web analytics

Waarom mannen met duistere intenties de bibliotheek van Alexandrië hebben vernietigd

Waarom mannen met duistere intenties de bibliotheek van Alexandrië hebben vernietigd

Door Arjun Walia

Oude beschavingen zijn een fascinerend onderwerp en het is duidelijk dat we zoveel van hen moeten leren als het gaat om onze manier van leven, onze gezondheid, onze technologie, wetenschap, natuur, bewustzijn en de aard van de werkelijkheid zelf. Of het nu informatie is in de vorm van geschreven tekst, of geavanceerde oude structuren zoals de Kailasa-tempel, een van de 32 grottempels en kloosters in de Ellora-grotten in India, hun kennis – hoe ze het hebben verworven en hoe ze hun meesterwerken hebben gebouwd – blijft een compleet mysterie.

Met al onze moderne technologie, kennis en wijsheid, is er nog steeds geen manier om een ​​aantal van de prestaties van beschavingen uit het verleden te bereiken, prestaties die een uiterst geavanceerd begrip van wiskunde, fysica en meer vereisten. Er zijn aanwijzingen dat veel oude prestaties een uiterst geavanceerde vorm van technologie vereisten, en veel voorbeelden om deze beweringen te bewijzen.

Een ander fascinerend punt om te maken is het feit dat vele baanbrekende ontdekkingen binnen het rijk van de kwantummechanica, evenals de neurowetenschap, sterk lijken op de leringen van verschillende oude beschavingen en inheemse Amerikaanse populaties. Dit is de reden waarom er vandaag de dag elk jaar conferenties worden gehouden tussen academici en spirituele leiders, zoals Tibetaanse monniken, om te bespreken hoe ze zich verhouden, en boeken zoals Blackfoot Physics worden nog steeds gepubliceerd.

Soms lijkt het erop dat we veel van de kennis van de oude wereld opnieuw leren.

Dit is precies waarom het verbranden van de bibliotheek van Alexandrië zo’n tragedie was. Het was een van de grootste bibliotheken in de menselijke geschiedenis, met een enorm archief van manuscripten en boeken uit de hele oude wereld, en wat onze ouden zelf als oud zouden hebben beschouwd. Het werd gebouwd nadat de beroemde Alexander de Grote Egypte veroverde en kennis uit alle delen van de wereld vergaarde. Van oost naar west kon de leer van meerdere beschavingen door de hele menselijke geschiedenis heen tot die tijd in de grote bibliotheek worden gevonden.

De boeken in deze bibliotheek gingen over elk onderwerp dat de mensheid aangaat, van gezondheid, wetenschap en astronomie tot geologie, filosofie, mystiek, magie, kennis van de spirituele wereld en nog veel meer.

Manly P. Hall beschrijft het als volgt in The Secret Teachings of All Ages :

Voorafgaand aan de christelijke tijd waren zevenhonderdduizend van de meest waardevolle boeken, geschreven op perkament, papyrus, velijn en was, en ook tabletten van steenterras en hout, verzameld uit alle delen van de antieke wereld en gehuisvest in Alexandrië, in speciaal voor het doel gebouwde gebouwen. Deze magnifieke opslagplaats van kennis werd vernietigd door een reeks van drie vuren.

Lees ook:   Topviroloog "STERFT PLOTSELING"

Het werd platgebrand rond Ca 389 door Caesar, uit de orde van Theodosius I. Ook bekend als Theodosius de Grote, was hij een Romeinse keizer van 379 tot 395, die zowel over de oostelijke als de westelijke helft van het Romeinse Rijk heerste .

Bibliotheken als zodanig waren goed bekend bij meerdere oude beschavingen in Egypte, Mesopotamië, Klein-Azië, Syrië en Griekenland, die erg onder de indruk waren van oosterse kennis. Er zijn literaire bewijzen dat Griekse individuen Egypte specifiek bezoeken om kennis te verwerven: bijvoorbeeld Herodotus , Plato (met name in Phaedrus en Timaeus ), Theophrastus en Eudoxus van Cnidus (zoals gedetailleerd beschreven door Diogenes Laërtius in de 3e eeuw CE).

