...

27 september 2021

 

Maria Magdalena

Mary Magdeline the first to see the risen Jesus.


Maria Magdalena


C:\Users\Wings\AppData\Local\Temp\~tmw0\6778356d.tmp\img00001 via Angel-Wings

In onze huidige tijdlijn – vraagt men ​​zich af of Maria Magdalena de vrouw van Jezus was – ze had een dochter met hem genaamd, Sarah, die de bloedlijn bestendigde.

Maria Magdalena was de belangrijkste vrouwelijke discipel in het gevolg van Jezus. Men heeft haar een prostituee genoemd, maar er is niets in de Bijbel dat dit standpunt ondersteunt en er zijn meer feiten om dat te betwisten.

Maria Magdalena, wat waarschijnlijk betekent “Maria van Magdala”, een stad aan de westelijke oever van het meer van Tiberias, wordt in het Nieuwe Testament beschreven als een volgeling van Jezus, zowel in de canon als in de apocriefen. Niets van haar is bekend buiten de Schrift. Haar feestdag is 22 juli.

Maria Magdalena in de Canon

Voor een deel van haar verhaal zijn katholieken en protestanten het erover eens: ze wordt genoemd in Lukas 8: 3 als één van de vrouwen die “Christus dienden voor hun substantie”. Hun motief, volgens de auteur van Luke, was die van dankbaarheid voor de verlossingen die hij voor hen had gedaan: Luke vertelt dat uit Maria zeven demonen werden verwijderd, in een uitdrijving. Deze vrouwen vergezelden Jezus ook op zijn laatste reis naar Jeruzalem (Mattheüs 27:55, Marcus 15:41, Lucas 23:55). Ze waren getuigen van de kruisiging.

Daar bleef Maria totdat alles voorbij was en het lichaam was neergehaald en in een tombe werd gelegd, voorbereid op Jozef van Arimathea. Nogmaals, in de vroegste ochtend van de eerste dag van de week, met Salome en Maria, de moeder van Jakobus, (Mattheüs 28: 1; Markus 16: 2); Petrus 12), kwam zij naar het graf en bracht zoete specerijen mee, opdat zij het lichaam van Jezus zouden zalven. Ze vonden het graf leeg maar zagen het “visioen van engelen” (Matt 28: 5 He is not here; He has risen, just as He said!). Als de eerste getuige van de opstanding (Leefde hij en ging hij terug naar de planeet waar ze van oorsprong vandaan kwamen heet dat de opstanding of opstijging?) haastte Maria Magdalena zich om het aan Petrus en een andere – onbekende – apostel te vertellen (Johannes 20: 1, 2), (haar het ‘apostel van de apostelen’ te schenken) en keerde meteen weer terug naar het graf.

Daar bleef ze peinzend rondhangen, wenend aan de deur van het graf. De opgestane Heer verscheen aan haar, (paranormaal?)maar in het begin kende ze hem niet. Zijn uiting van haar naam “Mary” herinnerde haar aan het bewustzijn(!!!) en ze sprak de vreugdevolle, eerbiedige roep uit, “Rabboni”. Zij zou zich graag aan hem hebben vastgeklampt, maar hij verbood het haar: “Jezus zei tegen haar:” Klamp niet aan Mij, want ik ben nog niet opgestegen(!) naar Mijn Vader(Die in de hemelen zijt=andere planeet), maar ga naar Mijn broeders en zeg hun: “Ik ben opgestegen naar Mijn Vader en uw Vader, en naar Mijn God en uw God. ” (Met een vliegmachine? Of via een speciale techniek like Beaming?)

Dit is de laatste vermelding in het canonieke Nieuwe Testament betreffende Maria van Magdala, die nu naar Jeruzalem terugkeerde.

Het Evangelie van Maria

 

Verdere attestatie van Maria van Magdala en haar rol onder sommige vroege christenen wordt geleverd door het apocriefe Evangelie van Maria Magdalena. die overleeft in twee Griekse fragmenten uit de 3e eeuw en een langere vertaling uit de 5de eeuw naar het Koptisch. Het is overduidelijk dat in het Evangelie eerst de getuigenis van een vrouw moest worden verdedigd. Al deze manuscripten werden voor het eerst ontdekt en gepubliceerd tussen 1938 en 1983, maar al in de 3e eeuw zijn er Patristische verwijzingen naar het Evangelie van Maria. Deze geschriften onthullen de mate waarin het evangelie werd veracht door de vroege kerkvaders. In de fragmentarische tekst stellen de discipelen vragen over de herrezen (OPGESTEGEN) Verlosser (een aanduiding die het origineel niet eerder dan uit de 2de eeuw dateert) en worden beantwoord.

