web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Terugtrekking uit Syrië

Terugtrekking uit Syrië: Trump wil niet dat de VS politieman uit het Midden-Oosten is en levens en triljoenen uitgeeft

De Amerikaanse president Donald Trump heeft beweerd dat de VS niet langer zullen optreden als de zelfverklaarde ‘politieagent van het Midden-Oosten’ na zijn beslissing om Amerikaanse troepen terug te trekken uit operaties in Syrië.

De Amerikaanse president begon de de facto Twitter-persconferentie van donderdag door verschillende complimenten te delen die hij had ontvangen voor zijn beslissing om troepen uit Syrië terug te trekken.

 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

“I’m proud of the President today to hear that he is declaring victory in Syria.” Senator Rand Paul. “I couldn’t agree more with the presidents decision. By definition, this is the opposite of an Obama decision. Senator Mike Lee

 

” Ik ben trots op de president vandaag om te horen dat hij de overwinning in Syrië verklaart.” Senator Rand Paul. “Ik ben het niet meer eens met de beslissing van de president [sic]. Per definitie is dit het tegenovergestelde van een Obama-beslissing. Senator Mike Lee, “ Trump tweette.

Trump veroordeelde vervolgens de rol van de Verenigde Staten als de zogenaamde “politieagent van het Midden-Oosten”, met het argument dat zijn land ‘kostbare levens en biljoenen dollars had uitgegeven aan het beschermen van anderen die in bijna alle gevallen niet waarderen wat we doen. “ Hij voegde eraan toe dat de VS niets hadden ontvangen in ruil voor zijn inspanningen in het zeven jaar durende Syrische conflict en dat het ” tijd was voor anderen om eindelijk te vechten “.

 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Does the USA want to be the Policeman of the Middle East, getting NOTHING but spending precious lives and trillions of dollars protecting others who, in almost all cases, do not appreciate what we are doing? Do we want to be there forever? Time for others to finally fight…..

 

Lees ook eens:   "De hele wereld haat Amerika", zegt Turkije en Amerika gebruikt Europa als pion

Trump kondigde woensdag het besluit om zich terug te trekken uit Syrië via een video op zijn Twitter-feed.

 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

After historic victories against ISIS, it’s time to bring our great young people home!

 

Veel bondgenoten en tegenstanders hebben de beweringen van Trump over de Islamitische Staat aangevochten met veel argumenten dat de aangekondigde terugtrekking het Amerikaanse cedinggebied zou vormen voor andere mondiale machten zoals Rusland en Iran.

 

Lindsey Graham

@LindseyGrahamSC

 

Republikeinse senator Lindsey Graham uit South Carolina zei dat hij “verblind” was door de plotselinge aankondiging, terwijl vertegenwoordiger Nancy Pelosi (D-CA) beweerde dat het besluit was gebaseerd op “persoonlijke of politieke doelstellingen” in tegenstelling tot echte nationale veiligheidsbelangen.

 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

….Russia, Iran, Syria & many others are not happy about the U.S. leaving, despite what the Fake News says, because now they will have to fight ISIS and others, who they hate, without us. I am building by far the most powerful military in the world. ISIS hits us they are doomed!

 

Trump voegde eraan toe dat, hoewel Rusland en Iran de beslissing misschien niet leuk vinden, hij de terugtrekking gebruikte om zijn ambities om “verreweg de machtigste militairen ter wereld te bouwen” te bevorderen.

“ISIS raakt ons, ze zijn gedoemd!” Vatte hij samen.

Lees ook eens:   Het goede doel steun donaties Oostvaardersplassen

Tijdens zijn jaarlijkse vraag & antwoord complimenteerde Vladimir Poetin het Amerikaanse besluit om zijn troepen uit Syrië terug te trekken. Hij heeft echter enige twijfel geuit over de vraag of Washington zich echt zal terugtrekken, gezien het feit dat zijn leger 17 jaar in Afghanistan is gebleven.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