web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Aangiftes tegen rapper Akwasi

 Een man uit Heerlen heeft aangifte gedaan tegen Akwasi vanwege oude tweets waarin de rapper dreigde Zwarte Piet te vermoorden en fantaseerde over het plegen van een aanslag tijdens de Sinterklaasintocht.
Uit een mail van de politie, blijkt dat er een tweede aangifte onderweg is. Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam laat weten de aangiftes te bestuderen. Minister Wiebes vindt het begrijpelijk dat iemand aangifte doet, maar laat het oordeel over aan het OM. De 56-jarige man uit Heerlen hoopt met zijn aangifte het OM te bewegen tot een strafrechtelijke vervolging. Volgens zijn aangifte maakt Akwasi zich schuldig aan het creëren van een zeer ongezond en gewelddadig klimaat. Ook de 44-jarige Marcel Pekel gaat vrijdag in Hoogeveen aangifte doen van bedreiging en opruiing.
De politie is op de hoogte van de tweets van Akwasi. Een medewerker nodigt hem uit om langs te komen op het politiebureau. Er is eerder aangifte gedaan tegen rapper Akwasi naar aanleiding van zijn speech op de Dam. Het OM doet momenteel onderzoek naar de eventuele strafbaarheid van de gedane uitspraken. Door een oproep te doen om een aanslag te plegen tijdens de Sinterklaasintocht, zet Akwasi kinderlevens op het spel, vindt Pekel.
Volgens advocaat Mark Teurlings is de kans groot dat Akwasi veroordeeld gaat worden. Dat heeft volgens hem te maken met een combinatie van factoren. Zijn tweets overschrijden iedere grens en kunnen naar zijn mening gebruikt worden in het al lopende onderzoek naar zijn uitspraken eerder op de Dam.
Hij sluit niet uit dat justitie er nu klaar mee is en dat ze een signaal willen afgeven dat dit niet langer zo kan. Akwasi moet volgens de advocaat beseffen dat er genoeg rare mensen rondlopen die aan zijn oproep gehoor willen geven. Advocaat Tim Vis denkt niet dat het tot een veroordeling komt. De tweets zijn uit 2012, en voor een aantal misdrijven dat aan de orde zou kunnen zijn, speelt verjaring een rol. Strafbare feiten waarop maximaal drie jaar celstraf staat, verjaren na zes jaar. Minister Hoekstra vindt ook dat de tweets van Akwasi niet kunnen. Bij het programma Jinek gaf hij aan dat het nu aan het is OM om de aangiftes te beoordelen. Jinek had Akwasi uitgenodigd om aan tafel te komen praten over de kwestie, maar daar voelde de rapper niets voor.
Bijdrage: Käthie Schene

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