Dan rouwen ze en zeggen: “Hoe zullen we naar de heidenen gaan en het evangelie van het koninkrijk van de Zoon des mensen prediken? Als zelfs hij niet is gespaard, hoe zullen wij dan gespaard blijven?” En Maria Magdalena zegt : “Laten we liever zijn grootheid prijzen, want hij bereidde ons voor en maakte ons tot mensen.” Ze levert vervolgens – op verzoek van Peter – een visioen van de Heiland dat ze heeft gehad, en meldt haar verhandeling met hem, die Gnostische invloeden laat zien.

 

Haar visie voldoet niet aan de algemene goedkeuring:

 The Mary Magdalene Reliquary is located in a crypt beneath the Basilica to Mary Magdalene in Saint Maximin de Provence, France (above center) where Mary Magdalene is purportedly buried.  The reliquary contains what  many believe is Mary Magdalene's skull. According to local beliefs, Mary Magdalene left Palestine with Mary (the mother of Jesus) and Mary (the aunt of Jesus) and landed at what is today known as Sts. Marie de la Mer, a small village on the Mediterrane

The Mary Magdalene Reliquary is located in a crypt beneath the Basilica to Mary Magdalene in Saint Maximin de Provence, France (above center) where Mary Magdalene is purportedly buried.  The reliquary contains what  many believe is Mary Magdalene’s skull. According to local beliefs, Mary Magdalene left Palestine with Mary (the mother of Jesus) and Mary (the aunt of Jesus) and landed at what is today known as Sts. Marie de la Mer, a small village on the Mediterrane

"Believing this to be the skull of Mary Magdalene when it was found in the 1200's, French Catholics encased it in gold, evoking a luminous specter of the woman the Bible describes as one of Christ's most loyal followers. It is displayed at a basilica in St.-Maximin-la-Ste.-Baume."

FRANCE Believing this to be the skull of Mary Magdalene when it was found in the 1200s, French Catholics encased it in gold, evoking a luminous specter of the woman the Bible describes as one of Christ's most loyal followers. It is displayed at a basilica in St.-Maximin-la-Ste.-Baume.

FRANCE Believing this to be the skull of Mary Magdalene when it was found in the 1200s, French Catholics encased it in gold, evoking a luminous specter of the woman the Bible describes as one of Christ’s most loyal followers. It is displayed at a basilica in St.-Maximin-la-Ste.-Baume

 

“Maar Andreas antwoordde en zei tegen de broeders:” Zeg wat u denkt over wat zij zei, want ik geloof niet dat de Heiland dit zei, want deze leringen zijn zeker van andere ideeën. “

“Petrus verzette zich ook tegen haar met betrekking tot deze zaken en vroeg hen over de Heiland.” Sprak hij toen in het geheim met een vrouw, in voorkeur met ons, en niet openlijk? Moeten we teruggaan en allemaal naar haar luisteren? Had hij haar liever ipv ons? ‘

Karen King heeft opgemerkt: “De confrontatie van Maria met Petrus, een scenario dat ook te vinden is in het Evangelie van Thomas, Pistis Sophia en het Evangelie van de Egyptenaren, weerspiegelt enkele spanningen in het christendom van de tweede eeuw. Peter en Andrew vertegenwoordigen orthodoxe posities die de geldigheid van esoterische onthulling ontkennen en het gezag van vrouwen afwijzen om les te geven. ‘

Uitbreiding van de Maria Magdalena-traditie

Traditie al in de 3e eeuw geïdentificeerd als Maria Magdalena de vrouw die een zondaar was in Lucas 7: 36-50: “

 

 Mary Magdelane Before Her Conversion by James Tissot - Hand Painted Oil Painting

37 En zie, een vrouw in de stad, die een zondaar was, toen zij wist dat Jezus aan het eten was in het huis van de farizeeër, (haar vader dus zij was thuis i.v.m loshangend haar) bracht een albasten doos met zalf mee,

38 En zij stond aan zijn voeten, voor hem, wenende, en begon zijn voeten te wassen met tranen, en droogde ze met de haren van haar hoofd, en kuste zijn voeten, en zalfde ze met de zalf. “

Hoewel er geen verband is gelegd in het Nieuwe Testament, noch is de vrouw in het huis van de Farizeeër een naam gegeven, werd het idee dat Maria “de vrouw die een zondaar was” of dat ze onkuis was, ontwikkeld door de Patristicus schrijvers van de 3e en 4e eeuw. Dit idee wordt door de meeste protestanten verworpen. Katholieken beschouwen deze ene persoon als niet alleen de zondaar van Lucas 7: 36-50, maar ook Maria van Betanië, de zuster van Martha en de herrezen Lazarus (Lukas 10: 38-42 en Johannes 1: 10); hoewel de rooms-katholieke kerk zich terugtrok uit deze koppeling aan het Tweede Vaticaans Concilie (1969), overleeft het sterk in het volkskatholicisme.

