web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Kunnen griepprikken het COVID-19 pandemisch risico verhogen?

 Mensen die het driewaardige griepvaccin kregen tijdens het griepseizoen 2008-2009 hadden tussen 1,4 en 2,5 keer meer kans om besmet te raken met pandemische H1N1 in de lente en zomer van 2009 dan degenen die het seizoensgriepvaccin niet kregen.
Een dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie bij fretten bevestigde de resultaten, en toonde aan dat het seizoensgriepvaccin de symptomen verergerde na daaropvolgende blootstelling aan het H1N1-virus
Een studie uit 2011 wees uit dat het seizoensgriepvaccin het immuunsysteem van kinderen kan verzwakken en hun kansen om ziek te worden van griepvirussen die niet in het vaccin zijn opgenomen, kan vergroten.

In een onderzoek uit 2012 hadden kinderen die geïnactiveerde griepvaccins kregen een 4,4 keer hoger relatief risico om niet-influenza respiratoire virusinfecties op te lopen in de negen maanden na hun inenting
Een onderzoek uit 2020 wees uit dat mensen 36% meer kans hadden op een of andere vorm van coronavirusinfectie als ze tegen griep waren gevaccineerd
Zou er een ‘perfecte storm’ op komst zijn, klaar om dit najaar los te laten? Als het reguliere griepseizoen convergeert met een heropflakkering van SARS-CoV-2-uitbraken, of zelfs een nieuwe SARS-CoV-3, kunnen de resultaten op dit moment door iedereen worden geraden. Verwarrende zaken is de mogelijkheid dat griepvaccinatie het risico van mensen op andere virale infecties verhoogt.

In een Science-redactie van 12 juni 2020, Michael Osterholm, viroloog en directeur van het Center for Infectious Disease Research and Policy aan de Universiteit van Minnesota in Minneapolis, en Edward Belongia, directeur van het Center for Clinical Epidemiology and Population Health in het Marshfield Clinic Research Institute in Marshfield, Wisconsin schrijven: 1

“Er zijn belangrijke verschillen in de epidemiologie van COVID-19 en seizoensgriep, maar de symptomen overlappen elkaar … Het vooruitzicht van een tweede COVID-19-golf vereist planning om te zorgen voor een optimale afgifte van griepvaccins vanaf het vroege najaar …

De optimale timing van griepvaccinatie bij patiënten met bevestigde COVID-19 is onzeker. Er zijn geen klinische onderzoeken naar de effecten van griepvaccinatie bij patiënten met COVID-19, maar het kan verstandig zijn om de toediening van het vaccin uit te stellen tot nadat de acute ziekte is verdwenen …

Komt er een perfecte storm van COVID-19 en griep in het seizoen 2020-2021? We weten het nog niet, maar we moeten de komende maanden beginnen met de voorbereiding. ”

‘Valse claim’ is gebaseerd op gepubliceerde wetenschap
Osterholm en Belongia benadrukken dat er een “valse bewering is dat griepvaccinatie het risico op SARS-CoV-2-infectie verhoogt”, gepromoot door Judy Mikovits en online circuleert, en dat “wetenschappers, zorgverleners en volksgezondheidsleiders deze beweringen moeten weerleggen met duidelijke, evidence-based informatie over het belang van griepvaccinatie tijdens de COVID-19-pandemie. ”

Maar deze zogenaamde “valse bewering” is geen gerucht dat uit de lucht komt vallen. Zoals zo vaak het geval is, beledigen Osterholm en Belongia in feite collega-virologen en onderzoekers wanneer ze een hoaxetiket op dergelijke beweringen plakken, aangezien er gepubliceerd onderzoek is dat aantoont dat griepvaccinatie inderdaad de uitkomsten lijkt te verslechteren tijdens virale pandemieën.

Als Osterholm en Belongia feitelijk en duidelijk wilden zijn, zouden ze de feitelijke onderzoeken moeten ontleden met behulp van wetenschappelijke methoden en redeneringen, en ze niet alleen afwijzen als verzonnen internetfraude.

