web analytics

Duitsers vragen om Gronings gas

Dus de huizen (eigenaren) mogen kapot vallen…?
Rutte geeft wel?
Duitsers happy?

https://www.ad.nl/buitenland/rutte-in-berlijn-over-vraag-naar-gronings-gas-ook-denken-aan-duitse-wensen~acf04f10/

Blok, minister van Economische Zaken en Klimaat in het vorige kabinet, heeft zijn Duitse collegaminister Robert Habeck (de Groenen) laten weten ‘onaangenaam verrast’ te zijn door het Duitse verzoek om meer gas uit Nederland. Dit verzoek is een van de redenen waarom er dit jaar meer gas uit de Groningse bodem moet worden opgepompt. De ergernis in het Noorden hierover is nog altijd groot.

,,We willen van de gasproductie af’’, vervolgde Rutte donderdagmiddag. ,,Het is spijtig, maar we moeten ook kijken wat de Duitse wensen zijn.’’ Volgens de Nederlandse premier ligt de kwestie nu op het bureau van de betreffende ministers in beide landen. De Duitsers hebben Nederland verzocht om in totaal 1,1 miljard kuub gas te leveren.

Gaan ze meebetalen aan de beschadigde woningen!?

Ik denk het niet. Dus Duitsers zoek je gas maar via de pijplijn met de Russen.

Lees ook:   Europa en regering enzo allemaal erg vermoeiend!

Gerelateerde artikelen

Back to top button