinden we niet dat lokale overheden zulke conclusies moeten trekken”, schreven de ouders van de diabetische kinderen. “Medische ontwikkeling is het resultaat van klinische studies. Aangezien onze kinderen diabetes type 1 hebben na een vaccininjectie en ze tot een bepaalde groep behoren, zelfs als er geen eerdere aanwijzingen zijn dat de twee met elkaar verband houden, moet wat er met hen is gebeurd serieuze aandacht krijgen.”

Dong Yuhong, die eerder werkte als senior medisch expert voor de ontwikkeling van antivirale geneesmiddelen bij het internationale farmaceutische bedrijf Novartis, maakte ook bezwaar tegen het algemene ontslag door de autoriteiten.

Lees ook:   Niet te verwarren: hoe artritis verschilt van artrose

“Beweren dat ‘COVID-19-vaccins niets te maken hebben met leukemie en diabetes type 1’ zonder zorgvuldige medische analyse is onverantwoord”, vertelde Dong, momenteel wetenschappelijk directeur van een Zwitsers biotechbedrijf, aan The Epoch Times. Het probleem met dergelijke uitspraken, zei ze, is dat ze ’te absoluut’ zijn.

China heeft een van de laagste percentages diabetes type 1 wereldwijd: gemiddeld 1,01 patiënten op elke 100.000 mensen en ongeveer 1,93 in de leeftijdsgroep van 0-14, volgens een populatie-gebaseerde BMJ- studie uit 2018 .

Dong merkte klinische en casestudies op die waarschuwden voor mogelijke hartontsteking door mRNA en op eiwit gebaseerde COVID-19-vaccins, en degenen die een risico op acute hepatitis van mRNA-vaccins signaleren. Beide zijn auto-immuunziekten waarvoor het spike-eiwit van het vaccin verantwoordelijk lijkt te zijn, zei ze.

Volgens dezelfde analogie zou het vaccin “in theorie een immuunrespons kunnen veroorzaken die gericht is op de insulineproducerende bètacellen”, zei ze. “Dit is niet onmogelijk.”

Dit kan van toepassing zijn op elk soort COVID-19-vaccin, voegde ze eraan toe, inclusief mRNA, geïnactiveerde en op eiwitten gebaseerde vaccins.

Uit een March Lancet – onderzoek onder 181.280 COVID-19-patiënten bleek dat degenen die besmet waren met het virus 40 procent meer kans hadden om diabetes type 2 te krijgen. Francis Collins, de toenmalige directeur van het National Human Genome Research Institute, schreef in een blogpost van juni 2021 waarin hij de “verontrustende verbinding” tussen diabetes en acute COVID-19-infectie benadrukte, daarbij verwijzend naar twee door de NIH gefinancierde onderzoeken die de infectie van bètacellen van de alvleesklier in mensen die zijn overleden aan COVID-19.

Dit zou ook alarm moeten slaan over het potentiële risico van het vaccin, zei Dong.

“Of het nu het vaccin of het virus is, beide bevatten het spike-eiwit dat diabetes zou kunnen veroorzaken,” zei ze.

“Geïnfecteerd raken en het vaccin krijgen kan zowel leiden tot auto-immuunaanvallen en chronische ontstekingen als tot schade aan insulinecellen.”

‘Het vaccin is de oorzaak’

Terwijl China verklaarde dat het vaccin niet verplicht was, stonden ouders onder grote druk om hun kinderen te laten vaccineren. De 12-jarige zoon van Yang Yi (alias) was net klaar met een blindedarmoperatie toen de leraar zijn klas vroeg om een ​​tweede injectie. Zowel de zonen van Yang als Wang namen de Sinovac-vaccins.

“De leraar zei dat ze niet naar school kunnen als ze niet zijn ingeënt, dus iedereen moet de injecties krijgen”, vertelde Yang aan The Epoch Times. Ze stelde het een maand uit voordat ze half december opleverde.

Kort daarna begon Yang de jongen veel meer te zien eten en drinken dan normaal, zelfs toen hij begon af te vallen. In maart werd bij hem diabetes type 1 vastgesteld.

“Niemand in onze familiegeschiedenis heeft diabetes gehad”, zei ze. Yang gelooft dat veel mensen hun diabetesdiagnose niet openbaar hebben gemaakt. In haar thuisstad Hefei, de hoofdstad van de oostelijke Chinese provincie Anhui, kent ze zeker 30 van dergelijke gevallen. “Schriftelijk zeggen ze [autoriteiten] dat het toeval is. Geen enkele organisatie durft te suggereren dat het vaccin de oorzaak kan zijn, maar ze weten het in hun hart heel goed”, zei ze. “Het vaccin is de oorzaak.”

Bewoners dragen maskers terwijl ze in de rij staan ​​om COVID-19-vaccins te ontvangen op een vaccinatieplaats in Wuhan, China, op 18 november 2021. (Getty Images)

Er is in Chinese nieuwsuitzendingen weinig besproken over de mogelijke bijwerkingen van zelfgekweekte vaccins, ook al nemen de zorgen toe op sociale media. Maar eerdere studies hebben andere COVID-19-vaccins in verband gebracht met diabetes.

In Japan ontwikkelden ten minste twee vrouwen van respectievelijk 51 en 73 jaar diabetes type 1 na het nemen van de Moderna-mRNA-vaccins. Geen van beide familieleden van de vrouw had een auto-immuunziekte, volgens de casestudy’s.

Zelfs voor mensen met een familiegeschiedenis van diabetes, is het nog steeds mogelijk dat een externe factor zoals vaccinatie de ontwikkeling van de ziekte versnelt, hoewel het moeilijk is om te beoordelen hoeveel rol elk element speelt, zei Dong.

Wu Ming (alias) uit de provincie Fujian aan de zuidoostkust van China gelooft, net als andere ouders die met The Epoch Times hebben gesproken, dat de diabetesgevallen geen geïsoleerde incidenten zijn. Haar 3-jarige, nu in een insulineafhankelijke toestand, begon in maart vaak ’s nachts te plassen, een maand na zijn eerste dosis van het COVID-19-vaccin. Nadat in maart nog een Sinovac-vaccin was geschoten, gevolgd door een injectie met meningokokkenvaccin, werd hij twee weken naar het ziekenhuis gestuurd voor diabetische ketoacidose, een opeenhoping van bloedzuren die bekend staat als ketonen en die levensbedreigend kan zijn.

“Toen we bloedsuikermeters gingen kopen, vroeg een verkoper ons verrast: ‘Krijgen jullie het voor je kind? Komt het door het vaccin?’ Zelfs zij waren zo alert op [de kwestie]”, zei ze.

De Chinese Nationale Gezondheidscommissie en de provinciale afdelingen voor Zhejiang, Henan en Fujian zijn niet telefonisch bereikbaar voor commentaar. The Epoch Times heeft contact opgenomen met Sinovac, Sinopharm en Chongqing Zhifei Biological Products Co., het moederbedrijf van Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical, over de beschuldigingen van de ouders.

Gu Xiaohua heeft bijgedragen aan dit rapport.

Bron

Ook corona zelf veroorzaakt diabetes 2
Zie afgelopen week voor een artikel dat daarover ging

Gerelateerde artikelen

Back to top button