web analytics

Rapunzel bestond echt… Het griezelige en trieste verhaal van Blanche Monnier, 25 jaar opgesloten in een kamer

Het griezelige en trieste verhaal van Blanche Monnier, 25 jaar opgesloten in een kamer

Het griezelige en trieste verhaal van Blanche Monnier, 25 jaar opgesloten in een kamer
Blanche Monnier was een inwoner van Poitiers, Frankrijk, die door haar eigen moeder 25 jaar in haar slaapkamer was  opgesloten en zich voor iedereen verstopte. Bij toeval werd Blanche gevonden en de politie bevrijdde haar uit de gevangenis en vond een vrouw in een verschrikkelijke mentale en fysieke toestand.

Blanche Monnier werd geboren in 1849 in een rijke en gerespecteerde Franse familie met een oude stamboom, waarin iedereen nobel van bloed was.

Blanche kreeg een passende aristocratische opleiding en toen ze opgroeide, werd ze een echte ‘socialite’, die het publiek (vooral de heren) niet alleen verbaasde met haar voortreffelijke manieren, maar ook met verfijnde schoonheid.

Veel mannen wilden Blanche als vrouw krijgen, maar elke keer verwierp de uiterst strikte Blanche-moeder de keuze van het meisje, aangezien sommige minnaars haar handen onwaardig waren.

Blanche was 27 jaar oud (op dat moment werd ze toen al als de “oude meid” beschouwd) toen ze opeens echt verliefd werd op een man die als advocaat werkte. Maar hij behaagde haar moeder niet, omdat hij niet rijk genoeg was.

Blanche bleef aandringen op haar keuze en deed het zo koppig dat er iets in haar moeders hart brak en ze besloot extreme maatregelen te nemen. Ze lokte haar dochter naar de zolder, waar een kleine kamer was zonder ramen, voor bedienden, en sloot haar daar op.

De deur van de kamer was sterk, evenals de muren. Met alle wens kon Blanche er niet uitkomen en werd zij een gevangene. Haar moeder vertelde ondertussen alles tegen Blanche’s zus en broer Louise en Marcel en zei dat ze hun mond moesten houden en iedereen moesten vertellen dat Blanche dood was. Dus dat deden ze, met een zeer  aannemelijk uitend verdriet.

Vrienden van Blanche en haar verloofde advocaat geloofden echter niet in dit verhaal en probeerden Blanche te vinden, omdat ze dachten dat ze naar een ander huis was gebracht. Maar ze vonden haar niet en 10 jaar later stierf de bruidegom van Blanche onverwachts. Daarna herinnerde niemand zich Blanche.

Jaar na jaar gingen en 25 jaar ging voorbij. Op 23 mei 1901 arriveerde een vreemde brief  anoniem op het adres van de Parijse aanklager-generaal. Het schreef het volgende:

Blanche Monnier

‘Meneer de procureur-generaal: ik heb de eer u op de hoogte te stellen van een buitengewoon ernstig voorval. Ik heb het over een meisje dat opgesloten zit in het huis van mevrouw Monnier en half verhongerd is en 25 jaar lang op een bedorven bed ligt in haar eigen riool.’

Ambtenaren waren sceptisch over deze brief, maar ze herinnerden zich dat Madame Monniers dochter, Blanche genaamd, die bekend stond om haar opgewekte karakter en betoverende schoonheid, 25 jaar geleden op een vreemde manier verdween. Er werd aangenomen dat ze stierf, maar niemand zag haar begrafenis.

Lees ook:   Heeft Denk gelijk?

Wat als Blanche Monnier al die jaren in haar huis is geweest? Om dit punt te verduidelijken, werd de politie naar het huis van Monnier gestuurd. Het huis ontmoette hen met een gesloten deur en niemand beantwoordde de kloppen, waarna de politie de deur opende.

Toen ze zich in het huis bevonden, werden ze meteen getroffen door de bedompte, stinkende geur die, zo bleek al snel, van de zolder kwam. Ook de deur naar de zolder was dicht en de politie moest hem afbreken. Toen ze de kamer binnenstormden en het licht aandeden, verscheen er een vreselijk beeld voor hun ogen:

De hele vloer in een kleine kamer was bedekt met gedroogde stukjes voedsel en uitwerpselen en op hetzelfde vuile matras lag een menselijk lichaam vermagert tot op de botten. Het was een naakte vrouw met lang gematteerd haar dat haar naaktheid bedekte. Ze leefde en keek naar de politie, ze begreep niet wat er gebeurde.