Volgens teen HP Blavatsky in Isis Unveiled:

Zij (de Rabbijnen van de Palestijnen en de wijze mannen) zeggen dat niet alle rollen en manuscripten, waarvan in de geschiedenis is bericht dat ze zijn verbrand door Caesar, door de christelijke menigte, in 389 door de Arabische generaal Amuru, zijn omgekomen omdat het algemeen wordt aangenomen ; en het verhaal dat ze vertellen is het volgende.

Ten tijde van de strijd om de troon, in 51 voor Christus, tussen Cleopatra en haar broer Dionysius Ptolemaeus, werd de Bruckion, die meer dan zevenhonderdduizend rollen bevatte, allemaal gebonden in hout en vuurvast perkament, aan reparaties onderworpen en een groot deel van de originele manuscripten, beschouwd als een van de meest vorige, en die niet werden gedupliceerd, werden opgeborgen in de woning van een van de bibliothecarissen.

Verscheidene uren gingen voorbij tussen het verbranden van de vloot, in brand gestoken door de bestelling van Ceasar en het moment waarop de eerste gebouwen bij de haven op hun beurt vlam vatten; en *** de bibliothecarissen, geholpen door een paar honderd slaven verbonden aan het museum, erin geslaagd de meest vorige rollen te redden.

Manly P. Hall schrijft dat de boeken die werden gered eigenlijk begraven waren in Egypte en India, en totdat ze ontdekt zijn, “de moderne wereld moet onwetend blijven over vele grote filosofische en mystieke waarheden. De oude wereld heeft deze ontbrekende schakels duidelijker begrepen – de continuïteit van de heidense mysteriën in het christendom. ”

Deze heidense mysteries, schrijft Hall, vormen het hart van de mystiek, die feitelijk het ware christendom vertegenwoordigt. Dit slaat ergens op; elke beschaving, zou je aannemen, zou op zoek gaan naar de kennis en wijsheid van die prior. Het is een van de vele paden naar de waarheid, of op zijn minst nieuwe ontdekkingen die iemand helpen in zijn contemplatie van de waarheid.

Lees ook:   Viruswaarheid wraakt rechter na onenigheid over vonnis avondklok

Hall verklaart:

Er zijn hardnekkige geruchten dat Jezus zowel in Griekenland als in India heeft bezocht en heeft gestudeerd, en dat er een munt is ontdekt die in de eerste eeuw ter ere van hem in India is gevallen. Van vroege christelijke archieven is bekend dat ze in Tibet bestaan, en de monniken van een boeddhistisch klooster in Ceylon bewaren nog steeds een verslag waaruit blijkt dat Jezus bij hen in de buurt was en vertrouwd werd met hun filosofie.

Hoewel het vroege christendom elk bewijs van oosterse invloed vertoont, is dit een onderwerp dat de moderne kerk weigert te bespreken. Als het ooit vaststaat dat Jezus een ingewijde was van de heidense Griekse of Aziatische Mysteriën, is het effect op de meer conservatieve leden van het christelijk geloof waarschijnlijk catastrofaal.

Informatie zoals deze, onder andere over het leven op andere planeten en over heilig en magisch (door velen als mythisch beschouwd) informatie over sjamanisme, magie en tovenarij, dateert van voor het moderne christendom. Verschillende secten van het christendom, nadat de oude Romeinen hun eigen versie hadden gemaakt, veroordelen nu deze leringen zelfs al waren ze ingebed in de oorspronkelijke doctrines.

Dit is één van de vele redenen waarom de aristocratie van het oude Rome de bibliotheek heeft laten vernietigen, omdat het de grondvesten zou vernietigen van wat ze aan het creëren waren – een nieuwe religie voor de mens om te volgen, een wiens doctrine de vorige tegenhield. Dit soort religie werd de mensen opgedrongen, en degenen die niet volgden, waren onderworpen aan de dood en ballingschap. Iedereen die deze nieuwe doctrines in twijfel trok, kreeg door de eeuwen heen harde straffen, vooral naarmate de tijd vorderde en de uitbreiding van de beschaving vanaf dat moment verder ging.

