web analytics
...

Er is iets veel dodelijker dan het Wuhan-coronavirus bij jou in de buurt

Relax!


Er is iets veel dodelijker dan het Wuhan-coronavirus bij jou in de buurt

Er is een dodelijker virus dat zich van staat tot staat verspreidt. Het jaagt op de meest kwetsbaren, om zonder genade de zieken en de ouderen te raken. In slechts de afgelopen paar maanden heeft het het leven geëist van ten minste 39 kinderen.

Het virus is griep, en het vormt een veel grotere bedreiging voor Amerikanen dan het coronavirus uit China dat de krantenkoppen over de hele wereld heeft gehaald.

“Als we nadenken over het relatieve gevaar van dit nieuwe coronavirus en griep, is er gewoon geen vergelijking,” zei Dr. William Schaffner, een professor in preventieve geneeskunde en gezondheidsbeleid aan het Vanderbilt University Medical Center. “Coronavirus zal in vergelijking daarmee een knipoog zijn. Het risico is triviaal. ”

Natuurlijk moet de uitbraak van coronavirus, die vorige maand in de Chinese stad Wuhan is ontstaan, serieus worden genomen. Het virus kan longontsteking veroorzaken en is verantwoordelijk voor meer dan 800 ziekten en 26 doden. Britse onderzoekers schatten dat het virus 4.000 mensen heeft besmet.

Een tweede persoon in de VS die China heeft bezocht is gediagnosticeerd met het Wuhan-virus, meldden ambtenaren van de Centers for Disease Control and Prevention vrijdag. Volksgezondheidswerkers volgen 63 extra patiënten uit 22 staten.

Coronavirus: VS zegt ‘niet reizen’ naar Wuhan, China; luchtvaartmaatschappijen bieden afstandsverklaringen

Influenza krijgt dit soort aandacht zelden, hoewel het elk jaar meer Amerikanen doodt dan enig ander virus, zei Dr. Peter Hotez, een professor in de kindergeneeskunde, moleculaire virologie en microbiologie aan het Baylor College of Medicine in Houston.

Influenza heeft deze winter al minstens 13 miljoen Amerikanen ziek gemaakt, 120.000 ziekenhuisopnames en 6.600 doden, volgens de CDC. En het griepseizoen heeft zelfs geen hoogtepunt bereikt. In een slecht jaar doodt de griep tot 61.000 Amerikanen.

Wereldwijd veroorzaakt de griep tot 5 miljoen gevallen van ernstige ziekte wereldwijd en doodt tot 650.000 mensen elk jaar, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.

En toch zijn Amerikanen niet bijzonder bezorgd.

Het virus bevattend: Chinese stad stopt alle lucht, treinverkeer om verspreiding van het coronavirus te voorkomen

Volgens de CDC kregen minder dan de helft van de volwassenen vorig seizoen een griepprik. Zelfs onder kinderen, die bijzonder kwetsbaar kunnen zijn voor aandoeningen van de luchtwegen, ontving slechts 62% het vaccin.

Als Amerikanen niet bang zijn voor griep, komt dat misschien omdat ze gewend zijn aan jaarlijkse waarschuwingen. Voor hen is griep oud nieuws. Maar virussen vernoemd naar buitenlandse plaatsen – zoals Ebola, Zika en Wuhan – wekken angst op.

“Vertrouwdheid leidt tot onverschilligheid,” zei Schaffner. “Omdat het nieuw is, het is mysterieus en komt uit een exotische plaats, het coronavirus zorgt voor angst.”

Sommige artsen grapten dat de griep moet worden gerebrand. nono via Angel-Wings Het is niet grappig dokter!

“We moeten influenza hernoemen; noem het XZ-47-virus, of iets engers, ‘zei Dr. Paul Offit, directeur van het Vaccine Education Center in het Children’s Hospital van Philadelphia.

Mazelen in de Democratische Republiek Congo hebben het afgelopen jaar 5.000 mensen gedood – meer dan twee keer zoveel als ebola. Toch hebben UNICEF-ambtenaren opgemerkt dat de mazelen, waar veel Amerikanen niet langer bang voor zijn, weinig aandacht hebben gekregen. Bijna alle mazelen waren bij kinderen jonger dan 5 jaar.

Maar mensen voelen zich vaak machteloos om nieuwe virussen te bestrijden. Het feit dat een vliegtuigpassagier SARS verspreidde naar andere passagiers en cockpitpersoneel maakte dat mensen zich bijzonder kwetsbaar voelden.

Omdat het Wuhan-virus nieuw is, hebben mensen er geen antilichamen tegen. Artsen hebben geen tijd gehad om behandelingen of vaccins te ontwikkelen.

De grote vraag, tot nu toe onbekend, is hoe gemakkelijk het virus van een besmette persoon op anderen kan worden overgedragen. De WHO heeft deze week ervoor gekozen om de Wuhan-uitbraak niet als een internationale noodsituatie te verklaren. Maar ambtenaren waarschuwen dat de uitbraak niet zijn hoogtepunt heeft bereikt. Elke patiënt met het nieuwe coronavirus lijkt ongeveer twee andere mensen te infecteren.

patiënten met SARS of ernstig acuut ademhalingssyndroom verspreidden de infectie naar gemiddeld twee tot vier anderen.

Gezondheidsfunctionarissen maken zich zorgen dat het nieuwe coronavirus lijkt op SARS – dat in 2002 plotseling in China verscheen en zich verspreidde naar 26 landen, volgens de WHO 8.000 mensen ziekmakend en 774 doden.

De VS ontweken een kogel met SARS, zei Schaffner. Slechts acht Amerikanen raakten besmet en volgens de CDC stierf er geen. Toch veroorzaakte SARS een wereldwijde paniek, die mensen ertoe bracht om hotels te sluiten, vluchten te annuleren en bedrijven te sluiten. MEDIAFEAR!!!!!!!

Coronavirussen kunnen onvoorspelbaar zijn, zei Dr. Michael Osterholm, directeur van het Center for Infectious Disease Research and Policy aan de Universiteit van Minnesota. Hoewel sommige patiënten nooit iemand anders infecteren, kunnen mensen die ‘superspreaders’ zijn tientallen anderen infecteren.

In het Samsung Medical Center van Seoul in 2015 infecteerde een patiënt op de eerste hulpafdeling 82 mensen – waaronder patiënten, bezoekers en personeel – met een coronavirus genaamd MERS of het ademhalingssyndroom in het Midden-Oosten. Het ziekenhuis werd gedeeltelijk gesloten om het virus te bestrijden.

“Dit is een van de beste medische centra ter wereld, op gelijke voet met de Cleveland Clinic, en ze werden op hun knieën gebracht,” zei Osterholm.

Lees ook:   Hypocriete samenleving

Toch heeft MERS nooit een grote bedreiging voor de VS gevormd

Slechts twee patiënten in de VS – zorgverleners die in Saoedi-Arabië hadden gewerkt – hebben volgens de CDC ooit positief getest op het virus. Beide patiënten overleefden.

Hotez, die werkt aan het ontwikkelen van vaccins tegen verwaarloosde ziekten, zei dat hij zich zorgen maakt over niet-gevaccineerde kinderen. De meeste kinderen die sterven aan de griep zijn er niet tegen geïmmuniseerd, zei hij. En velen waren voorheen gezond.

“Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, zorg dan voor uw griepvaccinatie,” zei Hotez. “Het is niet te laat.” –Nou dat coronavirus zit er (nog) niet in(toch?????!!!!)- dus… vage opmerking weer.

 

https://eu.usatoday.com/story/news/health/2020/01/24/coronavirus-versus-flu-influenza-deadlier-than-wuhan-china-disease/4564133002/


https://www.medicalnewstoday.com/articles/256521.php#types

-Mijn vraag is, hoeveel hebben dit virus al overleeft?


Op de 18e ging ik terug naar Wuhan. Destijds is het virus bij niemand bekend. Het is iets waar mensen over praten, maar ze maakten zich er geen zorgen over.

Op de 19e gingen mijn ouders en ik uit eten in twee restaurants zonder maskers. In de nacht van de 19e zag ik een bericht op Weibo van iemand die zei dat zijn moeder was overleden aan de longontsteking, en er waren 3 families zoals zij alleen in Hankou Morgue alleen (ik heb een screenshot, maar de laatste keer plaatste ik andere media in deze subreddit, ik werd gevraagd om “een link naar een internationaal erkende nieuwsorganisatie of -instelling te verstrekken, dus stuur me een berichtje voor de screenshots”).

Op dat moment is het officiële aantal doden zeer laag (ik kan me niet herinneren hoeveel precies, maar rond de 4 of lager).

Ik werd nerveus en ging maskers kopen. Er waren nog twee zakken NCT-maskers van 3ct over in mijn supermarkt. Ik kreeg ze en vroeg mijn ouders om ze te dragen. Mijn vader vertelde me dat ik “neurotisch” ben. Dit was de avond van de 19e.

Op de 20e druppelen er meer nieuws binnen. De vrienden van mijn familie, familieleden kregen allemaal nieuws van de respectieve familieleden die bij de overheid werken. Ze kregen de opdracht om door de voorjaarsvakantie te werken, sommigen waarschuwden dat de stad misschien vastliep. Ik ging naar de apotheek. Ze hebben geen N95-maskers meer. Ik kreeg slechts een paar flessen van 6 fl oz. Schoonmaakalcohol.