“De ongelukkige vrouw lag helemaal naakt op een rotte stromatras. Alles om haar heen was bedekt met een dikke korst van overgebleven voedsel, uitwerpselen, stukjes vlees, groenten, vis en brood. We zagen ook schimmels en veel insecten rond het bed. We waren zo buiten adem door de stank dat het onmogelijk was om daar te staan ​​en het onderzoek voort te zetten ‘, beschreef een van de politieagenten de situatie.

De politie wikkelde Blanche Monnier later in een deken en bracht haar naar het ziekenhuis. Ondertussen verscheen Blanche’s moeder bij Monnier thuis; ze zat al die tijd rustig in haar slaapkamer. Haar zoon Marcel werd gevonden in een kamer ernaast en zag er ook uit alsof er niets aan de hand was.

Blanche Monnier Spent 25 Years Locked in an Attic, just because she had a Boyfriend

Toen dit verhaal in de kranten verscheen, verzamelde een menigte locals zich rond het huis van Monnier. Ze schreeuwden naar Madame Monnier  en gooiden stenen naar de ramen. Al snel arresteerde de politie Madame Monnier, die ziek werd in de gevangenis en 15 dagen na de arrestatie stierf.

 

Marcel Monnier verscheen voor een rechtbank waar hij erop stond dat Blanche Monnier geen gevangene was, maar gewoon gek werd en daarom werd ze op een zolderkamer vastgehouden. Maar toen waren er plotseling getuigen die eerder Blanche Monnier herhaaldelijk van zolder hadden horen gillen:

‘Wat heb ik gedaan om opgesloten te worden? Ik verdien deze vreselijke marteling niet! God zou niet bestaan ​​als zijn wezens zo lijden! Niemand zal me te hulp komen!’

Marcel Monnier werd veroordeeld, maar toen werd hij ineens vrijgesproken, omdat hij zelf als krankzinnig werd erkend.

Lees ook:   The Forbidden History Of The Anunnaki: 14 Tablets of Enki onthult fascinerende details

Wat betreft de Blanche Monnier, na veel tijd in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, kwam ze aan, maar ze herstelde nooit van de emotionele schok. Bij haar werd anorexia nervosa, schizofrenie en zelfs coprofilie (uitwerpselen) vastgesteld. Al snel werd ze opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in Blois, waar ze in 1913 stierf onder onduidelijke omstandigheden.

Veel van dit verhaal bleef onduidelijk: waarom hebben degenen die Blanche van de zolder hoorden dit niet aan de politie gemeld? Wie heeft de brief aan de aanklager geschreven? Was Marcel Monnier aanvankelijk psychiatrisch of werd hij dat na 25 jaar in hetzelfde huis met een opgesloten zuster?

Blanche Monnier – NightDreamer

Moeder Louise

http://paranormal-news.ru


Blanche Monnier stond bekend als “la Séquestrée de Poitiers “, een “vrolijke en speelse” socialite vrouw met een “rijkdom aan mooi haar en grote, schitterende ogen”, van een dierbare familie in Poitiers, Frankrijk. In 1876 was ze 25 en erg verliefd op een oudere advocaat en ze had ook een kind met haar geliefde, wat buitengewoon schandelijk was voor haar adellijke familie. Mevrouw Louise betwistte dat haar dochter geen ‘arme advocaat’ kon trouwen zonder succesvolle toekomstperspectieven.

Poitiers, Frankrijk.
Toen Blanche dreigde weg te lopen met de advocaat, sloot haar moeder haar op in een kamer totdat ze ermee instemde de affaire te beëindigen. Veel buren bekenden te weten dat Blanche onder huisarrest stond, maar ze hadden aangenomen dat de bewering van de moeder dat haar dochter gestoord was, waar was. Blanche werd mentaal gekweld waar haar kreten en tranen ongehoord waren.

Mademoiselle Blanche Monnier – the girl who who was locked in a dungeon for 25 years | Altered Dimensions Paranormal
Op 23 mei 1901 kreeg de procureur-generaal een naamloze brief: ‘Monsieur procureur-generaal: ik heb de eer u te informeren over een buitengewoon ernstig voorval. Ik heb het over een spinster die opgesloten zit in het huis van Madame Monnier, half verhongerd is en de afgelopen vijfentwintig jaar op een bedorven nest heeft gewoond – kortom, in haar eigen vuil ”, wat het onderzoek van de prominente familie Monnier op gang bracht, maar niemand verwachtte dat er iets slechts zou komen. Madame Monnier ontving een onderscheiding van het Comité van Goede Werken . Marcel Monnier was een rechtenstudent en een subprefect van Puget Théniers. Sommigen geloven dat de brief is geschreven door een ex-soldaat, een minnaar van een van de bedienden nadat ze haar omstandigheid had gezien, of door Marcel omdat hij Blanche’s bewaker zou worden als zijn moeder zou overlijden.