Het feit dat intercollegiaal getoetste studies tot de conclusie zijn gekomen dat eerdere griepvaccinatie het risico van patiënten op het oplopen van een ernstigere pandemie lijkt te vergroten, is op zijn minst het overwegen en herzien waard.

Het verbaast me echter niet dat Osterholm de realiteit van gepubliceerde wetenschap routinematig lijkt te negeren. In een interview van 10 maart 2020 met Joe Rogan 2 waarin de vraag naar de oorsprong van SARS-CoV-2 aan de orde kwam, verklaarde Osterholm dat “we niet zo’n virus hadden kunnen maken om te doen wat het doet; Ik bedoel, we hebben niet de creatieve verbeeldingskracht of de vaardigheden. ”

Lees ook:   Mensen met "sociopathische" eigenschappen zullen minder snel de richtlijnen van het coronavirus volgen, zo blijkt uit onderzoek

Dit strookt eenvoudigweg niet met de werkelijkheid. Nogmaals, gepubliceerd onderzoek toont aan dat we duidelijk de technologie, knowhow en “creatieve verbeeldingskracht” hebben om SARS-CoV-2 te creëren.

Griepvaccin Verhoogd risico op pandemie H1N1
Dus, wat is de basis voor deze claims? Onderzoek dat ernstige vragen oproept over griepvaccinaties en hun impact op pandemische virale ziekten omvat een recensie uit 2010 3 , 4 in PLOS Medicine, geleid door Dr.Danuta Skowronski, een Canadese griepexpert bij het Centre for Disease Control in British Columbia, die de seizoensgebonden griepvaccin verhoogde het risico van mensen om ziek te worden met pandemische H1N1-varkensgriep en resulteerde in ernstiger ziektes.

Mensen die het driewaardige griepvaccin kregen tijdens het griepseizoen 2008-2009 hadden tussen 1,4 en 2,5 keer meer kans om besmet te raken met pandemische H1N1 in het voorjaar en de zomer van 2009 dan degenen die het seizoensgriepvaccin niet kregen.

In totaal hebben vijf observationele onderzoeken die in verschillende Canadese provincies zijn uitgevoerd, identieke resultaten opgeleverd. Deze bevindingen bevestigden ook voorlopige gegevens uit Canada en Hong Kong. Zoals de Australische deskundige op het gebied van infectieziekten, professor Peter Collignon destijds aan ABC News vertelde: 5

“Er zijn enkele interessante gegevens beschikbaar gekomen die suggereren dat als u wordt geïmmuniseerd met het seizoensvaccin, u minder brede bescherming krijgt dan wanneer u een natuurlijke infectie krijgt …

Het kan zijn dat we onszelf pervers stellen dat als er iets heel nieuws en smerigs gebeurt, mensen die zijn gevaccineerd in feite vatbaarder zijn dan het krijgen van deze natuurlijke infectie. ”

Bevestigde resultaten van dubbelblinde dierstudie
Om de bevindingen dubbel te controleren, hebben Skowronski en andere onderzoekers een onderzoek uitgevoerd naar fretten. Hun bevindingen werden gepresenteerd op de Interscience-conferentie over antimicrobiële middelen en chemotherapie in 2012. Zoals gerapporteerd door MedPage Today: 6

“Een dubbelblinde, placebogecontroleerde dierstudie suggereert dat vaccinatie met seizoensgriepvaccin de symptomen inderdaad verergerde na daaropvolgende blootstelling aan H1N1-griep … 4,23 pfu / ml …

‘We ontdekten dat de bevindingen van de fret consistent waren met onze eerdere studies bij mensen,’ zei Skowronski, erop wijzend dat het wetenschappelijk stringente experiment fretten gebruikte, die worden beschouwd als uitstekende modellen van menselijke influenza-infectie …

‘We moesten die onderzoeken uit Canada opvolgen. Ze gaven duidelijk iets belangrijks aan over de interactie tussen seizoensgebonden virussen en pandemische virussen, ‘zei ze.

