web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Monsanto is altijd slecht geweest

Een van de meest gehate bedrijven ter wereld is Monsanto, vooral bekend om zijn genetisch gemodificeerde zaden (GGO’s) en roundup-onkruidverdelger.

In een opiniepeiling uit 2013 werd Monsanto uitgeroepen tot het meest kwaadaardige bedrijf ter wereld en slaagde het er zelfs in om rivalen als McDonald’s en de Federal Reserve ruimschoots te verslaan.

Maar veel mensen zijn zich niet volledig bewust van de geschiedenis achter de multinationale biotechgigant, noch hoe ver hun corruptie werkelijk teruggaat.

Hier zijn vijf dingen die je misschien nog niet wist over Monsanto, maar die je wel zou moeten weten.

1. Het eerste product van Monsanto was een giftige chemische zoetstof, sacharine genaamd

Toen Monsanto voor het eerst werd opgericht in 1901, was het belangrijkste doel om een ​​chemische stof, sacharine genaamd, aan het Coca-Cola-bedrijf te verkopen als kunstmatige zoetstof. Een overheidsinstantie genaamd de Referee Board of Consulting Scientific Experts, opgericht onder president Roosevelt in 1910, wist dat het een gevaarlijke kankerverwekkende stof was en klaagde Monsanto aan om de productie van de nieuwe chemische zoetstof stop te zetten. Het besloot dat de niveaus van sacharine die mensen consumeerden de ‘veilige’ limiet overschreden, en in 1912 werd het gebruik van sacharine in bewerkte voedingsmiddelen verboden. De advocaten van Monsanto vochten terug en het verbod werd ongedaan gemaakt, wat het eerste van vele juridische incidenten markeerde die de weg zouden effenen voor Monsanto’s huidige veelzijdige chemische aanval op de mensheid.

2. Monsanto heeft bewijs van giftige PCB’s verborgen

PCB’s worden vaak gebruikt in smeermiddelen, hydraulische vloeistoffen en vloeibare afdichtingsmiddelen en zijn in verband gebracht met immuunsysteem-, ontwikkelings- en voortplantingsstoornissen en zijn behoorlijk krachtige kankerverwekkende stoffen. Hoewel PCB’s in 1979 werden verboden, kunnen ze nog steeds worden aangetroffen in bijna alle bloed- en weefselmonsters van dieren en mensen over de hele wereld , en omdat ze zo persistent in het milieu zijn, worden ze beschouwd als “een van de ernstigste chemische bedreigingen op aarde”. de planeet.” Maar de eigen documenten van het bedrijf laten zien dat er veel moeite is gedaan om ervoor te zorgen dat het publiek niet geïnformeerd was over de gevaren van PCB’s, zelfs zo ver om te beginnen, “waarbij wetenschappers werden aangespoord om hun conclusies te wijzigen om de risico’s van blootstelling aan PCB’s te bagatelliseren.” Zelfs de marinein 1956 weigerde een van Monsanto’s producten te gebruiken die PCB’s bevatten en beweerde dat het “gewoon te giftig was om in een onderzeeër te gebruiken”.

Lees ook:   Inzoomen op mars en de maan...

3. Monsanto hielp bij de ontwikkeling van de atoombom

In 1943 begon Monsanto te werken aan een ondergeschikte onderzoeks- en ontwikkelingssector van het Manhattan Project in Dayton, Ohio, het Dayton Project genaamd. Dit project was voornamelijk gericht op de zuivering en productie van plutonium, dat werd gebruikt om de kettingreacties in atoombommen op gang te brengen, wat uiteindelijk resulteerde in de wijdverspreide radioactieve vervuiling van testlocaties en de dood van naar schatting 129.000 mensen in Hiroshima en Nagasaki. Het Dayton-project kostte uiteindelijk $ 3.666.507 ($ 44,5 miljoen in dollars van vandaag), en de wereld is nog steeds verwikkeld in een nucleaire wapenwedloop .

4. Agent Orange van Monsanto verwoest Vietnam nog steeds

Tijdens de oorlog in Vietnam sproeiden de Verenigde Staten meer dan 72 miljoen liter giftige herbiciden en ontbladeringsmiddelen op landerijen en bossen, waarvan het grootste deel Monsanto’s agens-sinaasappel was met de chemische component dioxine . Meer dan een miljoen Vietnamezen werden blootgesteld aan dit gif, evenals meer dan 100.000 Amerikaanse en geallieerde troepen. Dr. James Clary, een wetenschapper die werkte aan het ontwerp van de chemische spuittanks voor gebruik in Vietnam, vertelde senator Tom Daschle in 1988:

“Toen we in de jaren zestig met het herbicidenprogramma begonnen, waren we ons bewust van de mogelijke schade als gevolg van dioxineverontreiniging in het herbicide… Omdat het materiaal echter tegen de ‘vijand’ zou worden gebruikt, maakte niemand van ons zich al te veel zorgen . We hebben nooit gedacht aan een scenario waarin ons eigen personeel besmet zou raken met het herbicide.”

Als gevolg hiervan worden er nog steeds kinderen in Vietnam geboren met levensveranderende geboorteafwijkingen, die het leven van Vietnamese gezinnen verwoesten, en veel Amerikaanse veteranen hebben vreselijk geleden als gevolg van blootstelling.

Lees ook:   "Het wordt ECHT serieus" 👁 | Schiet op en kijk!

5. Vrienden van Monsanto vervalste onderzoeken die beweren dat aspartaam ​​veilig is

GD Searle, LLC, een partner van Monsanto, produceerde meer dan honderd vervalste onderzoeken waarin werd beweerd dat aspartaam, een neurotoxische zoetstof, veilig is voor menselijke consumptie. Ondertussen concludeerden de wetenschappers van de FDA dat aspartaam ​​tumoren en grote gaten in de hersenen van ratten veroorzaakt, voordat ze uiteindelijk worden gedood. De FDA reageerde door een grand jury-onderzoek te houden naar GD Searle wegens “het verbergen van materiële feiten en het afleggen van valse verklaringen”. Tijdens het onderzoek drong GD Searle er bij insider Donald Rumsfeld, die als minister van Defensie onder president Gerald Ford had gediend, op aan CEO te worden. Een paar maanden later kreeg de federale aanklager die eerder de grand jury had overtuigd om Searle te onderzoeken, Samuel Skinner, “een aanbod dat hij niet kon weigeren”, en ging hij aan de slag voor het advocatenkantoor van Searle. Het onderzoek is daarop stopgezet.

Conclusie

Monsanto controleert nu het grootste deel van de wereldwijde GGO-zaadmarkt. Op haar beurt besteedt de Amerikaanse regering jaarlijks honderden miljoenen aan het vanuit de lucht spuiten van Monsanto’s vlaggenschip-herbicide Roundup , wat een enorme verwoesting voor het milieu en onze gezondheid veroorzaakt. Volgens de Denver Post werd in 2013 voor 277 miljard dollar aan subsidies gegeven aan agribusinessreuzen als Cargill en Monsanto. Alleen al in 2015 bedroegen de totale lobbykosten van Monsanto $ 4.330.000 . Dat is meer dan 4 miljoen dollar uitgegeven aan het omkopen van politici om de belangen van Monsanto te behartigen, tegen meer dan $ 9 miljoen uitgegeven aan lobbyen in 2008. Het blijkt dat er niet veel is veranderd sinds de begindagen van deze duistere bedrijfsentiteit.

Lees ook:   Studie unie in Duitsland gratis

Bron

Bizar de mensen die mij uitlachten als ik vertelde dat Roundup erg slecht spul was…het milieu etc en de gezondheid van mensen en omgeving…die hebben zich ook allemaal laten vaccineren… vreemd.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien