web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

De goden kwamen uit de hemel – De lijst van Sumerische koningen

De Sumerische koningslijst, een oude tekst geschreven op kleitabletten, dient als basis voor onze verkenning in deze video. Deze lijst, een kroniek van koningen die over het land Sumer regeerden, presenteert een fascinerend verhaal over macht, goddelijkheid en een lang leven. Het is een verhaal dat duizenden jaren teruggaat, zelfs vóór de grote zondvloed, een veel voorkomend motief in veel oude culturen.

De Sumerische koningslijst is niet alleen een historisch verslag. Het is een bewijs van het geloofssysteem en het wereldbeeld van de Sumeriërs. De lijst begint met de bewering dat het koningschap uit de hemel neerdaalde, een verklaring die het Sumerische begrip van goddelijk gezag en aardse macht samenvat.

Het koningschap, volgens de lijst, was geen menselijke uitvinding, maar een hemels mandaat, een goddelijke instelling die op aarde was gevestigd. De lijst beschrijft de regeringen van verschillende koningen, van wie sommigen ongelooflijk lange perioden regeerden, die zich uitstrekten tot duizenden jaren.

Dit aspect is een onderwerp geweest van veel discussie en speculatie onder geleerden. Sommigen interpreteren deze lange heerschappij letterlijk, wat suggereert dat de vroege koningen goddelijke of halfgoddelijke wezens waren met een verlengde levensduur. Anderen beschouwen deze figuren als symbolisch of mythisch, en vertegenwoordigen de poging van de Sumeriërs om hun begrip van tijd en geschiedenis uit te drukken. De Sumerische koningslijst onthult ook de verschuivende machtscentra in het oude Sumerië. Het koningschap trok van stad naar stad en weerspiegelde het dynamische politieke landschap van die tijd.

Lees ook eens:  Wie was Lucifer

Elke stad die het centrum van het koningschap werd, voegde zijn eigen laag toe aan het evoluerende verhaal van macht en autoriteit. De lijst dient dus als een venster op de politieke geschiedenis van Sumerië, inzicht bieden in de opkomst en ondergang van steden en het complexe machtsspel. In deze video verdiepen we ons in de Soemerische koningslijst vanuit twee verschillende perspectieven. De eerste is het academische perspectief, dat probeert de lijst te begrijpen binnen zijn historische en culturele context. Deze benadering omvat een zorgvuldige analyse van de tekst, zijn taal en zijn vorm, evenals een vergelijking met andere oude teksten uit het Nabije Oosten.

Het omvat ook een onderzoek van archeologisch bewijs en een kritische evaluatie van verschillende wetenschappelijke interpretaties. Het tweede perspectief dat we hanteren is dat van Zecharia Sitchin. Sitchins interpretatie van de Sumerische koningslijst en andere Sumerische teksten wijkt radicaal af van de gangbare academische opvattingen. Hij suggereert dat de lange heerschappij van de vroege koningen hun buitenaardse oorsprong aangeven en dat de Sumerische beschaving werd beïnvloed door deze buitenaardse wezens. Hoewel de theorieën van Sitchin op grote schaal zijn bekritiseerd en afgewezen door reguliere wetenschappers, hebben ze een aanhang gekregen onder degenen die geïnteresseerd zijn in alternatieve geschiedenissen en oude astronautentheorieën.

Lees ook eens:  Bloedgroep negatief - kleur ogen

Door middel van deze twee perspectieven streven we naar een alomvattende en evenwichtige verkenning van de Soemerische koningslijst. Of je nu een student geschiedenis bent, een liefhebber van oude culturen of iemand die geïntrigeerd is door alternatieve theorieën, we hopen dat deze video je waardevolle inzichten zal bieden en je nieuwsgierigheid naar de fascinerende wereld van de Sumeriërs zal stimuleren. Ga met ons mee op deze reis door de tijd, terwijl we de mysteries van de Sumerische koningslijst ontrafelen, verken de heerschappij van oude koningen, denk na over de aard van het koningschap en duik in de diepten van de Sumerische geschiedenis en cultuur. Laten we samen dit avontuur aangaan en het oude verleden tot leven laten komen in onze verkenning

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