Op de 21e begon ik me echt zorgen te maken – ik kreeg een slecht gevoel van “dit kan … een echte crisis zijn”. Ik ging naar de supermarkt en bewaarde droge noedels, drinkwater, melkpoeder, andere koolhydraten. Ik ging naar huis en mijn ouders maakten grapjes dat ik te veel reageerde. Dezelfde nacht kregen we allemaal meer nieuws van familieleden (met name één familielid, die zeer goed verbonden is), die zei dat in Hankou één compound maar liefst 20 gevallen had. Een andere tekst zei dat de stad zou worden verzegeld wanneer ze 5000 gevallen schatten (destijds waren dat 3000 gevallen).

In de nacht van 21 jaar besloot ik Wuhan te verlaten en terug te keren naar mijn werkende stad. Het is een grote beslissing om geen Chinees Nieuwjaar met je gezin door te brengen, zoals elke Chinese persoon weet.

Ik vertrok op de 22e. En op de 23e verzegelden ze de stad.

Ik zeg niet dat mijn ervaring een handleiding is waarmee u moet handelen. Maar een ding dat ik heel diep voelde, is dat het nieuws altijd een of twee stappen te laat komt. Ik heb een diep gevoel van teleurstelling gevoeld over de ontkoppeling tussen mijn ervaringen en urgenties en Western News Report (om nog maar te zwijgen over het Chinese News Report … niet veel Chinese mensen verwachten echt dat het waar is). De WaPo heeft goede rapporten over medisch personeel gedaan. De NYT … Ik voel dat de pijn die veel Wuhan-burgers ervaren slechts een paar abstracte zinnen is. Nu weet ik hoe het is om aan de andere kant van een rampenrapportage te zijn.

Misschien is dit zo. Raak niet in paniek maar wees goed voorbereid! (Vooral maskers en oogbrillen)

-Heb je het gevoel dat dingen ernstiger zijn dan de westerse media zeggen of minder serieus? Het is zo moeilijk om te vertellen wat er echt aan de hand is,

Ik denk dat het serieuzer is.

Het is echter geen zombie-apocalyps. In Wuhan heeft iedereen bijvoorbeeld voedsel en kan hij rondrijden als hij een auto heeft.

Aan de andere kant is dit absoluut een wereldwijd noodgeval in de gezondheidszorg en vereist het gecoördineerde en zorgvuldige inspanningen van bijna alle landen. Degenen onder ons met connecties met Wuhan zijn erg gefrustreerd over hoe traag de WHO is.

Vanmorgen gaf de WHO toe dat ze een fout hebben gemaakt bij het evalueren van het wereldwijde risico als “matig”.

-Ik had een beetje snuffelneus. Maar geen symptomen. Mijn familie en ik werden slechts 1 dag blootgesteld. Dus hopelijk zijn we in orde. (Als de incubatieperiode 14 dagen is, worden we gewist op 5 februari, maar het nieuwste rapport zegt dat de incubatieperiode korter is)

Ik praat elke dag met ze. Ze zijn allemaal in orde. Bedankt voor uw bezorgdheid!

——-

  1. Er is veel minder verkeer, vluchten en handel met Afrika dan met China en de rest van de wereld.

  2. West-Afrikaanse bevolking == 367 MILJOEN

  3. Azië Bevolking == 4.463 MILJARD

Probeer dit niet meer te vergelijken met Ebola, of de kou of de griep.

Maar medische hulpverleners hebben een tekort aan voorraden en patiënten die nu nog steeds geen goede zorg krijgen

Nu landen in de hele wereld, stuur voorraden dan!!!

corruptie van het Rode Kruis

Dit kan niet genoeg worden gezegd.

Hallo! Ik moet zeggen van 8 DEC (het werd ontdekt) tot 25 JAN, de regering had de ene ongelooflijke blunder na de andere gemaakt:

– Alles van december: het virus verbergen, docs opdracht geven om erover te zwijgen, het overhandigen voor te laat testen (ze testten het eind december)

– Eerste tweederde van Januari: gevallen van onderrapportage, liegen tegen de Centrale Regering en de mensen dat “dingen onder controle zijn” en “het wordt niet doorgegeven aan mensen”

– 20-22 januari: toen ze het niet langer verborgen konden houden, lieten ze Zhong Nanshan, een gerespecteerde wetenschapper in China, naar buiten komen en zeggen: “Eigenlijk wordt het door mensen overgedragen!” Er was onmiddellijk paniek onder de inwoners van Wuhan.

– 23 januari: ze kondigden de lockdown in de ochtend aan, maar handhaafden pas 8 uur later. Gedurende die tijd “ontsnapten” tienduizenden Wuhan-burgers uit paniek en onzekerheid over wat de lockdown zal betekenen.

