web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

Foto’s van lang geleden; Popeye bestond echt

Popeye bestond dus echt!!

Hallo allemaal en welkom bij een nieuwe aflevering met Snapshots uit de geschiedenis, die ons meeneemt op een fotografische reis naar het verleden. Deze foto, gemaakt in 1940, toont een zeeman die opvallend veel lijkt op Popeye the Sailor, het beroemde stripfiguur gemaakt door Elzie Segar uit Chester, Illinois. De foto wordt vaak gebruikt om te laten zien dat Popeye een echt persoon was. Maar als je verder leest op internet, lijkt het erop dat er eigenlijk iemand anders was, een echte persoon geboren in 1868, die Segar inspireerde om dit interessante en geliefde personage te creëren dat een boost in kracht krijgt door spinazie te eten. Mond-tot-mondreclame in de stad Chester stelt dat het karakter van Popeye werd geïnspireerd door stadsbewoner Frank “Rocky” Fiegel, hier afgebeeld. In zijn jonge dagen verrichtte hij verbazingwekkende krachtprestaties.

Zijn geharde lichaamsbouw maakte hem liefkozend bekend als ‘Rocky. Zijn reputatie voor vechten leidde tot zijn iconische pop-out eye, vandaar (“Pop-eye”). Zijn hoekige kaak en bekende maïskolfpijp maakten kennelijk indruk op Elzie Segar. Er was een extra geboorteplaats in Chester die ook diende als inspiratie voor een ander Segar-personage, Olive Oyl. Ze heette Dora Paskel, een ongewoon lange, hoekige dame die een winkel in de stad had. Ze deed zelfs een haarknotje dicht bij haar halslijn. Als je dat interessant vond, kom dan met ons mee, want we gaan verder met wat meer momentopnames uit de geschiedenis. Genieten! Bekijk de video voor meer momentopnames uit de geschiedenis die je meenemen op een fotografische reis naar het verleden. Genieten! Houd er rekening mee dat AI-inkleuring alleen is toegevoegd voor sfeerdoeleinden en mogelijk niet historisch correct is.

Lees ook:   Rusland en de media vergat

Sailor-inkleuring door Jecinci: vandaar (“Pop-eye”). Zijn hoekige kaak en bekende maïskolfpijp maakten kennelijk indruk op Elzie Segar. Er was een extra geboorteplaats in Chester die ook diende als inspiratie voor een ander Segar-personage, Olive Oyl. Ze heette Dora Paskel, een ongewoon lange, hoekige dame die een winkel in de stad had. Ze deed zelfs een haarknotje dicht bij haar halslijn. Als je dat interessant vond, kom dan met ons mee, want we gaan verder met wat meer momentopnames uit de geschiedenis. Genieten! Bekijk de video voor meer momentopnames uit de geschiedenis die je meenemen op een fotografische reis naar het verleden. Genieten! Let op: AI-inkleuring is alleen toegevoegd voor sfeerdoeleinden en is mogelijk niet historisch accuraat. Sailor-inkleuring door Jecinci: vandaar (“Pop-eye”). Zijn hoekige kaak en bekende maïskolfpijp maakten kennelijk indruk op Elzie Segar.

Er was een extra geboorteplaats in Chester die ook diende als inspiratie voor een ander Segar-personage, Olive Oyl. Ze heette Dora Paskel, een ongewoon lange, hoekige dame die een winkel in de stad had. Ze deed zelfs een haarknotje dicht bij haar halslijn. Als je dat interessant vond, kom dan met ons mee, want we gaan verder met wat meer momentopnames uit de geschiedenis. Genieten! Bekijk de video voor meer momentopnames uit de geschiedenis die je meenemen op een fotografische reis naar het verleden. Genieten! Let op: AI-inkleuring is alleen toegevoegd voor sfeerdoeleinden en is mogelijk niet historisch accuraat. Sailor-inkleuring door Jecinci: Er was een extra geboorteplaats in Chester die ook diende als inspiratie voor een ander Segar-personage, Olive Oyl. Ze heette Dora Paskel, een ongewoon lange, hoekige dame die een winkel in de stad had. Ze deed zelfs een haarknotje dicht bij haar halslijn. Als je dat interessant vond, kom dan met ons mee terwijl we verder gaan met wat meer momentopnames uit de geschiedenis. Genieten! Bekijk de video voor meer momentopnames uit de geschiedenis die je meenemen op een fotografische reis naar het verleden. Genieten! Houd er rekening mee dat AI-inkleuring alleen is toegevoegd voor sfeerdoeleinden en mogelijk niet historisch correct is.

Lees ook:   Plato

Sailor-inkleuring door Jecinci: Er was een extra geboorteplaats in Chester die ook diende als inspiratie voor een ander Segar-personage, Olive Oyl. Ze heette Dora Paskel, een ongewoon lange, hoekige dame die een winkel in de stad had. Ze deed zelfs een haarknotje dicht bij haar halslijn. Als je dat interessant vond, kom dan met ons mee, want we gaan verder met wat meer momentopnames uit de geschiedenis. Genieten! Bekijk de video voor meer momentopnames uit de geschiedenis die je meenemen op een fotografische reis naar het verleden. Genieten! Let op: AI-inkleuring is alleen toegevoegd voor sfeerdoeleinden en is mogelijk niet historisch accuraat. Sailor-inkleuring door Jecinci: Ze deed zelfs een haarknotje dicht bij haar halslijn. Als je dat interessant vond, kom dan met ons mee, want we gaan verder met wat meer momentopnames uit de geschiedenis. Genieten! Bekijk de video voor meer momentopnames uit de geschiedenis die je meenemen op een fotografische reis naar het verleden. Genieten! Let op: AI-inkleuring is alleen toegevoegd voor sfeerdoeleinden en is mogelijk niet historisch accuraat. Sailor-inkleuring door Jecinci: Ze deed zelfs een haarknotje dicht bij haar halslijn. Als je dat interessant vond, kom dan met ons mee terwijl we verder gaan met wat meer momentopnames uit de geschiedenis. Genieten! Bekijk de video voor meer momentopnames uit de geschiedenis die je meenemen op een fotografische reis naar het verleden. Genieten! Houd er rekening mee dat AI-inkleuring alleen is toegevoegd voor sfeerdoeleinden en mogelijk niet historisch correct is. Sailor-inkleuring door

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien