web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Elite baalt van lange zomervakanties?

Hoe is de zomervakantie in Nederland ooit ontstaan?

(https://www.ad.nl/gezin/zes-weken-zomervakantie-in-nederland-waarom-eigenlijk-zo-lang~a2578c75/)

Kinderen kregen in de zomer vrij om hun ouders te helpen op het land. Je ziet dit vaak langskomen als je je verdiept in de geschiedenis van de zomervakantie. ,,Het werd landbouwverlof genoemd”, zegt Jacques Dane. Hij is historicus en hoofd onderzoek bij het Nationaal Onderwijsmuseum. ,,In de leerplichtwet van 1901 stond dat er maximaal zes weken verlof kon worden gegeven ten behoeve van werkzaamheden in of voor bedrijven van landbouw, tuinbouw, bosbouw, veehouderij of veenderij.”

Nou aangezien we geen boeren meer hebben binnenkort, kan natuurlijk die zomervakantie ook wel op de schop, kan de elite(VVD) straks weer ongestoord vakantie vieren in hun riante achtertuinen, zonder gemekker van kids overal.

Ja,..ja…

Reacties eronder zijn vaak beter dan het artikel an sich natuurlijk…!
Neem een kijkje, in het buitenland hebben ze de hele zomer zo ongeveer vakantie, moeten ze hier ook doen!
(Ik snap uberhaupt niet waarom mensen zich hier druk om maken, de zomervakanties van de kinderen, daar moet je vanaf blijven gewoon! En diegene die hier wat over zegt heeft zelf die vakanties genoten dus HJB! 😉 )

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