‘Ten eerste schreven mensen de menselijke bevindingen toe aan vooringenomenheid en verwarring. Dat is een veelvoorkomend probleem bij observationele studies… Onze fretstudies toonden aan dat de bevindingen niet konden worden weggeredeneerd op basis van confounding.

Er kan een direct vaccineffect zijn waarbij het seizoensvaccin enkele kruisreactieve antilichamen induceerde die pandemisch H1N1-virus herkenden, maar die antilichamen waren laag en waren niet effectief in het neutraliseren van het virus, ‘vervolgde ze, en legde uit dat in plaats van het doden van het virus. nieuw virus kan het zelfs zijn toegang tot de cellen vergemakkelijken. ”

Griepvaccin verhoogt het risico op luchtweginfecties
Een andere studie, 7 gepubliceerd in de Journal of Virology in 2011, ontdekte dat het seizoensgriepvaccin het immuunsysteem van kinderen verzwakt en hun kans vergroot om ziek te worden van griepvirussen die niet in het vaccin zitten.

Verder, toen bloedmonsters van 27 gezonde, niet-gevaccineerde kinderen en 14 kinderen die een jaarlijkse griepprik hadden gekregen werden vergeleken, bleek dat de voormalige niet-gevaccineerde groep van nature meer antilichamen had opgebouwd over een grotere verscheidenheid aan griepstammen in vergelijking met de laatste gevaccineerde groep. , dat is het soort situatie waarnaar Collignon in het bovenstaande citaat verwijst.

Dan is er een studie uit 2012 8 , 9 in het tijdschrift Clinical Infectious Diseases, waaruit bleek dat kinderen die geïnactiveerde griepvaccins kregen een 4,4 keer hoger relatief risico hadden om niet-influenza respiratoire virusinfecties op te lopen in de negen maanden na hun inenting.

Lees ook:   Dirk-Jan Omtzigt - Iedereen "prikken" is een morele verplichting en economische noodzaak. World Economic Forum 20-09-2021 (Broer van Pieter Omtzigt)

De auteurs stelden de theorie voor dat “ontvangers van trivalent geïnactiveerd griepvaccins, omdat ze beschermd zijn tegen influenza, een tijdelijke niet-specifieke immuniteit kunnen missen die bescherming biedt tegen andere respiratoire virussen.”

Natuurlijke infectie, inoculatie verlenen verschillende bescherming
Enerzijds hebben onderzoeken aangetoond dat u, wanneer u het griepvaccin krijgt, vatbaarder wordt voor griep veroorzaakt door influenzavirussen die niet in het vaccin zitten, of andere niet-influenza virale aandoeningen van de luchtwegen, waaronder coronavirusinfecties (meer over dat hieronder).

Omgekeerd ontdekten onderzoekers 10 , 11 , 12 onlangs dat verkoudheid veroorzaakt door de betacoronavirussen OC43 en HKU1 je zelfs meer resistent kan maken tegen SARS-CoV-2-infectie, en dat de resulterende immuniteit wel 17 jaar kan duren.

De auteurs suggereren dat als je in het verleden een verkoudheid hebt overwonnen die is veroorzaakt door een OC43- of HKU1-betacoronavirus, je een 50/50 kans hebt op defensieve T-cellen die SARS-CoV-2 kunnen herkennen en helpen verdedigen.

Griepvaccinatie verhoogt het risico op coronavirusinfectie
Dus, hoe zit het met SARS-CoV-2? Zijn er aanwijzingen dat griepvaccins mensen ook vatbaarder kunnen maken voor dit pandemische virus? Tot dusverre heeft niemand specifiek naar SARS-CoV-2 gekeken, maar er zijn recente bevindingen die aantonen dat seizoensgriepvaccinaties coronavirusinfecties in het algemeen kunnen verergeren.