Voor sommige christenen is het idee dat door de kerkvaders is ontwikkeld, namelijk dat Maria ook de vrouw is die Jezus had gered van steniging tot de dood (zoals verteld in de Pericope Adulterae) nog steeds waar. Maar die kritische geleerden die alleen uit de canonische teksten conclusies trekken, geloven dat de vrouw die Jezus redde en Maria twee afzonderlijke personen waren. Conservatieve theologische tradities uit het begin van de 19e eeuw, levendig gerealiseerd in de Mel Gibson-film The Passion of the Christ, portretteren de prostituee en Mary als dezelfde persoon, en Martin Scorsese’s eerdere verfilming van de roman The Last Temptation of Christ van Nikos Kazantzakis volgde een vergelijkbare traditie .

Verering van Maria Magdalena

Als een rooms-katholieke heilige, werden de relikwieën van Maria Magdalena vereerd in Saint Maximin la Sainte Baume, Provence, en trokken ze zoveel pelgrims aan dat de grote basiliek daar vanaf het midden van de dertiende eeuw werd gebouwd, een van de mooiste gotische kerken in het zuiden van Frankrijk . Hoewel haar botten verspreid waren over de Franse Revolutie, zou haar hoofd in haar heiligdom blijven in een grot in La Sainte-Baume bij Marseille, hoewel een andere middeleeuwse traditie beweert dat ze in Efeze stierf en werd begraven in Constantinopel.

Magdalena werd een symbool van berouw voor de ijdelheden van de wereld, en Mary Magdalene was de patroon van Magdalene College, Cambridge (uitgesproken als “maudlin”, zoals in wrede boetelingen). Helaas werd haar naam ook gebruikt voor de beruchte Magdalen Asylums in Ierland, waar naar verluidt gevallen vrouwen werden behandeld als slaven.

Vrouw van Jezus?

Sommige moderne schrijvers, met name de auteurs van het Heilig Bloed van 1982 , Holy Grail (2003) en Dan Brown in de romanDe Da Vinci Code (2003), houd het volgende vast:

 Maria Magdalena was in feite de vrouw van Jezus, en

dat feit werd weggelaten door Pauline Christian revisionisten en redacteuren van de evangeliën.

Deze schrijvers citeren niet-canonieke en gnostische geschriften in selectieve delen om hun argument te ondersteunen. Terwijl bronnen zoals het Evangelie van Filippus Maria Magdalena verbeelden als dichter bij Jezus te zijn dan enige andere discipel, is er geen oud document dat beweert dat zij zijn vrouw was. Men denkt dat de betekenis hier is dat Maria Magdalena wist waar Jezus het over had. Ze begreep hem, terwijl de discipelen dat niet deden.

Een argument voor het ondersteunen van deze speculatie is dat het vrijgezelschap zeer zeldzaam was voor Joodse mannen in Jezus ‘tijd, algemeen beschouwd als een overtreding van de eerste mitswa (goddelijk gebod) – “Wees vruchtbaar en vermenigvuldig”. Het zou ondenkbaar zijn geweest voor een volwassen, ongehuwde Jood om rond te reizen als een rabbijn, zoals Jezus zeker deed.

Memling, Rest on the Flight into Egypt by f_snarfel, via Flickr

Een tegenargument hiervan is dat het jodendom van Jezus ‘tijd heel divers was en dat de rol van de rabbijn nog niet goed gedefinieerd was. Celibatair leraren zoals Johannes de Doper waren bekend in de gemeenschappen van de Essenen, en Paul van Tarsus was een voorbeeld van een ongehuwde rondreizende leraar onder de christenen, in een tijd dat de meeste christenen nog steeds Joden praktiseerden. Pas na de Romeinse verwoesting van de Tweede Tempel in 70 na Christus werd het rabbijnse jodendom dominant en de rol van de rabbijn uniform gemaakt in Joodse gemeenschappen.

Maria Magdalena verschijnt frequenter dan andere vrouwen in de canonieke evangeliën en wordt getoond als een naaste volgeling van Jezus. Maria’s aanwezigheid bij de kruisiging en het graf van Jezus, hoewel nauwelijks overtuigend, is in ieder geval in overeenstemming met de rol van rouwende echtgenote en weduwe, maar als dat het geval was, zou van Jezus verwacht kunnen worden dat het voorzieningen treft voor haar zorg evenals voor zijn moeder Maria . Gezien het gebrek aan hedendaagse documentatie, kan dit scenario niet worden bewezen en hoewel sommigen het idee wenselijk vinden om te geloven, nemen de meeste geleerden het niet serieus.

July 22nd - St. Mary Magdalene: Except for the mother of Jesus, few women are more honored in the Bible than Mary Magdalene. Yet she could well be the patron of the slandered, since there has been a persistent legend in the Church that she is the unnamed sinful woman who anointed the feet of Jesus in Luke 7:36-50.
Sommige mensen verbinden Maria met de Heilige Graal en de 
Tempeliers. Seculiere boeken met namen als Holy Blood, Holy Grail en The Woman With the Alabaster Jar verbreden de tradities dat ze seksuele zonden begingen. Ze beweren dat Jezus met haar trouwde en een of meer kinderen verwekte. Deze boeken zijn gebaseerd op fictie, geen feit. hieronder wordt informatie uit die tekst geciteerd.

 In de populaire christelijke traditie is Maria Magdalena een prostituee die verlossing vindt door zichzelf in dienst te stellen van Jezus. En ze figureert het meest opvallend in het Vierde Evangelie, waar zij de eerste persoon is die Jezus na de Wederopstanding aanschouwt. Het gevolg is dat ze wordt geprezen als een heilige, vooral in Frankrijk – waar volgens middeleeuwse legenden de Heilige Graal zou zijn meegebracht .

 De Magdalena is op geen enkel moment in een van de evangeliën een prostituee. Wanneer ze voor het eerst genoemd wordt in het Evangelie van Lucas, wordt ze beschreven als een vrouw ‘van wie er zeven duivels zijn gegaan’. Over het algemeen wordt aangenomen dat deze uitdrukking verwijst naar een soort uitdrijving van Jezus ‘zijde, wat impliceert dat de Magdalena bezeten was. Maar de uitdrukking kan ook verwijzen naar een soort van conversie en / of rituele initiatie.

De cultus van Ishtar of Astarte – de Moedergodin en ‘Koningin van de Hemel’ – betrof, of bijvoorbeeld, een in zeven fasen bestaande inwijding [de zeven sluiers]. Voorafgaand aan haar band met Jezus, zou de Magdalena mogelijk in verband zijn gebracht met een dergelijke sekte. Migdal, of Magdala, was het ‘Dorp van de Duiven’, en er zijn aanwijzingen dat er offerduiven werden gefokt. En de duif was het heilige symbool van Astarte.

– Baigent, Leigh & Lincoln, The Holy Blood and the Holy Grail

 Hours, use of Rome 	 Beinecke MS 411  Languages:	 French Latin Date:	s. XVI^^in [early 16th century]

In sommige versies van de geschiedenis wordt Magdalena gezien als de moeder van de Merovingische dynastie. Maria Magdalena was de verloste zondares die de eerste was die Christus zag na zijn opstanding. Door haar verlossing van de zonde en haar unieke kennis van de verrezen Christus, werd zij door de occulte ingewijden van de Middeleeuwen als een medium van geheime openbaring beschouwd. Die ingewijden hadden de planeet Venus gekozen als haar symbool in de kosmos.– Henry Lincoln, The Holy Place

 Merovingian Bloodline and The Black Nobility

Lang geleden heette ze Isis, de koningin van de welwillende bronnen, kom tot mij allen die arbeid en zwaar beladen bent, en ik zal je de rust geven. Anderen kenden haar als Magdalena met de gevierde vaas vol met helende balsem. De geïnitieerden kennen haar als Notre Dame Des Cross.– Le Serpent Rouge

 

Maria Magdalena had haar achternaam van Magdala, een kasteel, en werd geboren uit een adellijke familie en ouders, die afstamden van het geslacht van koningen. En haar vader heette Cyrus en haar moeder Eucharis. Zij met haar broer Lazarus en haar zuster Martha bezat het kasteel van Magdalo, dat op twee mijl afstand ligt van Nazareth, en Bethanië, het kasteel dat nabij Jeruzalem is, en ook een groot deel van Jeruzalem, die al deze dingen vertrokken onder hen.– Legenda Aurea (gepubliceerd in Genua in 1275)

 

Ze was bv ook hogepriesteres van de Tempel van Ishtar in Magdala, en als zodanig zou ze de hoeder van de duiven zijn geweest. Ze is verbonden met Benjamin, de stam die werd verbannen omdat ze uit de lijn van Kaïn kwamen. Zo ook was Hiram Abiff, architect van de Tempel van Salomo.– David Wood, Genesis

 San Francisco Opera - Mary Magdalene in Art

Het idee dat Maria [de moeder van Jezus] een overspeligewas, is nooit helemaal verdwenen in de christelijke mythologie. In plaats daarvan werd het karakter van Maria in tweeën gesplitst: Maria, de moeder van Jezus, vermoedelijk een maagd, en Maria Magdalena, een vrouw van slechte reputatie.

Het idee dat het personage van Maria Magdalena ook is afgeleid van Mirjam, de mythische moeder van Yeishu, wordt bevestigd door het feit dat de vreemde naam ‘Magdalena’ duidelijk lijkt op de Aramese term ‘mgadla nshaya’ wat ‘vrouwenkapper’ betekent. Omdat de christenen niet wisten wat de naam ‘Magdalena’ betekende, vermoedden ze later dat dit betekende dat ze afkomstig was uit Magdala aan de westkant van het meer van Kinneret. Het idee van de twee Marys paste goed in de heidense manier van denken. Het beeld dat Jezus wordt gevolgd door de twee Maria’s doet sterk denken aan Dionysus, gevolgd door Demeter en Persephone.