“De vroege christenen gebruikten alle mogelijke middelen om de heidense oorsprong van hun symbolen, doctrines en rituelen te verbergen. Ze vernietigden de heilige boeken van andere volken waaronder ze zich vestigden, of maakten ze ontoegankelijk voor studenten van vergelijkende filosofie, kennelijk in de overtuiging dat ze op deze manier alle getuigenissen van de pre-christelijke oorsprong van hun doctrines konden uitroeien. In sommige gevallen werd geknoeid met de geschriften van verschillende oude auteurs, waarbij passages met een compromisend karakter werden verwijderd of vreemd materiaal geïnterpoleerd. ”

De wereld veroveren
Vóór de creatie van een bepaald type christendom door het oude Rome, leek de waarheid duidelijker, maar de duisternis leek de wereld van het licht zelfs al eerder te hebben doordrongen. Atlantis is een geweldig voorbeeld , zoals Plato, onder andere oude geleerden, ons vertelde dat de uiteindelijke ondergang van deze beschaving voortkwam door ego-gedreven verlangens die zich al snel onder hen ontwikkelden, toen de Atlantische koningen werden “gelokt” van “het pad van wijsheid en deugd. ”

Lees ook:   Slechte scholen tegenwoordig

“Gevuld met valse ambitie, besloten de heersers van Atlantis de goden te veroveren in zijn heilige woning en richtte ze tot hen. Hier komt het verhaal van Plato abrupt ten einde, want de Critias is nooit afgekomen. ‘

“Een technologisch geavanceerd maar moreel bankroet kwaadaardig rijk – Atlantis – probeert de wereldheerschappij met geweld. Het enige dat het op zijn manier bestendigt, is een relatief kleine groep van geestelijk zuivere, moreel principiële en onvergankelijke mensen – de oude Atheners. Overweldigende kansen overwinnen. . . de Atheners zijn in staat om hun veel krachtiger tegenstander eenvoudig te verslaan door de kracht van hun geest. Klinkt bekend? Plato’s Atlantische dialogen zijn in wezen een oude Griekse versie van ‘Star Wars.’ ”

– Ken Feder, hoogleraar archeologie, ontleend aan zijn boek Frauds, Mythes and Mysteries: Science and Pseudoscience in Archeology

De heilige leringen en artefacten in Atlantis waren door sommigen verdraaid en door egoïsme gebruikt. Deze leringen kwamen terecht in Egypte, en uiteindelijk in het oude Griekenland, totdat het Romeinse rijk de wereld domineerde, de bibliotheek verbrandde waar veel van deze leringen waarschijnlijk werden gehouden, en hun eigen versie van kennis en waarheid verspreid over het land verspreidden.

Liggen sommige van deze boeken tegenwoordig in de bibliotheken van het Vaticaan? Als veel van de mythische verhalen die we hebben gehoord en gelezen, echt zijn, zouden ze inderdaad het moderne begrip van religie en spiritualiteit teniet doen dat door de families van het oude Rome is verspreid.

Zijn we op zoek naar een doofpot van kennis over ‘wat is’ en zijn we misleid?

Het verbranden van de bibliotheek van Alexandrië was een tragische gebeurtenis waarbij de oude kennis werd vernietigd, vergelijkbaar met de massale inheemse Noord-Amerikaanse volkerenmoord die nog meer kennis van de mensheid verloren, gestolen en verborgen zag.

Dit is de reden waarom het onderzoeken van oude bronnen van waarheid, of wat er nog van over is, altijd interessant is, omdat het moeilijk is iets te ontvangen dat is gecreëerd en wordt gebruikt als de ruggengraat van misleiding – de hedendaagse religie.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button