Hoewel vaccinatie tegen seizoensinfluenza niet het risico op alle luchtweginfecties verhoogde, was het in feite ‘significant geassocieerd met niet-gespecificeerd coronavirus’.
Bedenk dat SARS-CoV-2 een van de zeven verschillende coronavirussen is waarvan bekend is dat ze bij mensen ademhalingsaandoeningen veroorzaken. 13 Vier daarvan veroorzaken symptomen die verband houden met verkoudheid: 229E, NL63, OC43 en HKU1.

Naast verkoudheid veroorzaken OC43 en HKU1 – twee van de meest voorkomende betacoronavirussen 14 – ook bronchitis, acute exacerbatie van chronische obstructieve longziekte en longontsteking in alle leeftijdsgroepen. 15 De andere drie menselijke coronavirussen – die ernstigere aandoeningen van de luchtwegen kunnen veroorzaken – zijn SARS-CoV, MERS-CoV en SARS-CoV-2.

Uit een studie 16 , 17 gepubliceerd in het tijdschrift Vaccine van 10 januari 2020 bleek dat mensen meer kans hadden op een of andere vorm van coronavirusinfectie als ze waren gevaccineerd tegen influenza. Zoals opgemerkt in deze studie, getiteld “Influenza Vaccination and Respiratory Virus Interference Among Department of Defense Personnel during the 2017-2018 Influenza Season”:

“Het ontvangen van griepvaccinatie kan het risico op andere respiratoire virussen verhogen, een fenomeen dat bekend staat als virusinterferentie. Testnegatieve onderzoeksopzetten worden vaak gebruikt om de effectiviteit van het griepvaccin te berekenen.

Het fenomeen van virusinterferentie druist in tegen de basisaanname van de test-negatieve vaccineffectiviteitsstudie dat vaccinatie het risico op infectie met andere aandoeningen van de luchtwegen niet verandert, waardoor de effectiviteit van het vaccin mogelijk in positieve richting wordt beïnvloed.

Deze studie was bedoeld om virusinterferentie te onderzoeken door de respiratoire virusstatus van het personeel van het ministerie van Defensie te vergelijken op basis van hun griepvaccinatiestatus. Bovendien werden individuele respiratoire virussen en hun associatie met griepvaccinatie onderzocht. ”

Hoewel vaccinatie tegen seizoensinfluenza niet het risico op alle luchtweginfecties verhoogde, was het in feite “significant geassocieerd met niet-gespecificeerd coronavirus (wat betekent dat het SARS-CoV-2 niet specifiek noemde) en humaan metapneumovirus” (hMPV).

Degenen die een seizoensgebonden griepprik hadden gekregen, hadden 36% meer kans om een ​​coronavirusinfectie op te lopen en 51% meer kans om een ​​hMPV-infectie op te lopen dan niet-gevaccineerde personen. 18 , 19

Kijken naar de symptomenlijst voor hMPV 20 is veelzeggend, aangezien de belangrijkste symptomen koorts, keelpijn en hoesten zijn. Ouderen en immuungecompromitteerde personen lopen een verhoogd risico op ernstige hMPV-ziekte, met als symptomen ademhalingsmoeilijkheden en longontsteking. Al deze symptomen zijn ook van toepassing op SARS-CoV-2.

Hebben griepprikken de mortaliteit in Italië vergroot?
In een recente blogpost bespreekt Dr. Michael Murray de mogelijkheid dat vaccinaties tegen seizoensinfluenza hebben bijgedragen aan de dramatisch verhoogde COVID-19-mortaliteit in Italië. Hij schrijft: 21

Lees ook:   Dit gratis Nederlandstalige boek legt een complot bloot op een schaal die bijna niet te bevatten is

“… De standaardantwoorden van een oudere populatie en het niet snel genoeg implementeren van sociale distantiëren, verklaren gewoon niet wat er gebeurt. Mijn collega, Dr. Alex Vasquez, heeft me een waardevol inzicht gegeven.

In september 2019 heeft Italië een geheel nieuw type griepvaccin geïntroduceerd. Dit vaccin genaamd VIQCC is anders dan andere. De meeste beschikbare griepvaccins worden geproduceerd in geëmbryoneerde kippeneieren. VIQCC wordt echter gemaakt van gekweekte dierlijke cellen in plaats van eieren en heeft daardoor meer een ‘boost’ voor het immuunsysteem.

