web analytics
...

Kent u de 14 tekenen van vitamine D-tekort?

Kent u de 14 tekenen van vitamine D-tekort?

c9db4da4a4c0bed3bc50c2b9ca6312a2 via Angel-Wings

Vitamine D reguleert de expressie van honderden genen en is een integraal onderdeel van biologische functies die elk lichaamssysteem beïnvloeden. Zoals je in deze korte video zult zien, kan vitamine D-tekort of -tekort verschillende algemene symptomen veroorzaken die je mogelijk hebt geassocieerd met andere gezondheidsproblemen.

Het wordt ook wel de zonnevitamine genoemd, omdat uw huid vitamine D aanmaakt bij blootstelling aan ultraviolet licht van de zon. 1  Vitamine D vervult vele functies in het lichaam, waaronder het handhaven van voldoende calcium- en fosfaatspiegels, essentieel voor normale botmineralisatie. 2

 

Het helpt ontstekingen te verminderen, wat nodig is voor de modulatie van celgroei en immuunfunctie. Vitamine D beïnvloedt ook genen die celdifferentiatie en apoptose helpen reguleren.

De belangrijkste indicator van uw vitamine D-spiegel is 25-hydroxyvitamine D (25OHD). Gegevens verzameld uit de National Health and Nutrition Examination Survey in 2005-2006 toonden een deficiëntieprevalentie van 41,6% in de Amerikaanse bevolking. 3  Maar, zoals ik later in dit artikel bespreek, kan wel 80% van de mensen een tekort aan vitamine D hebben.

Het is belangrijk op te merken dat hoe de meting van insufficiëntie en tekort wordt gedefinieerd, afhangt van de gebruikte serumconcentraties. Sommige onderzoekers gebruiken een niveau van 20 nanogram per milliliter (ng / ml) of 50 nanomol per liter (nmol / L); de ng / ml wordt het meest gebruikt in de VS en nmol / L is de standaard in Europa.

GrassrootsHealth Nutrient Research Institute beveelt echter vitamine D-serumconcentraties aan van 40 ng / ml tot 60 ng / ml of 100 nmol / l tot 150 nmol / l. 4  Op dit niveau zou het aantal mensen dat waarschijnlijk een tekort aan vitamine D heeft, aanzienlijk hoger zijn.

14 Tekenen dat u mogelijk een vitamine D-tekort heeft

Tijdens het koude- en griepseizoen en de COVID-19-pandemie is het essentieel om een ​​gezond vitamine D-gehalte te behouden om het risico op virale en bacteriële ziekten te verkleinen. 5, 6  Een bloedtest is de beste manier om uw vitamine D-spiegel te bepalen, maar hier zijn enkele symptomen die erop kunnen wijzen dat uw vitamine D-spiegel laag is.

1. Pijnlijke spieren –  Bijna de helft van alle volwassenen heeft last van spierpijn. 7  Onderzoekers geloven dat de meeste daarvan een tekort aan vitamine D hebben. Sommige studies hebben gesuggereerd dat zenuwen vitamine D-receptoren hebben die de perceptie van pijn beïnvloeden. In één diermodel toonde onderzoek aan dat een vitamine D-deficiënt dieet diepe spierovergevoeligheid kan veroorzaken die niet verband hield met lage calciumspiegels. 8

2. Pijnlijke botten –  Vitamine D reguleert het calciumgehalte in uw lichaam, wat nodig is om de gezondheid van de botten te beschermen. 9  Vitamine D-tekort kan ervoor zorgen dat uw botten zachter worden, osteomalacie genaamd. Dit kan een voorloper zijn van osteoporose.

3. Vermoeidheid –  Dit is een veel voorkomend symptoom van verschillende gezondheidsproblemen, waaronder slaapgebrek. Onderzoekers hebben ontdekt dat het aanvullen van kankerpatiënten die aan vermoeidheid lijden, hun symptomen kunnen verbeteren. 10

In een onderzoek 11  met 174 volwassenen met vermoeidheid en stabiele medische aandoeningen, ontdekten de onderzoekers dat 77,2% een tekort aan vitamine D had. Na normalisering van hun niveau verbeterden de vermoeidheidssymptomen aanzienlijk.