– 23 januari: ze verbieden het openbaar vervoer zonder het woon-werkverkeer van het medisch personeel te regelen. Zorgeloze HCW’s moesten taxi’s nemen (ik bedoel, als dit de Fransen waren, zouden ze in staking zijn gegaan!), Die vaak weigeren ze te nemen uit angst voor infecties.

– 23 januari: de lokale Gezondheidscommissie heeft onvoldoende medische en beschermende benodigdheden gecoördineerd en geleverd. Ziekenhuizen werden overspoeld met mensen. Het ziekenhuismanagement was een puinhoop. In sommige ziekenhuizen waren de topleiders MIA. Sommige verduisterde benodigdheden. Midden- tot laagniveau management verstopte zich in hun kantoor en bedreigde medische werkers om door te werken, zelfs als de bescherming op was. Deze ziekenhuizen maakten zelf posters, omzeilden de Gezondheidscommissie en vroegen het publiek om donaties (wat in feite leek op politieke opstand)

– 24 januari: ze verbieden taxi’s en uber-achtige diensten, nog steeds geen regeling voor het transport van HCW’s. HCW’s moesten op vrijwilligers vertrouwen om hen naar het werk te brengen.

– 25 januari: ze verboden privévoertuigen op de weg. Burgers vertellen “naar hun gemeente te gaan” voor transportbehoeften. De meesten van ons woonden niet in gebieden met een sterk “Comm Office”, en er zou absoluut geen manier zijn voor HCW’s om naar hun werk te gaan. Ze hebben het verbod een paar uur later opgeheven vanwege ongelooflijke publieke woede.

– 26-27 januari: de Centrale Regering kwam tussenbeide en externe hulp (voorraden, personeel) kwam. De situatie was beter. Maar het Rode Kruis en de Filantropische Commissie probeerden alle donaties te ‘coördineren’ door de binnenlandse routes van internationale zendingen te monopoliseren. Tegelijkertijd hebben ze niet snel genoeg gehandeld om deze donaties aan de medische hulpverleners te krijgen. Tot overmaat van ramp dreigden ze medische werkers te straffen die privé-giften ontvangen. Civiele hulporganisaties waren uiterst gefrustreerd.

Dit zijn enkele van hun ergste overtredingen … laat me niet beginnen met wanbeheer in het ziekenhuis waar andere patiënten en familieleden van de geïnfecteerden het risico liepen besmet te raken. En het grote aantal HCW-infecties …

——

Lees ook:   Hoe ziet je kind er uit in de toekomst!

Misschien hebben we dat virus hier zelfs al – langer..en er is waarschijnlijk z.g.a. niemand getest op dat virus, en het lijkt op een gewone griep, wat het ergens ook is natuurlijk, alleen nieuwer, net als toen bij de Mex en de Amerikaanse griep. Symptomen alles zijn hetzelfde…alleen bij zwakkere mensen… heftiger, omdat zij erdoor kunnen sterven, maar bij griep kan men ook sterven… als men zwak is…
Als een weerstand slecht is, dan is dat een flink risico..stel je loopt met dit virus of een griepvirus over een afdeling met couveuse baby’s tjah… dat gaan zij niet redden! Die zijn daar te klein voor en die hebben geen enkele weerstand, ze zitten niet voor niets in een couveuse.
Bejaardenhuizen idem ook hun weerstand is vaak lager… en zieke mensen en kinderen… of onder behandeling in een ziekenhuis bv met chemotherapie daar is dat allemaal heel gevaarlijk voor.

Wil je zelf meer lezen over dit onderwerp of deze thread doornemen…:

https://www.reddit.com/r/Wuhan_Flu/

https://www.reddit.com/r/Coronavirus/comments/ev049w/my_personal_account_of_the_coronavirus_in_wh_and/

Weet je hoeveel mensen momenteel griep hebben in Nederland?
Enorm veel en niemand laat zich natuurlijk testen!
Wat als zij morgen zeggen… heey dat virus is in Nederland… wat denk je dat ziekenhuizen niet overspoelt gaan worden met mensen die griepsymptomen hebben!?
Dat wordt een groot chaotisch drama!

Driekwart Nederland heeft dus de griep momenteel!
https://www.griepalert.nl/

Dat wordt drammen bij ziekenhuizen…
En het nieuws zal vertellen hoe druk het is in de ziekenhuizen en dat er mensen flauwvallen… ja druk en angstig en paniek!
Ik zag op Xandernieuws een video van iemand die enorm veel bloed voor zich had liggen, en ik keek de video eens goed en zag om zijn hals een witte doek…zijn keel was blijkbaar opengesneden en dit had niets van doen met dit virus uiteraard.

Er zijn meer films online te vinden die waarschijnlijk niets te maken hebben met dit virus in China…

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!