web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteWetenschap & Ontwikkeling

‘Potentieel besmettelijk’: wetenschappers brengen 13 oude ‘zombievirussen’ nieuw leven in die zijn gevonden in Siberische permafrost

Wetenschappers hebben eeuwenoude ‘zombievirussen’ nieuw leven ingeblazen uit de Siberische permafrost en hebben toegegeven dat er een risico bestaat dat ‘oude virusdeeltjes’ besmettelijk blijven en ‘weer in omloop komen’.

Van de 13 nieuwe virussen die zijn geïdentificeerd, is de oudste een 48.500 jaar oud amoebe-virus, volgens de bevindingen die door onderzoekers op de pre-printserver bioRxiv zijn geplaatst , die opschepten dat ze een wereldrecord voor oudste gekochte virussen hadden gebroken weer tot leven.

“48.500 jaar is een wereldrecord” , vertelde Jean-Michel Claverie, co-auteur en professor in genomica en bio-informatica aan de Aix-Marseille University’s School of Medicine, aan New Scientist .

Het nieuws dat wetenschappers experimenteren met oude ‘zombievirussen’ herinnert aan de controverse rond onderzoek naar de winst van functie – wanneer virussen doelbewust worden gemanipuleerd om besmettelijker of dodelijker te zijn – waarvan wordt aangenomen dat het de kern is van de oorsprong van Covid. Vorige maand gebruikten Amerikaanse wetenschappers gain-of-function-onderzoek om een ​​Covid-stam te creëren met een sterftecijfer van 80% .

De wetenschappers werden veroordeeld voor ‘spelen met vuur’ nadat bleek dat ze de dodelijke nieuwe Covid-stam hadden gemaakt. Professor Shmuel Shapira, een vooraanstaand wetenschapper in de Israëlische regering, zei: ‘Dit zou totaal verboden moeten zijn, het is spelen met vuur.’

Waarom ‘zombievirussen’ nieuw leven inblazen?

Onderzoekers die experimenteren met de ‘zombievirussen’ waarschuwen echter dat ze nog maar net zijn begonnen, eraan toevoegend dat het smelten van de Siberische permafrost wetenschappers in staat zal stellen meer ziekteverwekkers uit de organische stof te doen herleven.

“Een kwart van het noordelijk halfrond is bedekt met permanent bevroren grond, ook wel permafrost genoemd”, schreven onderzoekers in de krant. “Als gevolg van de opwarming van het klimaat komt er bij onomkeerbaar ontdooien van permafrost organisch materiaal vrij dat tot wel een miljoen jaar bevroren is geweest, waarvan het grootste deel uiteenvalt in kooldioxide en methaan, waardoor het broeikaseffect verder wordt versterkt.”

https://youtu.be/v3XmKoQ-JRQ

Lees ook:   DE Q-KOORT EPIDEMIE – HET VERVOLG

 

IBT – rapport : In tegenstelling tot het recordbrekende virus, Pandoravirus yedoma , dat werd gevonden onder een meer, werden drie andere virussen verzameld uit 27.000 jaar oude monsters van mammoetpoep en mammoetwol. Ter ere van hun oorsprong noemden de wetenschappers de virussen Pithovirus mammoet, Pandoravirus mammoet en Megavirus mammoet.

Tegelijkertijd werden twee andere virussen afzonderlijk geïsoleerd uit de maag van een Siberische wolf (Canis lupus). Ze hebben de toepasselijke naam Pacmanvirus lupus en Pandoravirus lupus gekregen, volgens IFLScience .

Alle 13 virussen verschilden genetisch van elkaar, bevestigde de studie.

“Zoals helaas goed gedocumenteerd door recente (en aanhoudende) pandemieën, vereist elk nieuw virus, zelfs gerelateerd aan bekende families, bijna altijd de ontwikkeling van zeer specifieke medische reacties, zoals nieuwe antivirale middelen of vaccins”, schreven de auteurs van het onderzoek. “Het is daarom legitiem om na te denken over het risico dat oude virusdeeltjes besmettelijk blijven en weer in omloop komen door het ontdooien van oude permafrostlagen.”

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