EgypteGeschiedenis

Saqqarra Egypte graf

Egypt reveals 59 intact 26th Dynasty coffins found at Saqqara Necropolis
Het aantal mummies blijft groeien op de begraafplaats van het oude Egypte

Tot nu toe meer dan 100 gevonden in schachten

Het aantal met mummies gevulde doodskisten dat in een reeks grafschachten in Saqqara in Egypte wordt gevonden, blijft groeien, meldden archeologen van het Egyptische Ministerie van Oudheden.

Begin september had het team 13 doodskisten gevonden met daarin mummies. Begin oktober was dat aantal gestegen tot 59 , en nu is het aantal meer dan 100, meldden archeologen in een verklaring van zaterdag (14 november).

Mensen “vragen hoeveel doodskisten we hebben gevonden. Het antwoord is: ik weet het nog niet”, zei Mustafa Waziri, de secretaris-generaal van de Egyptische Hoge Raad voor Oudheden, in een video die is vrijgegeven door het ministerie en het Smithsonian Channel, dat is filmen van de opgravingen.

In de grafschachten vond het team ook 40 standbeelden die de godheid “Ptah-Soker” uitbeelden, zei het ministerie. Deze godheid is een samensmelting van “Ptah”, die de god van Memphis was, en “Soker”, die de god van Saqqara was. Archeologen vonden ook 20 houten kisten met afbeeldingen van Horus – een Egyptische hemelgod met een valkenkop. Bovendien zijn twee houten beelden gegraveerd met de naam “Phnomus”, hoewel de onderzoekers nog steeds proberen te achterhalen wie die persoon in de oudheid was.

 

Egypt reveals 59 intact 26th Dynasty coffins found at Saqqara Necropolis

Tot dusver zijn in Saqqara meer dan 100 met mummies gevulde doodskisten ontdekt.Een close-up van een van de met mummie gevulde doodskisten. De kleuren zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven ondanks het verstrijken van meer dan 2000 jaar tijd.

Een close-up van een van de met mummie gevulde doodskisten. De kleuren zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven ondanks het verstrijken van meer dan 2000 jaar tijd.Krediet: Egyptisch ministerie van Oudheden
Sommige van de artefacten die bij de met mummies gevulde doodskisten in Saqqara zijn gevonden, worden momenteel schoongemaakt, bewaard en geanalyseerd.

Lees ook:   In de oudheid was er een nucleaire oorlog tussen aardbewoners en buitenaardse wezens ?!

 

Er werden ook talrijke shabti-beeldjes gevonden. Oude Egyptenaren geloofden dat shabtis in het hiernamaals als dienaren voor de overledene optrad.

Volgens de verklaring van het ministerie dateren de verschillende vondsten tussen ongeveer 712 voor Christus en 30 voor Christus. Gedurende deze periode werd het oude Egypte bezet en bestuurd door buitenlandse groepen zoals de Assyriërs , Perzen en Grieken. Soms zou Egypte zijn onafhankelijkheid herwinnen om het te verliezen aan een andere buitenlandse mogendheid. Opgravingen gaan door op de site en de archeologen verwachten meer doodskisten te vinden die gevuld zijn met mummies en andere artefacten, zei Khaled El-Enany, de Egyptische minister van oudheden.

Het Smithsonian Channel filmt een documentaire genaamd “Tomb Hunters” en bracht een verklaring uit waarin wordt beweerd dat sommige artefacten 4.500 jaar oud zijn – rond de tijd dat de Gizeh-piramides werden gebouwd. De verklaring van het ministerie van Oudheden heeft deze bewering niet bevestigd.

Oorspronkelijk gepubliceerd op WordsSideKick.com.

https://www.livescience.com/more-mummies-saqqara-egypt-burial-shafts.html

https://www.hitc.com/en-gb/2020/11/03/secrets-of-the-saqqara-tomb-fake-netflix/

Gerelateerde artikelen

Back to top button