web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

In India stierven 68 mensen in een week tijd aan een onbekende ziekte

In India stierven 68 mensen in een week tijd aan een onbekende ziekte, de meesten van hen kinderen.

Er wordt gezegd dat de oorzaak van de mysterieuze koorts waarschijnlijk een combinatie is van zware regenval, hitte, wateroverlast, muggen en het gebrek aan hygiënische en hygiënische normen van mensen.

Verontrustend nieuws komt uit India, waar 68 mensen, waaronder 40 kinderen, in slechts een paar dagen tijd stierven aan een niet-herkende koorts. In de afgelopen 24 uur heeft het virus het leven gekost aan 12 kinderen. Dat melden de Indiase media. Er is informatie dat het aantal sterfgevallen als gevolg van de mysterieuze koorts in India waarschijnlijk nog hoger is, aangezien het aantal slachtoffers nu alleen onder degenen is die stierven in openbare ziekenhuizen.

Het belangrijkste aandachtspunt van de ziekte is het westen van Uttar Pradesh geworden, en men gelooft dat de intense hitte die daar regeerde alleen maar bijdraagt ​​aan de verspreiding van de ziekte.

Symptomen bij de meeste patiënten zijn vergelijkbaar met die van koorts, maar waren te vaag om het exacte type infectie te bepalen – eerst hebben patiënten hoge koorts, dan dehydratie en een daling van het aantal bloedplaatjes in het bloed. Opgemerkt wordt dat bij sommige patiënten de symptomen leken op knokkelkoorts – ernstige hoofdpijn, hoge koorts, spierpijn, misselijkheid, gezwollen lymfeklieren.

Er doet zich nu een moeilijke situatie voor in het Firozabad Medical College, waar 72 van de 135 kinderen in zeer ernstige toestand verkeren en letterlijk vechten voor hun leven. Meer dan 50% van hen heeft dengue-symptomen, zeiden ambtenaren. “Mijn vierjarige dochter had vier dagen virale koorts met hoge koorts. We hebben haar naar een privéziekenhuis gebracht omdat er elders geen bedden waren.

Ze stierf zaterdag door een laag aantal bloedplaatjes en hoge koorts.” – zegt Vinod Kumar, een troosteloze vader en inwoner van het dorp Sekhpur in Firozabad. Er wordt gezegd dat de oorzaak van de mysterieuze koorts waarschijnlijk een combinatie is van zware regenval, hitte, wateroverlast, muggen en het gebrek aan hygiënische en hygiënische normen van mensen. Indiase ziekenhuizen hebben nog steeds een enorm aantal covid-patiënten, dus er zijn niet genoeg bedden voor patiënten met onbekende koorts en veel van deze patiënten worden op covid-afdelingen geplaatst.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