Anonieme brief
De autoriteiten hadden geen idee van het wangedrocht dat ze in het huishouden van Monnier zouden ontdekken. Een misselijkmakende stank trof hen toen ze de kamer binnenkwamen en aan de muren krabden was ‘Liberte’. Op het bed was de eens zo mooie vrouw nu een 49-jarige, die er bijna uitzag als een lijk en slechts 55 pond woog en op een beschimmelde stromatras lag die overgoten was met urine, ontlasting en voedselfragmenten.

Lees ook:   Fraude met voedsel op grote schaal

The true story of Blanche Monnier, kidnapped for 25 years
49-jarige Blanche

Blanche had geen menselijk contact, behalve de bedienden die haar tafelresten zouden achterlaten. Haar enige metgezellen waren de ratten die zich verzamelden om te smullen van de tafelresten. Blanche verdroeg geen licht vanwege de verslechtering van de aanhoudende duisternis van de kamer.

Blanche Monnier
De autoriteiten wikkelden haar onmiddellijk in een deken en brachten haar ter observatie naar het ziekenhuis Hôtel-Dieu in Parijs. Ze zweeg en sprak zelfs tevredenheid uit toen ze een bad kreeg: ‘Wat is het heerlijk.’ Toen Blanche werd bevrijd: ‘Ze kon maar een paar woorden stamelen en ze kon geen volledige zin opstellen. Beetje bij beetje keerde de spraakkracht terug naar haar. Ze herkent bloemen, vogels en artikelen die haar ooit bekend waren. ‘

Hôtel-Dieu ziekenhuisMadame Monnier zat de familie-rijkdom voor. Marcel en zijn familie moesten haar wil gehoorzamen om toegang te krijgen tot de financiën. Marcel beweerde dat hij geen ‘plicht had om zijn zus te redden’ . Er is een boek genaamd The Sequestered Woman of Poitiers: An Unprecedented Affair, waarin stond dat Madame Monnier berouw had door de hele familie-rijkdom over te dragen om haar dochter te onderhouden. Ze stierf aan een hartaanval in de ziekenboeg van de gevangenis en sprak de laatste woorden uit “Oh, mijn arme Blanche!”

Mademoiselle Blanche Monnier – the girl who who was locked in a dungeon for 25 years | Altered Dimensions Paranormal

Marcel werd vervolgd omdat hij op 7 oktober 1901 de mede-samenzweerder van zijn moeder was. Hij werd veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf, maar werd later vrijgelaten omdat hij Blanche’s bewegingsvrijheid nooit wezenlijk beperkte. Dienaren hoorden Blanche woorden als ‘politie’, ‘medelijden’ en ‘vrijheid’ noemen en schreeuwen: ‘Wat heb ik gedaan om opgesloten te worden? Ik verdien deze vreselijke marteling niet. God mag dan niet bestaan, om zijn schepselen op deze manier te laten lijden? En niemand die mij te hulp komt! ‘ Marcel’s vrouw en dochter vluchtten voor hun eigen veiligheid naar een klooster. Zijn dochter was verloofd met een Franse officier, maar het huwelijk werd onmiddellijk afgeblazen vanwege de slechte bekendheid van de familie Monnier. Marcel erfde het eigendom van zijn moeder en stierf in 1913.

Niemand komt me te hulp!
In 1885 stierf de advocaat en Blanche werd nog eens 15 jaar opgesloten. Ze kon wat aankomen, maar ze werd ernstig gestoord door haar opsluiting en werd onder psychiatrische zorg geplaatst in Boise, waar ze stierf in 1913.

 

Het is moeilijk voor te stellen hoe een mens dergelijke gruweldaden aan een ander mens kan toebrengen.

 

En dan zelfs nog je eigen moeder nb…

Zo’n mooie jonge vrouw…en dan zoiets… vreselijk.

https://foodislife772825067.com/2018/06/17/blanche-monnier/

Gerelateerde artikelen

Back to top button