– Hayyim ben Yehoshua, De mythe van de historische Jezus

 

 Maria Magdalena was Joods of Egyptisch, zeker in het Midden-Oosten, terwijl Lynn Picknett denkt dat ze zwart was, welke de connectie de Zwarte Maagden verklaart die je in Zuid-Frankrijk vindt. Lynn Picknett denkt dat Mary misschien Nubisch bloed heeft gehad, maar wij vermoeden dat ze gewoon Joods was, haar vader was de rijke Simon de Farizeeër, haar moeder was dood tegen de tijd dat Mary in de Bijbel verschijnt. Bijna zeker, zou de historische Maria Magdalena een donkere huid en donkerbruine ogen hebben gehad met haar dat bruin of rood had kunnen zijn, maar waarschijnlijk zwart was. Ze had misschien wel kunnen uitzien als een mooie Arabische meid. 
  
   In de Judaïstische taal is de naam Sarah geen naam, het is een titel en de titel betekent – prinses. Lawrence Gardner ontdekte dat Maria Magdalena een dochter had wiens naam Tamar was, naar een eerdere Tamar, een heldin in de Bijbel. En de moeder van Maria Magdalena was een aristocraat – een prinses.  
    En dus had de dochter van Mary ook de titel van prinses kunnen dragen, of misschien noemden ze haar prinses omdat ze van haar hield. 
   
    Als Mary’s dochter op haar moeder leek, dan op dat beeld van Sarah in Stes. Maries de la Mer is de dichtstbijzijnde voorstelling die mogelijk is om ons een idee te geven van hoe Maria Magdalena er echt uitzag.


    Ze had lang zwart haar, enorme donkere ogen met een vleugje droefheid, de kleinste glimlach en een diamanten kroon.

Maria Magdalena – de Beloved en de Missie

 

Lees ook:   Hoe overleefden wij al die virussen miljoenen jaren lang?

-Zowel Jezus als Maria Magdalena waren van de zuivere ”Serpent”bloedlijn (*Royals, rh negatieve, vaak roodharigen*) en daarom hadden beiden O neg bloed.

-Jezus verhuisde naar Frankrijk met zijn vrouw Maria Magdalena en hadden 6 kinderen, hij leefde tot op hoge leeftijd en de lijkwade in Turijn is een compleet neppe, waar mensen de desinformatie over zijn bloedgroep van krijgen.

Eén bron is van Edgar Cayce. Zijn boek Het verhaal van Jezus van Edgar Cayce heeft veel van die informatie. Een andere is A New Jesus van William Kautz en Kevin Ryerson channelden info van John the Beloved. In een ander verhaal zegt men dat de kinderen van James (De broer van Jezus!) en Magdalena afstammelingen hadden van de Merovingische koningen van Frankrijk.

-Ik heb begrepen dat de verbinding met de Magdalena-afstammingslijn het huwelijk van Magdalena is met James, de broer van Jezus, omdat ze meerdere kinderen bij elkaar hadden en dat is waar de bloedlijn is.

-(Naar verluidt) werd hun dochter Black Sarah genoemd. Ze zijn naar Frankrijk gegaan, waar Maria een occulte kerk heeft opgericht die er nog steeds is. Jezus wilde dat Maria zijn werk voortzet, maar ze werd ontkend en Petrus werd de eerste paus later ondersteboven werd gekruisigd. St Peter is waar Mary is in het laatste avondmaal schilderij en Judas is het zout aan morsen over de bonen.

-Is Judas echt in Jezus veranderd of was het Petrus?

-We zijn niet de eerste in de bloedlijn
Het gaat terug naar het huis van David. Dit zou ongeveer 1000 v.Chr. Zijn geweest.

-De heilige graal is de koninklijke bloedlijn of de oude God van de Sirius

 

 

 

 

 

 

 

Deel & let's open the minds!

