web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorWetenschap & Ontwikkeling

Jezelf injecteren met bijbel en Koran-DNA

Vergissen is menselijk, jezelf injecteren met DIY-DNA is goddelijk … blijkbaar? Althans, dat was misschien de gedachte achter een van 2018’s meest sensationele wetenschappelijke experimenten.

Tiener Adrien Locatelli uit de Franse stad Grenoble vertaalde de namen van joodse personages uit het boek Genesis in de Bijbel en het gehele 13e hoofdstuk van de Koran, de Soera Ar-Ra’d, in de DNA-code, terwijl ze zichzelf steeds de vraag stelde: “Is het zelfs mogelijk om dit te doen?”

Locatelli schakelde elk Hebreeuws personage in het boek Genesis met de DNA-code, samengesteld uit de letters “ACGT.”Hij sloot echter de bepaalde passages die hij als “controversieel” beschouwde, uit .

Met behulp van een online tool was de biohacker voor tieners in staat om de nucleotide (bouwstenen van DNA en RNA) informatie te vertalen naar eiwitsequenties die hij vervolgens in elk van zijn dijen injecteerde.  

De student van de middelbare school had geen idee welk effect het injecteren van de onbekende eiwitten in zijn lichaam zou kunnen hebben in wat hij beweerde dat het een uniek experiment was. Hij ondervond geen nadelige bijwerkingen afgezien van een gezwollen been, dat enkele dagen duurde. Het is onduidelijk of de bijbel of de koranvers eiwitten de zwelling veroorzaakten.

“Recente onderzoeken hebben aangetoond dat elke informatie kan worden gecodeerd met behulp van DNA en opgeslagen in deze vorm. Ik werd het eerste levende wezen waarin de tekst is opgeslagen. Dit is heel symbolisch, zelfs als het geen enkel voordeel heeft “, zei Locatelli in zijn gepubliceerde onderzoek .

Locatelli werd op grote schaal bespot in de online wetenschappelijke gemeenschap, die schijnbaar verbijsterd was over zijn methodologie en motivatie voor het uiterst bizarre experiment.

Sri Kosuri@srikosuri

OK, 2018 can’t end soon enough. Some French high school student translated a part of the Bible and Koran into protein sequence, made an rAAV vector and a cyclic peptide, injected them into either thigh, and then published the following preprint: https://osf.io/yj8xw/ 

The first injection in a human being of macromolecules whose primary structure was developed from a…

This article relates the first injection in a human being of macromolecules whose primary structure was developed from a religious text.

osf.io

I know the odds of a nonsense protein being close to anything dangerous in sequence space are relatively low, but this kind of avant-garde attitude and disregard for ethics towards science terrifies me that humanity’s end will be at the hands of an idiot.

Interesting selection of texts (unclear why he excluded some parts of Genesis, choice of surah, taking about power of truth and weakness of falsehood, doesn’t look random either). So guy spends at least 1000 eur on one protein and then preps 7 mg of another (at his lyceum?)?

See Dmitry Baranov’s other Tweets

Well that’s one way to get superpowers.

Biohacking is experimenteren dat probeert de kwaliteiten of mogelijkheden van levende organismen (meestal mensen) te verbeteren door middel van een verscheidenheid aan technieken, waaronder genbewerking, technologische implantaten of het gebruik van gesynthetiseerde geneesmiddelen.

Bron

Lees ook:   Hoogleraar presenteert gekweekte hamburger
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