web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Voedingsdeskundige over hoe vaak je sojaproducten moet eten: ‘Twee keer per week is genoeg’

Voedingsdeskundige over hoe vaak je sojaproducten moet eten: ‘Twee keer per week is genoeg’

Sojabonen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zijn een van de meest waardevolle bronnen van plantaardige eiwitten. Soja zelf is enorm heilzaam: het verlaagt de bloedsuikerspiegel en vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Maar de belangrijkste en meest populaire eigenschap van deze plant vandaag is de aanwezigheid van plantaardig eiwit. Bovendien is soja de plantensoort met het hoogste eiwitgehalte. Eiwit daarin kan tot 50% van de samenstelling uitmaken.

In dit opzicht worden sojabonen, samen met andere peulvruchten, gebruikt bij de bereiding van moderne innovatieve producten: plantaardig vlees en plantaardige melk. De Pravda vertelde de lezers waarom het zo belangrijk is om plantaardige eiwitten te eten. Ru voedingsdeskundige-consulent, adjunct-directeur van het ANO Wetenschappelijk Onderzoekscentrum “Gezonde Voeding” Alexey Kabanov.

Voordelen van sojaproducten

Eiwit is de basis van voeding, maar we ervaren vaak een tekort aan eiwitten in onze voeding omdat we het overdrijven met koolhydraten. Het is gemakkelijker om je honger te stillen met een tussendoortje, zoet of zetmeelrijk. Maar het is niet altijd mogelijk om voedzaam eiwitrijk voedsel te eten. 

Het is echter erg belangrijk om voldoende eiwitten te consumeren om het lichaam goed te laten functioneren. Dit is waar plantaardige eiwitten te hulp komen. Ze zijn een uitstekend alternatief waarmee je dierlijke en zuivelproducten kunt afwisselen met plantaardige producten.

Lees ook eens:  EenVandaag waarschuwt voor injectienaalden met lijm

Plantaardig vlees en plantaardige melk zijn inmiddels uitstekende alternatieven geworden. 

“Overmatige consumptie van sojaproducten, maar ook van andere producten, is niet nodig. Je moet ze niet dagelijks gebruiken, 2-3 keer per week is voldoende. Bovendien zijn er bij het consumeren van soja beperkingen voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen met schildklieraandoeningen.

Let op de reactie van uw lichaam wanneer u nieuwe voedingsmiddelen in uw dieet introduceert. Ons lichaam neemt veel voedingsmiddelen vaak individueel waar”, waarschuwt de voedingsdeskundige.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