19 januari 2021

 

Maakster Snowden-film wil einde aan pesterijen door Amerikaanse overheid

Laura_Poitras_2014-klein

Jarenlang al, wordt Laura Poitras door de Amerikaanse autoriteiten getreiterd. Nu is ze het zat.

Deze week zag ik, maanden nadat ie is uitgekomen, eindelijk de filmCitizenfour (nog steeds te zien in de Nederlandse bioscopen). Wat een waanzinnige film! En wat is Edward Snowden een held! Maar ja, met helden loopt het vaak niet goed af. Snowden zit al anderhalf jaar in Rusland terwijl hij in eigen land wordt weggezet als een verrader.

En niet alleen hij heeft grote problemen met de Amerikaanse overheid. Ook filmmaakster Laura Poitras – ze won met Citizenfour een Oscar voor beste documentaire – wordt al jarenlang het leven zuur gemaakt. Tussen 2006 en 2012 werd ze meer dan vijftig keer staande gehouden als ze de Verenigde Staten in of uit wilde. Al in 2006 kreeg ze te horen dat ze door het ministerie voor Homeland Security op de lijst was gezet van mensen in de hoogste ‘dreig-categorie’, terwijl ze nog nooit een vlieg kwaad heeft gedaan.

Lees verder via de link:
https://beta.vn.nl/shortread/maakster-snowden-film-wil-einde-aan-pesterijen-amerikaanse-overheid/

Als je dat eenmaal achter je aan hebt…?
https://hetuurvandewaarheid.info/2013/08/28/oorsprong-en-technieken-van-monarch-mind-control/

Lees ook:   Marine Le Pen vernietigd Merkel en Hollande

Gerelateerde berichten