4. Verminderde spierprestaties –  Vitamine D-tekort komt net zo vaak voor bij atleten als bij anderen. Vitamine D is cruciaal voor spierontwikkeling, kracht en prestatie. Oudere volwassenen die een vitamine D-supplement nemen, hebben een verminderd risico op vallen en betere spierprestaties. 12

Correctie door orale suppletie of verstandige blootstelling aan de zon kan de symptomen van stressfracturen, musculoskeletale pijn en frequente ziekte verminderen. Vitamine D heeft ook een direct effect op de spierprestaties. In een artikel uit de Journal of the American Academy of Orthopaedic Surgeons schreef de auteur: 13

“Hogere serumspiegels van vitamine D worden in verband gebracht met minder blessures en betere sportprestaties. In een subgroep van de bevolking lijkt vitamine D een rol te spelen bij spierkracht, blessurepreventie en sportprestaties. “

5. Gezondheid van de hersenen –  Vitamine D is ook essentieel voor de gezondheid van uw hersenen. Symptomen van een tekort kunnen bestaan ​​uit dementie veroorzaakt door een toename van oplosbaar en onoplosbaar bèta-amyloïde, een factor bij de ziekte van Alzheimer. 14  Onderzoek heeft ook een verband gevonden met depressie 15  die mogelijk verband houdt met de functie van vitamine D die hogere calciumspiegels in de hersenen buffert. 16

Vitamine D-tekort bij zwangere vrouwen kan het risico op autisme en schizofrene stoornissen bij de baby verhogen. 17  Een onderzoek onder mensen met fibromyalgie wees uit dat een vitamine D-tekort vaker voorkwam bij mensen met angst en depressie. 18  Een ander keek naar vitamine D-tekort bij zwaarlijvige proefpersonen en vond een verband tussen lage vitamine D-spiegels en depressie. 19

6. Slechte slaap –  Het mechanisme dat vitamine D koppelt aan een slechte slaapkwaliteit is niet geïdentificeerd. Maar uit onderzoek is gebleken dat mensen met een laag vitamine D-gehalte een slaap van slechte kwaliteit hebben en een hoger risico op slaapstoornissen. 20

7. Zweterig hoofd –  Overmatig zweten, vooral op uw hoofd, of een verandering in uw zweetpatroon, kan duiden op een vitamine D-tekort. 21

8. Haaruitval –  Vitamine D is cruciaal voor de proliferatie van keratinocyten en speelt een belangrijke rol in uw haarcyclus. De vitamine D-receptor lijkt een rol te spelen in de anagene fase van de haargroei, waardoor onderzoekers concluderen: “Behandelingen die de vitamine D-receptor opwaarts reguleren, kunnen succesvol zijn bij de behandeling van haaraandoeningen en vormen een mogelijk gebied van verder onderzoek.” 22

Lees ook:   Kennedy Jr. waarschuwt ouders voor het gevaar van het gebruik van grotendeels ongeteste COVID-vaccins bij kinderen

9. Langzaam genezende wonden –  Chronische wonden vormen een grote uitdaging voor de volksgezondheid. 23  In de VS lijdt 2% van de bevolking aan chronische wonden en naar schatting is dit goed voor 5,5% van de kosten van gezondheidszorg in de Britse NHS. Vitamine D bevordert de wondgenezing en de aanmaak van cathelicidine, een peptide dat wondinfecties bestrijdt. 24

10. Duizeligheid –  Bewijs uit diermodellen suggereert dat vitamine D is essentieel voor de ontwikkeling van het binnenoor, 25  die evenwicht en coördinatie beïnvloedt. Analyse van mensen met vestibulaire neuritis, gekenmerkt door duizeligheid, toonde lagere serum vitamine D-spiegels aan dan bij mensen zonder vestibulaire neuritis. 26

11. Hartproblemen –  Klinische studies hebben aangetoond dat vitamine D3 de bloedsomloop verbetert en een hoge bloeddruk kan helpen verbeteren. 27  In één onderzoek ontdekten 28 onderzoekers dat vitamine D3 ook een significant effect heeft op de endotheelcellen in je cardiovasculaire systeem. Ze ontdekten dat het hielp de concentraties stikstofmonoxide en peroxynitriet in evenwicht te brengen , wat de endotheelfunctie verbeterde.

12.  Overgewicht – De invloed van vitamine D op obesitas is niet vastgesteld. Uit gegevens blijkt echter dat er een grote kans is op een tekort bij mensen met obesitas. 29

13. Terugkerende infecties –  Er zijn meerdere epidemiologische onderzoeken die aantonen dat vitamine D-tekort het risico op infectie kan verhogen en de ernst kan verhogen, vooral bij  luchtweginfecties . 30  Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine D-tekort het potentiële risico op ernstige ziekte en sterfte verhoogt, vooral bij mensen die ernstig ziek zijn. 31

14. Verminderde cognitieve functie – Uit  gegevens blijkt dat vitamine D-tekort het risico op dementie verdubbelt 32  en het risico op een verminderde cognitieve functie verhoogt. 33

80% van de mensen met COVID-19 hebben een tekort aan vitamine D.

Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling en ernst van veel ziekten. Dit is de reden waarom ik vanaf het allereerste begin van de COVID-19-pandemie vermoedde dat het optimaliseren van  vitamine D-spiegels de incidentie van infectie en sterfte  in de algemene bevolking aanzienlijk zou verlagen .

Sindsdien heeft steeds meer bewijs aangetoond dat dit inderdaad het geval is, aangezien onderzoekers herhaaldelijk hebben ontdekt dat hogere niveaus van vitamine D het aantal positieve tests, ziekenhuisopnames en sterfte in verband met deze infectie verminderen.

In één studie, 34  die eind 2020 werd uitgebracht, werden de serum 25OHD-spiegels van patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis waren opgenomen, beoordeeld om de invloed ervan op de ernst van de ziekte te evalueren. De onderzoekers ontdekten dat 82,2% van degenen met COVID-19 een vitamine D-tekort hadden (niveaus lager dan 20 ng / ml).

Interessant is dat ze ook ontdekten dat degenen met een tekort een grotere prevalentie hadden van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoge ijzerniveaus en langere ziekenhuisverblijven. Een tweede onderzoek 35  vond vergelijkbare resultaten voor mensen die alleen positief testten op COVID-19.

Met andere woorden, deze patiënten werden getest op de ziekte  met behulp van de PCR-test , die notoir hoge fout-positieve resultaten geeft, en niet noodzakelijkerwijs symptomen van de ziekte hadden. Toch hadden degenen die “waarschijnlijk een tekort” aan vitamine D hadden, ook een verhoogd risico om positief te testen.

Onlangs toonden gegevens aan dat mensen die aanvullende vitamine D3 kregen terwijl ze met COVID-19 in het ziekenhuis waren opgenomen, de opnames op de IC met 82% en de mortaliteit met 64% verminderden. 36  Noot van de redacteur: dit preprint-onderzoek is sindsdien teruggetrokken vanwege “bezorgdheid over de beschrijving van het onderzoek in dit artikel” 37,  maar een gearchiveerde versie is nog steeds beschikbaar.

U kunt meer lezen over het onderzoek, van informatie die werd gepubliceerd voordat het werd getrokken, op ” Vitamine D-suppletie vermindert COVID-19-sterfgevallen met 64% .”

Voordat de paper werd verwijderd, was deze informatie aanleiding voor het Britse parlementslid David Davis om op te roepen tot een herevaluatie van de officiële aanbevelingen voor vitamine D. patiënt in elk ziekenhuis in de gematigde streken. ” 38

Hij voegde eraan toe dat het aantonen van de “duidelijke relatie tussen vitamine D- en COVID-mortaliteit causaal is”, en zijn regering zou de beschikbaarheid van gratis vitamine D-supplementen voor kwetsbare bevolkingsgroepen moeten verhogen. Andere experts vroegen ook om officiële vitamine D-aanbevelingen. 39

Het is belangrijk om te onthouden dat de gegevens die aantonen dat mensen met een tekort aan vitamine D een hoger risico op een ernstige ziekte hebben, al lang voor de COVID-19-pandemie beschikbaar waren. Toch kan informatie die de andere kant van dezelfde medaille suggereert – namelijk suppletie met vitamine D – een positief effect hebben op de ernst van de ziekte, worden aangevallen.

Het is geen grote stap om te begrijpen dat als eenvoudige en goedkope oplossingen, zoals vitamine D,  hydroxychloroquine en zink , het potentiële risico op ernstige ziekte en overlijden kunnen verminderen, de miljarden dollars die de farmaceutische bedrijven kunnen verdienen door de wereld te vaccineren. zou verloren gaan.

Lees ook:   Werken voor tien uur...

In tegenstelling tot de pijnlijke meldingen van bijwerkingen van  vaccins die zijn  ontvangen door het Amerikaanse Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), is suppletie met vitamine D, magnesium en vitamine K2 jarenlang bestudeerd en “goed verdragen”. 40, 41

Bovendien hebben de onderzoeken naar vitamine D aangetoond dat insufficiëntie en deficiëntie verband houden met een aantal gezondheidsproblemen, waarover u meer informatie kunt vinden in “ Bent u klaar voor de donkerste dag van het jaar? “En” Gezondheidstoestand waarin vitamine D een belangrijke rol speelt . ”

Magnesium en vitamine K2 optimaliseren uw vitamine D3-supplement

In het verleden heb ik geschreven over het belang van het nemen van  vitamine K2 MK-7  en  magnesium  met uw vitamine D3-supplement. Beide spelen een belangrijke rol bij uw algehele gezondheid en bij de biologische beschikbaarheid en toepassing van vitamine D in uw lichaam. Als je geen magnesium en vitamine K2 gebruikt, heb je mogelijk bijna 2,5 keer meer vitamine D nodig, wat GrassrootsHealth ontdekte in zijn D * -actieproject. 42

Meer dan 10.000 personen hebben informatie over het gebruik van supplementen en de algehele gezondheidstoestand aan GrassrootsHealth verstrekt sinds ze in 2007 begonnen met grootschalig voedingsonderzoek op basis van de bevolking. 43

Die informatie heeft geleid tot de aanbeveling dat vitamine D-bloedspiegels tussen 40 ng / ml en 60 ng / ml (100 nmol / l tot 150 nmol / l) veilig en effectief zijn en de algehele ziekte-incidentie en gezondheidszorgkosten verlagen. Zoals gerapporteerd door GrassrootsHealth op basis van hun gegevens: 44

“… Voor 50% van de bevolking was 244% meer aanvullende vitamine D nodig om 40 ng / ml (100 nmol / L) te bereiken voor degenen die geen magnesium of vitamine K2 innamen in vergelijking met degenen die gewoonlijk zowel magnesiumsupplementen als vitamine K2 gebruikten. “

Concreet betekent dit dat wanneer u vitamine K2 en magnesium met vitamine D inneemt, u veel minder vitamine D nodig heeft om een ​​gezond niveau te bereiken. U vindt meer over de relatie tussen deze supplementen, hoe ze de cognitieve functie en de impact op de mortaliteit kunnen verbeteren bij ” Magnesium en K2 optimaliseren uw vitamine D-suppletie .”

Hoe u uw vitamine D kunt optimaliseren

Hoewel de meeste mensen waarschijnlijk baat zouden hebben bij een vitamine D3-supplement, is het belangrijk om uw vitamine D-spiegel te laten testen voordat u begint met suppletie. De reden hiervoor is dat u niet kunt vertrouwen op algemene doseringsaanbevelingen. De cruciale factor hierbij is uw bloedspiegel, niet de dosis, aangezien de dosis die u nodig heeft afhankelijk is van verschillende individuele factoren, waaronder uw basislijnbloedspiegel.

Gegevens van GrassrootsHealth’s D * Action-onderzoeken suggereren dat het optimale niveau voor gezondheid en ziektepreventie tussen 60 ng / ml en 80 ng / ml ligt, terwijl de grens voor toereikendheid ongeveer 40 ng / ml lijkt te zijn. In Europa zijn de metingen die u zoekt respectievelijk 150 tot 200 nmol / L en 100 nmol / L.

Ik heb een uitgebreid  vitamine D-rapport gepubliceerd  waarin ik de werkingsmechanismen van vitamine D uitvoer en hoe je voor optimale niveaus kunt zorgen. Ik raad aan om dat rapport te downloaden en te delen met iedereen die je kent. Een korte samenvatting van de belangrijkste stappen is als volgt:

    1. Meet eerst uw vitamine D-spiegel –  Een van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manieren om uw vitamine D-spiegel te meten, is door deel te nemen aan het   gepersonaliseerde voedingsproject van GrassrootsHealth , dat een vitamine D-testkit bevat. Zodra u weet wat uw bloedspiegel is kunt u de dosis bepalen die nodig is om uw niveau op peil te houden of te verbeteren. Als je niet genoeg vitamine D uit de zon kunt halen (je kunt de DMinder-app gebruiken om te zien hoeveel vitamine D je lichaam kan aanmaken, afhankelijk van je locatie en andere individuele factoren), dan heb je een oraal supplement nodig.
    2. Beoordeel uw geïndividualiseerde dosis vitamine D –  Om dat te doen, kunt u de onderstaande tabel gebruiken of de vitamine D * -calculator van GrassrootsHealth gebruiken  . Om ng / ml om te rekenen naar de Europese meting (nmol / L), vermenigvuldigt u eenvoudig de ng / ml-meting met 2,5. Gebruik de DMinder-app om te berekenen hoeveel vitamine D u naast uw aanvullende inname door regelmatige blootstelling aan de zon krijgt.
a5324238b20826dda56cab5282e16d18 via Angel-Wings
  1. Test opnieuw binnen drie tot zes maanden –  Ten slotte moet u uw vitamine D-spiegel binnen drie tot zes maanden opnieuw meten om te evalueren hoe uw blootstelling aan de zon en / of aanvullende dosis voor u werkt.

Neem uw vitamine D met magnesium en K2

Zoals beschreven in ” Magnesium en K2 optimaliseren uw vitamine D-suppletie “, wordt het sterk aanbevolen om magnesium en K2 gelijktijdig met orale vitamine D in te nemen. Gegevens van bijna 3.000 personen laten zien dat u 244% meer orale vitamine D nodig heeft als u niet ook magnesium gebruikt. en vitamine K2.

Concreet betekent dit dat als je alle drie de supplementen in combinatie neemt, je veel minder orale vitamine D nodig hebt om een ​​gezond vitamine D-gehalte te bereiken.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button