Shares

Gerelateerde berichten


Aydın escort muğla escort tekirdağ escort manisa escort balıkesir escort konyaaltı escort alanya escort manavgat escort didim escort kemer escort aksaray escort burdur escort kırklareli escort kastamonu escort adıyaman escort belek escort trabzon escort elazığ escort ordu escort kütahya escort ısparta escort rize escort maraş escort yalova escort giresun escort yozgat escort tokat escort şanlıurfa escort sivas escort batman escort erzurum escort sinop escort kırşehir escort karaman escort kırıkkale escort bolu escort amasya escort niğde escort uşak escort edirne escort çorum escort osmaniye escort zonguldak escort van escort erzincan escort söke escort nazilli escort kuşadası escort efeler escort didim escort çine escort bodrum escort fethiye escort marmaris escort dalaman escort menteşe escort milas escort ortaca escort seydikemer escort çerkezköy escort çorlu escort ergene escort kapaklı escort malkara escort süleymanpaşa escort akhisar escort alaşehir escort salihli escort şehzadeler escort soma escort turgutlu escort yunusemre escort bandırma escort altıeylül escort ayvalık escort bigadiç escort burhaniye escort gönen escort karesi escort susurluk escort ayvacık escort biga escort çan escort gelibolu escort yenice escort akçaabat escort araklı escort of escort ortahisar escort yomra escort karakoçan escort kovancılar escort altınordu escort fatsa escort perşembe escort ünye escort tavşanlı escort simav escort domaniç escort eğirdir escort yalvaç escort ardeşen escort cayeli escort fındıklı escort pazar escort afşin escort dulkadiroğlu escort Elbistan escort onikişubat escort pazarcık escort türkoğlu escort altınova escort çiftlikköy escort çınarcık escort bulancak escort espiye escort eynesil escort görele escort piraziz escort tirebolu escort yağlıdere escort sorgun escort sarıkaya escort çayıralan escort boğazlıyan escort akdağmadeni escort erbaa escort niksar escort turhal escort zile escort viranşehir escort suruç escort siverek escort karaköprü escort haliliye escort eyyübiye escort akçakale escort zara escort Yıldızeli escort suşehri escort şarkışla escort gemerek escort kozluk escort sason escort aziziye escort horasan escort oltu escort palandöken escort yakutiye escort ayancık escort boyabat escort gerze escort kaman escort mucur escort ermenek escort sarıveliler escort keskin escort yahşihan escort gerede escort göynük escort mengen escort mudurnu escort göynücek escort gümüşhacıköy escort merzifon escort suluova escort taşova escort bor escort çamardı escort ulukışla escort banaz escort eşme escort sivaslı escort havsa escort ipsala escort keşan escort osmancık escort sungurlu escort bahçe escort hasanbeyli escort kadirli escort toprakkale escort alaplı escort çaycuma escort ereğli escort kilimli escort başkale escort ipekyolu escort özalp escort tuşba escort kemah escort refahiye escort tercan escort üzümlü escort http://www.ddtshanghaiescort.com Antalya escort Bursa escort Mersin escort Aydın escort Balıkesir escort Çanakkale escort Kıbrıs escort Kütahya escort Manisa escort Muğla escort Tekirdağ escort Trabzon escort Yalova escort Isparta escort Maraş escort Ordu escort Rize escort Sivas escort Afyon escort Aksaray escort Giresun escort Şanlıurfa escort Yozgat escort Erzurum escort Amasya escort Çorum escort Tokat escort Uşak escort Van escort Bolu escort Burdur escort Kırşehir escort Niğde escort Osmaniye escort Zonguldak escort Düzce escort Edirne escort Erzincan escort Karabük escort Karaman escort Kastamonu escort Kırıkkale escort Kırklareli escort manavgat escort alanya escort belek escort aksu escort finike escort gazipaşa escort güllük escort kaş escort kemer escort kepez escort konyaaltı escort korkuteli escort kumluca escort lara escort muratpaşa escort serik escort gemlik escort gürsu escort inegöl escort iznik escort mudanya escort nilüfer escort orhangazi escort osmangazi escort yıldırım escort kuşadası escort didim escort nazilli escort söke escort efeler escort bandırma escort altıeylül escort edremit escort karesi escort susurluk escort bodrum escort gümbet escort turgutreis escort dalaman escort fethiye escort köyceğiz escort marmaris escort çerkezköy escort çorlu escort kapaklı escort süleymanpaşa escort meram escort anamur escort erdemli escort mezitli escort silifke escort tarsus escort akhisar escort salihli escort soma escort turgutlu escort girne escort lefkoşa escort biga escort çan escort gelibolu escort dinar escort emirdağ escort sandıklı escort merzifon escort suluova escort taşova escort yeşilyurt escort gerede escort mengen escort bucak escort kadirli escort osmancık escort sungurlu escort akçakoca escort ipsala escort keşan escort kilimli escort üzümlü escort aziziye escort palandöken escort yakutiye escort bulancak escort espiye escort tirebolu escort safranbolu escort lüleburgaz escort gediz escort simav escort tavşanlı escort elbistan escort fatsa escort ünye escort ardeşen escort çayeli