web analytics

Soemerisch verhaal van koning Ethan, die naar de hemel reisde naar de goden

Soemerisch verhaal van koning Ethan, die naar de hemel reisde naar de goden

c11c9685d359a266dbc5b33cd84c4a7b via Angel-Wings

Ongeveer 5000 jaar geleden werd het oude Sumerië geregeerd door de legendarische koning Etana – een persoon die later herhaaldelijk werd afgebeeld op Sumerische tabletten en zegels.

Etana was vooral beroemd omdat ze de hemel minstens één keer met de goden had bezocht. Als het gaat om mythen en verhalen uit de oudheid, is een van de meest fascinerende het verhaal van Ethan , de heerser van Sumerië. Dit verhaal, ongeveer 4000 jaar geleden geschreven in spijkerschrift op een kleitablet, vertelt hoe koning Etana naar de hemel opsteeg om een ​​probleem op te lossen dat onmiddellijke aandacht vereist. Koning Etana, die regeerde aan het begin van het 3e millennium voor Christus, werd persoonlijk door de goden gekozen als de heerser van de stad Kish en was de eerste koning uit Kish in een lange lijst van Sumerische koningen. De goden schonken hem de macht en autoriteit om regels en orde op aarde onder de mensen te vestigen. Etana kreeg de bijnaam “Hij die het land verzamelde” en hij deed dit onder toezicht en goedkeuring van de Goden, die in het algemeen de concepten van royalty en heerschappij voor de menselijke beschaving formuleerden en goedkeurden. Koning Etana genoot veel respect onder de mensen en was erg godvrezend, hij voerde alle religieuze rituelen uit met grote schroom en respect.

081c90641dae0e2a18c358ffa91e23d5 via Angel-Wings

Waarom ging hij naar de goden om rechtstreeks te praten? Daarover later meer. Het verhaal van koning Etana begint met regels over hoe de goden de stad Kish hebben gesticht en gebouwd. Toen de stad eenmaal was gebouwd, gingen de goden op zoek naar een waardige heerser die Kish effectief kon regeren. Uiteindelijk koos Inana / Ishtar, de godin van liefde, vruchtbaarheid en oorlog, Etana als heerser.  Etana deed het goed als koning, maar één ding baarde hem zorgen, hij was kinderloos en kon dit probleem op geen enkele manier oplossen.

Lees ook:   Verlaten Portugees paleis van graaf José - Geheime ondergrondse tunnels!

 

Op de een of andere manier wist hij dat een bepaalde “geboorteplant” die boven de goden uitgroeide hem zou kunnen helpen, maar hij wist niet hoe hij in de hemel moest komen. Op een dag liep Etana en zag een gat met een adelaar op de bodem. De adelaar kon niet uit de put komen, omdat hij daar door de goden werd gegooid als straf voor het eten van de welpen van de heilige slang.

 

Etana besloot de adelaar te redden, waarna de adelaar hem vertelde dat het bij zijn probleem kon helpen en Etana naar de hemel kon brengen. Koning Etana stemde toe en klom op de adelaar. Maar toen hij heel hoog was, kon hij de aanblik die zich voor hem opende, niet verdragen en was hij erg bang. Hij begon tot de arend te bidden om terug te komen: “Ik keek naar de aarde, maar zag haar niet!

 

Mijn ogen waren niet genoeg om de immense zee te aanschouwen! Ik zal niet naar de hemel gaan, ik zal terugkeren naar mijn stad!”, Klaagde Etana. Toen ze terugkeerden naar de aarde, begonnen Etana en zijn vrouw weer van een kind te dromen en toen zei de adelaar dat de goden besloten om hen een tweede kans te geven. En Etana besloot ondanks zijn angst toch naar de hemel te gaan. Volgens het tekstfragment gebeurde dit toen Etana op reis naar de hemel ging: Koning Kish haalde diep adem om zich te concentreren en stapte door de Poort, en de bekende wolken trokken hem naar binnen om hem naar de Inner Realms te dragen.

Hij gunde zichzelf een paar minuten om zich aan te passen en ging verder. Al snel verdwenen de wolken en zag hij zichzelf in een grote, goed verlichte kamer, waarvan de glazen ramen ( glazen ramen meer dan 4.000 jaar geleden! ) De magie van zonsondergang, regenboogkleurige veranderende luchten binnen lieten. De kamer was lang, geschikt voor een koninklijke zaal, en op het podium zag hij Su (Ishtar). Zijn hart wist wie ze was, dus ging hij verder. ‘ Helaas eindigt hier het verhaal, en hoewel historici drie fragmentarische versies van deze legende in verschillende talen kennen (Oud-Babylonische, Midden-Assyrische en de versie uit Nineve), is wat Ethan verder in de hemel zag onbekend.

Lees ook:   Waarom lijken we zo op elkaar... RH negatieve bloedgroepen

Het is echter uit een andere Sumerische bron bekend dat Etana een zoon had genaamd Balih, dus kan worden aangenomen dat Etana met succes de “geboorteplant” heeft gekregen en zijn droom van een erfgenaam heeft gerealiseerd. Sommige ufologen, vooral aanhangers van het idee van paleocontact (contact van mensen met buitenaardse wezens duizenden jaren geleden) geloven dat in het sprookje over Ethan een ruimtevlucht van de aarde naar een bijna-aarde-schip of verder de ruimte was versleuteld, waar de schepen van de buitenaardse goden waren gelokaliseerd. Het is zeer waarschijnlijk dat Etana zelf niet alleen een man was, maar een kunstmatig gecreëerde hybride. Daarom kozen de goden hem als koning, die de mensen vertrouwd moest maken met enkele belangrijke regels, en dit kan zijn probleem met nageslacht verklaren. In de regel zijn dieren waarvan de ouders van vergelijkbare maar verschillende soorten waren, bijvoorbeeld een leeuw en een tijger of een ezel en een paard, vaak onvruchtbaar.  De ‘goden’ hielpen Etana, mogelijk creëerden ze een zoon voor hem door middel van klonen, genetische interventie in Etana’s lichaam of andere technologieën.  Trouwens, Etana leefde, net als sommige beroemde bijbelse profeten, ongewoon veel jaren – 1560 jaar. En zijn zoon Balikh regeerde 400 jaar (licht verdunde buitenaardse genen gaven hem minder levensjaren?)

Источник: Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button