VIQCC bevat ook vier soorten virussen – 2 type A-virussen (H1N1 en H3N2) en 2 type B-virussen. 22 Het lijkt erop dat dit ‘super’-vaccin het immuunsysteem zodanig heeft beïnvloed dat de besmetting met het coronavirus is toegenomen door virusinterferentie die de weg heeft geëffend voor wat er in Italië is gebeurd. ”

Snel COVID-19-vaccin plus griepvaccin dit seizoen?
Onnodig te zeggen dat het ook niet duidelijk is wat de effecten zouden kunnen zijn als mensen in hetzelfde seizoen worden gevaccineerd tegen zowel influenza als SARS-CoV-2. We weten nog niet eens wat de gevolgen van het SARS-CoV-2-vaccin kunnen zijn, hoewel historisch gezien alle coronavirusvaccins hebben geresulteerd in meer verwoestende ziekten en een verhoogd risico op overlijden, zoals besproken in mijn interview met Robert F.Kennedy Jr.

Voorlopige resultaten van de fase 1-studie van Moderna toonden aan dat het vaccin (mRNA-1273) systemische bijwerkingen veroorzaakte bij 80% van de deelnemers die de dosis van 100 microgram (mcg) kregen. 23 , 24 Bijwerkingen varieerden van vermoeidheid (80%), koude rillingen (80%), hoofdpijn (60%) en myalgie of spierpijn (53%). Na de tweede dosis ondervond 100% van de deelnemers in de 100-mcg-groep bijwerkingen.

Dit is belangrijk om op te merken, aangezien, in tegenstelling tot het griepvaccin, het coronavirusvaccin minimaal een schema van twee doses zal zijn en hoogstwaarschijnlijk wordt aanbevolen om jaarlijks te worden herhaald, net als het griepvaccin.

De 45 vrijwilligers werden verdeeld in drie doseringsgroepen – 25 mcg, 100 mcg en 250 mcg – met elk 15 deelnemers. Zelfs in de groep met lage doses werd één deelnemer (6%) zo ziek dat hij dringende medische zorg nodig had. In de groep met hoge doses (250 mcg) kreeg 100% van de deelnemers bijwerkingen na zowel de eerste als de tweede dosis, en drie van de deelnemers leden aan “een of meer ernstige gebeurtenissen”.

Houd er rekening mee dat dit gezonde personen tussen de 18 en 55 jaar waren, 25 zonder overgewicht, levenslange niet-rokers zonder familiegeschiedenis van ademhalingsproblemen of toevallen. Mensen met astma, diabetes, reumatoïde artritis of andere auto-immuunziekten werden uitgesloten.

Wat denkt u dat er kan gebeuren als een vaccin dat perfect gezonde personen naar het ziekenhuis stuurt, wordt gegeven aan ouderen en / of mensen met ernstige gezondheidsproblemen? Voeg daar dan de mogelijkheid aan toe om meer vatbaar te zijn voor aandoeningen van de luchtwegen als gevolg van het ontvangen van het seizoensgriepvaccin. Het eindresultaat lijkt vrij voor de hand liggend, en het zal geen zegen zijn voor de volksgezondheid.

Ik heb veel artikelen geschreven over de ondoelmatigheid van griepvaccins , en nog een aantal over de mogelijke problemen waarmee we te maken krijgen van versnelde mRNA-vaccins voor COVID-19 . Hopelijk zullen gezond verstand en logisch denken ontkiemen voordat het te laat is, maar zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat we op weg zijn naar een volksgezondheidsramp.

De weg vooruit is ervoor te zorgen dat we ons recht om te kiezen, af te zien en om vaccinmandaten te bestrijden waar ze ook opduiken, ongeacht het vaccin in kwestie, verdedigen, want uiteindelijk zijn het eerdere precedenten waardoor de overheid steeds meer mandaten kan blijven opleggen. gevaarlijke vaccins.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien