web analytics
11:11 Dubbele getallen
Edgar-CayceGezondheid & Uiterlijk

Levertraan: opbouw van lichaam en bloed en Vitamine D & A

Veel volwassenen herinneren zich dat ze als kinderen in de rij stonden met hun broers en zussen, terwijl mama elke dag een lepel levertraan toediende. De vissmaak van dit voedingsmiddel is sterk in hun geheugen gegrift, waardoor de indruk ontstaat dat hoe slechter iets smaakt, hoe beter het voor u is!

a9e2726a2db209ab9c12b096994a4d3b AnGel-WinGs.nl

Levertraan
 scoort hoog in gezondheidsvoordelen, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen, en bevat meer vitamine A en D per gewichtseenheid dan gewone visolie. (Zie ook jan-mrt 2011 Venture Inward) De olie wordt gewonnen uit de lever van kabeljauw en andere verwante vissen, waarvan de meeste worden geoogst in de wateren voor de kust van Noorwegen. De streng gereguleerde Noorse verwerkingsfabrieken plus zorgvuldige Amerikaanse tests zorgen voor een zuiverheidsniveau dat veilig is voor consumptie, aangezien de olie die in de meeste winkels wordt verkocht geen conserveermiddelen bevat. Met zijn gunstige vitaminegehalte en omega-3-vetzuren draagt ​​levertraan bij aan gezonde hersenen, harten, ogen en zenuwstelsel en immuunsysteem.

Het wordt genoemd in bijna 140 metingen, waarvan ongeveer 50 een eenvoudige en gemakkelijke manier aanbevelen om het te consumeren: in een geconcentreerde tabletvorm. White’s, destijds het favoriete merk, is niet meer verkrijgbaar. (Noot van de redactie: kabeljauwleverolie-softgels zijn te vinden op baar.com, de officiële leverancier van Edgar Cayce Health Care Products aan de ARE)

f2e4167ba784ae3f8619a72129c6f840 AnGel-WinGs.nl

Voor de gezondheid van kinderen

Het is niet verrassend dat levertraan een goedkeuring krijgt in een aantal metingen die worden gegeven aan zuigelingen en kinderen (vaak beschreven als een “zich ontwikkelend lichaam”). Voor een negenjarig meisje: “… levertraan hoort bij een normale ontwikkeling…” (Cayce); voor een 15-jarig meisje is het „een aanvulling op een zich ontwikkelend lichaam omdat het niet alleen zorgt voor de structurele activiteit, maar voor de hele lymfe en alles wat nodig is om de benodigde vitamines te leveren.” (Cayce)

Er werd nog een verwijzing naar vitamines gegeven aan een negenjarige jongen: „[Leverolie] is altijd goed voor de ontwikkeling van het lichaam, want het bevat die vitamines die niet in maar heel weinig voedingsmiddelen voorkomen.” (Cayce) De olie “helpt ook bij het creëren van weerstand” (Cayce); dit voor een vier maanden oude jongen die het advies kreeg om de olie drie keer per week te gebruiken, in plaats van dagelijks, in overeenstemming met zijn leeftijd. Een zesjarig meisje kreeg te horen dat levertraan “de eigenschappen heeft die nodig zijn voor de ontwikkeling van het spijsverteringsstelsel, zie je?” cayce)

Lees ook:   Studie: vitamine D helpt kanker te voorkomen, vooral als het vaker wordt ingenomen

In verschillende gevallen, meestal voor kinderen jonger dan een jaar, moest de olie zelfs in het lichaam worden gemasseerd. De moeder van een jongen van een maand die verkouden was, wilde met de levertraan beginnen voor de ontwikkeling van zijn tanden. “Dit zou niet in grote hoeveelheden moeten zijn”, adviseerde de lezing. “Echter, als er een beetje van de levertraan wordt gebruikt dat over het lichaam wordt gewreven, niet alleen babyolie, maar een combinatie van hetzelfde met de levertraan, ziet u dat dit het meest heilzaam zal zijn.” (Cayce)

Een negen maanden oude jongen kreeg te horen dat een uitwendige (in plaats van inwendige) toepassing van de olie beter zou zijn: “…op dit moment zal de opname van [kabeljauwleverolie] door de wrijvingen effectiever zijn voor het systeem. Even later zou het beter zijn om het intern op te nemen.” (Cayce)voor bloedarmoede

 

8138754c53cf9fb34ed8249291283e35 AnGel-WinGs.nl

In overeenstemming met zijn bloedopbouwende eigenschappen, wordt levertraan aanbevolen in gevallen van bloedarmoede, omdat het “de vitamines en voldoende ijzercreaties voor de voedingswaarde zou dragen, beter dan ijzer dat in het systeem wordt opgenomen.” (Cayce) Voor degenen die neigen naar bloedarmoede, zal kabeljauwleverolie “het lichaam helpen [deze] neiging te overwinnen … tegengaan met de krachten van het lichaam bij het aanvullen en opnieuw opbouwen van zenuwenergie voor het systeem.” (Cayce)

Toen een 28-jarige vrouw om suggesties vroeg voor het opbouwen van haar bloed, adviseerde de lezing: “Als een tonicum voor het lichaam… zouden we liever de White’s Cod Lever Oil-tabletten geven.” (Cayce) Opmerkingen van andere lezingen verwijzen naar het nut ervan bij het voeden en stimuleren van het bloed, en zelfs helpen om “het weefsel van het spijsverterings- en bloedtoevoersysteem opnieuw op te bouwen, vooral door die delen waar bloed wordt omgezet in chyle voor het aanvullen van nieuwe bloed in het lichaam.” (Cayce) Chyle wordt in de dunne darm gevormd uit het verteerde voedsel van de maag, wordt geabsorbeerd door de melkklieren en komt in de bloedbaan terecht via het thoracale kanaal, het belangrijkste kanaal van ons lymfestelsel.

Lees ook:   Een tattoo waarschuwt bij ziekten

Zoals met elke Cayce-remedie die men gebruikt om een ​​ziekteproces te behandelen, wordt het aanbevolen product niet afzonderlijk ingenomen, maar wordt het bijna altijd gecombineerd met andere behandelingen, vaak op een cyclische manier, in combinatie met andere remedies en activiteiten.

c5833afd9a5ebf863a396ed046a49782 AnGel-WinGs.nl

Voor assimilatie

Het belang van voeding in relatie tot de gezondheid speelt een prominente rol in de metingen, waarmee Cayce zijn tijd ver vooruit was in dit opzicht. Volgens Dr. Harold J. Reilly is het woord assimilatie, zoals Cayce het gebruikte, “het vermogen van het individu om het voedsel te gebruiken en de prestaties van het lichaam van de gecompliceerde metabolische processen van vertering en eliminatie van onverteerbaar materiaal.” ( Het Edgar Cayce Handbook for Health Through Drugless Therapy beschikbaar op baar.com).

Een 48-jarige vrouw kreeg te horen: “White’s Cod Liver Oil-tabletten [zouden] betere assimilaties creëren en de maagkrachten van het spijsverteringsstelsel die prikkels en elementen geven die zullen zorgen voor ondersteunende en reanimerende krachten in dat geassimileerde.” (Cayce) Voor een 23-jarige man zouden de tabletten “effectief zijn in het creëren van de juiste assimilatie en het geven van de algemene kracht, vitaliteit en mannelijkheid die nodig zijn voor de zich ontwikkelende krachten van het lichaam…” (Cayce)

Aanvullende voordelen

In gevallen van algemene verzwakking, vermoeidheid en spijsverteringsproblemen bevelen de metingen het gebruik van levertraan aan, waarbij nogmaals de nadruk wordt gelegd op de lichaams- en bloedopbouwende eigenschappen. Als stimulerend middel voor het spijsverterings- en assimilatiesysteem bouwt het weerstand op in het lichaam, houdt het verkoudheid op afstand, regenereert het de lever en zorgt het voor een betere werking van de schildklier.

Om verkoudheid te voorkomen, bevat levertraan “de grotere hoeveelheid vitamines die nodig zijn om te helpen bij het produceren van weerstanden tegen koude in de bloedtoevoer; op voorwaarde dat de diëten alkalisch [e] worden gehouden in plaats van een neiging tot zuren.” (Cayce)

Samen met andere oliën (zoals olijfolie) geeft het “een nieuwe laag aan het deel van het darmstelsel van maag tot dikke darm” (Cayce). Als de ontlasting te lang in de dikke darm blijft, kan dit leiden tot infectie; levertraan houdt het spijsverteringskanaal “goed geïrrigeerd nodig om infecties door het hele systeem te voorkomen” (Cayce)

Lees ook:   Visual snow een ruis voor de ogen

Dosering

In tabletvorm suggereren de metingen één tot drie per dag; dat wil zeggen één tablet na elke maaltijd: ontbijt, lunch en/of diner. In één geval specificeerde Cayce een half uur na de maaltijd. Anderen kregen het advies om ’s avonds voor het slapengaan twee tabletten in te nemen; of één tablet om de dag; of twee tabletten tweemaal daags. Soms werd een reeks voorgesteld; neem bijvoorbeeld de aanbevolen dosering drie tot vijf dagen achter elkaar, rust even lang en herhaal dan; of neem drie tot vier weken, dan een week vrij, en herhaal.

3dcb46bb7cdf1d7b4935fc3704559dc5 AnGel-WinGs.nl

In vloeibare vorm omvatten de aanbevelingen één of twee keer per dag één dessertlepel (een dessertlepel is ongeveer 10 ml of ongeveer 2 theelepels); of elke ochtend een eetlepel; of 1/2 theelepel per dag.

Een heer kreeg te horen: “Neem zoveel levertraan als het lichaam kan opnemen.” (Cayce) Hoe weet je wanneer je dat punt hebt bereikt? Een te grote hoeveelheid kan ertoe leiden dat de olie “ranzig wordt in het systeem, of onaangenaam voor het lichaam. [Als dit gebeurt,] stop ermee totdat het lichaam in staat is om meer te assimileren…” (Cayce) “…want [het] is schadelijk wanneer het niet door het systeem wordt opgenomen, want het werkt irriterend op de maag en de sappen van de darmen en de spijsvertering, wanneer niet geassimileerd.” (Cayce)

Cayce stelde voor om met kleine hoeveelheden te beginnen; als u echter regelmatig voldoende zonlicht krijgt of voldoende oliën (olijven, kalfslever, pens, enz.) in uw dieet, heeft u mogelijk geen levertraan nodig – of alleen “totdat er een verandering in de eetlust, in de kracht, in de vitaliteit en viriliteit van het lichaam.” (Cayce)

Om de onaangename smaak te bestrijden, kan tegenwoordig levertraan in softgelcapsules worden ingenomen. Om een ​​oud spreekwoord te herformuleren: een capsule per dag houdt de dokter weg!

[red. Opmerking: Baar.com, ARE’s leverancier van Cayce-gerelateerde gezondheidsproducten, heeft levertraan in softgels.]

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