escort birecik escort eyyübiye escort kırıkkale escort siverek escort suruç escort viranşehir escort kangal escort şarkışla escort suşehri escort yıldızeli escort erbaa escort niksar escort turhal escort akçaabat escort araklı escort of escort ortahisar escort sorgun escort istanbul masaj salonu ankara masaj salonu izmir masaj salonu bursa masaj salonu antalya masaj salonu adana masaj salonu konya masaj salonu şanlıurfa masaj salonu gaziantep masaj salonu kocaeli masaj salonu mersin masaj salonu diyarbakır masaj salonu hatay masaj salonu manisa masaj salonu kayseri masaj salonu samsun masaj salonu balıkesir masaj salonu maraş masaj salonu van masaj salonu aydın masaj salonu tekirdağ masaj salonu sakarya masaj salonu denizli masaj salonu muğla masaj salonu bağcılar masaj salonu bahçelievler masaj salonu esenler masaj salonu esenyurt masaj salonu kadıköy masaj salonu kağıthane masaj salonu kartal masaj salonu küçükçekmece masaj salonu maltepe masaj salonu pendik masaj salonu sultangazi masaj salonu ümraniye masaj salonu üsküdar masaj salonu aliağa masaj salonu alsancak masaj salonu bayraklı masaj salonu bornova masaj salonu buca masaj salonu çeşme masaj salonu çiğli masaj salonu gaziemir masaj salonu karşıyaka masaj salonu konak masaj salonu menemen masaj salonu ödemiş masaj salonu torbalı masaj salonu çankaya masaj salonu keçiören masaj salonu mamak masaj salonu polatlı masaj salonu sincan masaj salonu alanya masaj salonu belek masaj salonu kaş masaj salonu kemer masaj salonu korkuteli masaj salonu lara masaj salonu manavgat masaj salonu serik masaj salonu side masaj salonu didim masaj salonu efeler masaj salonu kuşadası masaj salonu nazilli masaj salonu altıeylül masaj salonu bandırma masaj salonu edremit masaj salonu karesi masaj salonu susurluk masaj salonu gemlik masaj salonu gürsu masaj salonu inegöl masaj salonu mudanya masaj salonu nilüfer masaj salonu osmangazi masaj salonu yıldırım masaj salonu biga masaj salonu çan masaj salonu gelibolu masaj salonu adıyaman masaj salonu afyon masaj salonu ağrı masaj salonu aksaray masaj salonu amasya masaj salonu ardahan masaj salonu artvin masaj salonu bartın masaj salonu batman masaj salonu bayburt masaj salonu bilecik masaj salonu bingöl masaj salonu bitlis masaj salonu bolu masaj salonu burdur masaj salonu çanakkale masaj salonu çankırı masaj salonu çorum masaj salonu düzce masaj salonu edirne masaj salonu elazığ masaj salonu erzincan masaj salonu erzurum masaj salonu eskişehir masaj salonu giresun masaj salonu gümüşhane masaj salonu ığdır masaj salonu ısparta masaj salonu karabük masaj salonu karaman masaj salonu kastamonu masaj salonu kilis masaj salonu kırıkkale masaj salonu kırklareli masaj salonu kırşehir masaj salonu uşak masaj salonu kütahya masaj salonu malatya masaj salonu mardin masaj salonu nevşehir masaj salonu niğde masaj salonu ordu masaj salonu trabzon masaj salonu osmaniye masaj salonu rize masaj salonu siirt masaj salonu sinop masaj salonu sivas masaj salonu tokat masaj salonu karahayıt masaj salonu pamukkale masaj salonu nizip masaj salonu şahinbey masaj salonu şehitkamil masaj salonu antakya masaj salonu defne masaj salonu iskenderun masaj salonu darıca masaj salonu gebze masaj salonu gölcük masaj salonu izmit masaj salonu körfez masaj salonu akşehir masaj salonu beyşehir masaj salonu ereğli masaj salonu karatay masaj salonu meram masaj salonu selçuklu masaj salonu akhisar masaj salonu alaşehir masaj salonu soma masaj salonu turgutlu masaj salonu akdeniz masaj salonu anamur masaj salonu erdemli masaj salonu mezitli masaj salonu silifke masaj salonu tarsus masaj salonu toroslar masaj salonu yenişehir masaj salonu bodrum masaj salonu dalaman masaj salonu fethiye masaj salonu köyceğiz masaj salonu marmaris masaj salonu menteşe masaj salonu milas masaj salonu adapazarı masaj salonu serdivan masaj salonu atakum masaj salonu çarşamba masaj salonu ilkadım masaj salonu eyyübiye masaj salonu siverek masaj salonu viranşehir masaj salonu çerkezköy masaj salonu çorlu masaj salonu erbaa masaj salonu adana escort adapazarı escort adıyaman escort afşin escort afyon escort ağrı escort ahlat escort akçaabat escort akçakale escort akçakoca escort akdeniz escort akhisar escort aksaray escort akşehir escort aksu escort akyazı escort alanya escort alaşehir escort aliağa escort altıeylül escort altınordu escort amasya escort anamur escort ankara escort antakya escort antalya escort araklı escort ardahan escort ardeşen escort arnavutköy escort atakum escort avanos escort avcılar escort aydın escort ayvacık escort ayvalık escort aziziye escort babaeski escort bafra escort bağcılar escort bağlar escort balıkesir escort bandırma escort bartın escort batıkent escort batman escort battalgazi escort bayburt escort belek escort besni escort beylikdüzü escort beyşehir escort biga escort bilecik escort bingöl escort birecik escort bismil escort bitlis escort bodrum escort bolu escort bor escort bornova escort boyabat escort bozüyük escort buca escort bucak escort bulancak escort bulanık escort bünyan escort burdur escort bursa escort çan escort çanakkale escort canik escort çankaya escort çankırı escort çarşamba escort çayeli escort çekmeköy escort çerkeş escort çerkezköy escort çeşme escort ceyhan escort çivril escort çorlu escort çorum escort çubuk escort çukurova escort çumra escort dalaman escort darıca escort datça escort davutlar escort defne escort denizli escort derince escort develi escort didim escort digor escort dinar escort diyadin escort diyarbakır escort doğanşehir escort doğubayazıt escort dörtyol escort dulkadiroğlu escort düzce escort edirne escort edremit escort efeler escort elazığ escort elbistan escort emirdağ escort erbaa escort erdemli escort ereğli escort erenler escort ergani escort ergene escort erzincan escort erzurum escort escort esenler escort eskil escort eskişehir escort espiye escort eyyübiye escort fatih escort fatsa escort fethiye escort finike escort fındıklı escort gaziantep escort gaziemir escort gebze escort gediz escort gelibolu escort gemerek escort gemlik escort gerede escort giresun escort gölbaşı escort gölcük escort görele escort görükle escort göynük escort gümbet escort gümüşhane escort güngören escort güroymak escort gürsu escort hakkari escort haliliye escort hatay escort haymana escort horasan escort iğdır escort ilgaz escort i̇lkadım escort i̇negöl escort i̇skenderun escort isparta escort i̇stanbul escort i̇zmir escort i̇zmit escort i̇znik escort kadirli escort kadıköy escort kağıthane escort kağızman escort kahta escort kaman escort kangal escort kapaklı escort karabük escort karacabey escort karahayıt escort karaköprü escort karaman escort karatay escort karesi escort kars escort karşıyaka escort kartal escort kaş escort kastamonu escort kaynaşlı escort kayseri escort keçiören escort kemer escort kepez escort keşan escort keskin escort kestel escort kilis escort kırıkhan escort kırıkkale escort kırkağaç escort kırklareli escort kırşehir escort kızıltepe escort kocaeli escort kocasinan escort konak escort konya escort konyaaltı escort körfez escort korkuteli escort köyceğiz escort kozan escort kumluca escort kumru escort kuşadası escort kütahya escort lara escort lüleburgaz escort malatya escort malazgirt escort malkara escort maltepe escort mamak escort manavgat escort manisa escort maraş escort mardin escort marmaris escort melikgazi escort menemen escort menteşe escort meram escort mersin escort merzifon escort mezitli escort milas escort mucur escort mudanya escort mudurnu escort muğla escort muratpaşa escort muş escort mut escort nazilli escort nevşehir escort niğde escort niksar escort nilüfer escort nizip escort nurdağı escort ödemiş escort of escort oltu escort onikişubat escort ordu escort orhangazi escort ortahisar escort ortaköy escort osmancık escort osmangazi escort osmaniye escort palandöken escort pamukkale escort pamukova escort patnos escort payas escort pazar escort pazarcık escort pendik escort polatlı escort rize escort safranbolu escort şahinbey escort sakarya escort salihli escort samandağ escort samsun escort sandıklı escort şanlıurfa escort sapanca escort sarıçam escort sarıkamış escort sarıyer escort şarkışla escort şehitkamil escort selçuklu escort selim escort serdivan escort serik escort seyhan escort siirt escort silifke escort simav escort sincan escort sinop escort şişli escort sivas escort siverek escort şırnak escort söğüt escort söke escort soma escort sultangazi escort suluova escort sungurlu escort sur escort suruç escort suşehri escort susurluk escort talas escort tarsus escort taşova escort tavşanlı escort tekirdağ escort terme escort tire escort tirebolu escort tokat escort torbalı escort toroslar escort trabzon escort turgutlu escort turhal escort türkoğlu escort tuzla escort ulus escort ümraniye escort ünye escort ürgüp escort urla escort uşak escort üsküdar escort üzümlü escort van escort varto escort viranşehir escort yahşihan escort yahyalı escort yakutiye escort yalova escort yatağan escort yenişehir escort yeşilyurt escort yıldırım escort yıldızeli escort yomra escort yozgat escort yunusemre escort yüreğir escort zara escort zeytinburnu escort zile escort zonguldak escort mersin escort fethiye escort

adana escort adana escort bayan adiyaman escort adiyaman escort bayan afyon escort afyon escort bayan ağrı escort ağrı escort bayan aksaray escort aksaray escort bayan amasya escort amasya escort bayan ankara escort ankara escort bayan antalya escort antalya escort bayan ardahan escort ardahan escort bayan bartın escort bartın escort bayan batman escort batman escort bayan bayburt escort bayburt escort bayan bilecik escort bilecik escort bayan bingöl escort bingöl escort bayan bitlis escort bitlis escort bayan burdur escort burdur escort bayan bursa escort bursa escort bayan çanakkale escort çanakkale escort bayan çankırı escort çankırı escort bayan çorum escort çorum escort bayan www.dalilaescort.com