Peulvruchten verminderen kans op hart- en vaatziekten

Peulvruchten verminderen kans op hart- en vaatziekten

Het consumeren van een voeding met veel erwten en bonen vermindert het risico van hart- en vaatziekten.

Meer dan 9.600 mensen zijn negentien jaar geleden ondervraagd naar hun voeding. Bovendien zijn er medische analyses uitgevoerd. Na die negentien jaar bleek dat bij ongeveer 1800 mensen hart- en vaatziekten waren opgetreden.

Er werd gevonden dat mannen en vrouwen die minimaal vier maal per week peulvruchten aten, 22% minder kans hadden op hart- en vaatziekten dan degenen die dat eens per week deden. Ook hadden de fervente boneneters gemiddeld een lagere bloeddruk, een lager cholesterol en minder suikerziekte.

Peulvruchten zijn rijk aan vezels, verlagen het LDL-cholesterolgehalte en het totale cholesterolgehalte in het bloed. Tevens wordt het risico van insulineresistentie, wat kan leiden tot diabetes-type-II, verminderd. Ze bevatten weinig natrium en veel kalium, calcium, magnesium en foliumzuur. Deze combinatie van stoffen beschermen tegen hart- en vaatziekten

Gerelateerde Berichten