web analytics
11:11 Dubbele getallen

Hongarije bereidt zich voor op vertrek uit de Europese Unie

Zouden wij ook moeten doen willen we veilig uit deze oorlog-spropaganda- komen!
Onze regering moet zich kapot schamen!
Waar zijn ze mee bezig…!????? NEXIT zsm.

Hongarije zal het EU-embargo op Russische koolwaterstoffen niet toestaan ​​en zal Oekraïne niet steunen. De druk vanuit Brussel zal Hongarije de kwestie van het verlaten van de EU voorleggen, en het bereidt zich hierop voor.

Hongarije schendt EU-sancties niet door gas in roebels te betalen

De Hongaarse regeringswoordvoerder Zoltan Kovacs vertelde CNN dat Hongarije de EU-sancties niet zou schenden door in roebels voor Russisch gas te betalen. De beschuldigingen van Brussel zijn ongegrond, aangezien Hongarije een bilaterale overeenkomst heeft met de Russische Federatie, en in de EU bestaat er niet zoiets als een enkele procedure voor de aankoop van gas, zei Kovacs.

Hij voegde eraan toe dat de Hongaarse economie en bevolking voor 85 procent afhankelijk zijn van Russisch gas. Hij beschreef de situatie als volgt:

“We hebben het niet gecreëerd, we hebben het geërfd zonder een alternatief”, eraan toevoegend dat er op dit moment geen andere oplossing is voor de levering van gas en olie, dus de verzoeken van de EU en Oekraïne om op dit gebied sancties op te leggen tegen de Russische Federatie zijn onrealistisch.

Dat maakte minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto ook bekend op het sociale netwerk.

“Ik wil iedereen verzekeren: de energievoorziening van Hongarije is betrouwbaar, en dat zal in de toekomst ook zo zijn”, zei Szijjarto en verzekerde dat “we geen sancties zullen schenden.”

 

Premier Viktor Orban gaf woensdag aan dat Hongarije bereid is Russisch gas in roebels te betalen, zoals Rusland eist.

“We hebben er geen probleem mee om in roebels te betalen. Als de Russen erom vragen, betalen we in roebels”, zei Orban.

In september 2021 tekenden Rusland en Hongarije een nieuw gascontract voor de levering van 4,5 bcm. m gas per jaar gedurende 15 jaar. Volgens het contract zal Hongarije gas inkopen tegen een prijs die onder de markt ligt.

Lees ook:   WEF Forum you will own nothing - is een voorspelling!

Dit was het antwoord aan het hoofd van de Europese Commissie , Ursula von der Leyen, die aandringt op de weigering van Boedapest om gas in roebels te betalen.

“We hebben het decreet van Poetin geanalyseerd en juridisch is de zaak heel duidelijk. Wat Poetin voorstelt om euro’s om te zetten in roebels en vervolgens de gasrekening te betalen, is een schending van sancties. Als u dit doet, betaalt u in roebels, dan zult u sancties overtreedt, omzeilt u de sancties die we aan Rusland hebben opgelegd’, zei de voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen in een interview met CNN.

“De EU onderhandelt met Boedapest”, zei Von der Leyen, een mantra uitsprekend over de eenheid van de EU in de strijd tegen de Russische Federatie.

Orban kan zich nergens terugtrekken

Maar zoals we zien, is er geen “eenheid”, Hongarije geeft niet op en heeft de strijd in de EU geleid tegen de tirannie van de Amerikanen.

Orban heeft vertrouwen in deze “opstand” omdat hij nu vertrouwt op de mening van het volk – de FIDES-partij won een week geleden voor de vierde keer de parlementsverkiezingen en behaalde opnieuw een absolute parlementaire meerderheid. Tegelijkertijd was de verkiezingscampagne van de premier gebaseerd op een belofte om de gasvoorziening van huishoudens veilig te stellen en de welvaart te laten groeien. En het embargo op Russisch gas en de weigering van het contract met Rosatom voor de kerncentrale van Paks werden door Orban “rode lijnen” genoemd.

Orban begrijpt dat Rusland hem de voortzetting van het beleid van economische welvaart garandeert. Orban begrijpt ook dat door een stap terug te doen van zijn lijn, hij alles zal verliezen, aangezien het Westen al spreekt over de “omverwerping van zijn dictatoriale regime”, en een andere “kleurenrevolutie” wordt uitgewerkt.

Lees ook:   Hongarije waarschuwt EU voor sancties tegen Rusland

Het standpunt van Hongarije toont niet zozeer een “pro-Russische koers” aan als wel een beleid van gezond verstand en toewijding aan nationale belangen, maar dit is precies wat Washington woedend maakt.

Warschau verbreekt relatie met Boedapest

Een indicator van de juistheid van de keuze van Hongarije is de plotselinge woede van Warschau.

De Poolse vice-premier Yaroslav Kaczynski stelde de Hongaarse premier voor “naar een oogarts te gaan”. Dit gebeurde na de perssecretaris van de Hongaarse premier Bertalan Havasi . verklaarde dat Hongarije het idee steunt van een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek naar de gebeurtenissen in Bucha.

“Als premier Viktor Orban zegt dat hij niet begrijpt wat er precies is gebeurd in Bucha, waar bewijzen werden gevonden voor massamoorden op burgers tegen het Russische leger, zou ik hem moeten adviseren naar een oogarts te gaan”, zei Kaczynski.

Volgens Kaczynski is “verdere samenwerking met Boedapest onmogelijk”, tenzij de houding van de Hongaarse premier ten aanzien van de Russische speciale operatie in Oekraïne verandert.

Hongarije klaar om de EU te verlaten

Dit werd verklaard door Viktor Orban zelf. En het land bereidt zich voor. Hongarije was waarnemer bij de Top van de Turkse Staten in Istanbul, waar het ging om een ​​nieuwe regionale associatie met Turkije, waarbij de samenwerking met Ankara in de militaire industrie werd ontwikkeld.

Een andere weddenschap is gemaakt op China. Een van de eersten die Orban feliciteerde met zijn overwinning was de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi, die de volharding prees van Hongarije in het “behouden van zijn onafhankelijke ontwikkelingspad”. In april 2021 blokkeerde Hongarije een EU-verklaring waarin China werd veroordeeld voor zijn veiligheidswet in Hong Kong.

Lees ook:   Bam! Leugens bij Jinek zorgen voor COMEBACK van Theo Hiddema! “Wat Baudet bij Jinek is overkomen is mensonterend”

Hongarije speelt een actieve rol in China’s Belt and Road Initiative en het 16+1 Initiative (Oost- en Centraal-Europese landen plus China), persoonlijk geleid door president Xi Jinping. Hongarije heeft Huawei-technologieën niet in de steek gelaten; de spoorlijn Belgrado-Boedapest wordt gebouwd met Chinees geld.

Hongaarse autoriteiten melden dat China vorig jaar bijna 6 miljard dollar in het land heeft geïnvesteerd. China is momenteel de grootste handelspartner van Hongarije buiten de EU, met een jaarlijks handelsvolume van ongeveer $ 9 miljard.

Laten we ook wijzen op andere onafhankelijke stappen die Boedapest heeft genomen. Zo riep Orban op tot een dialoog met Wit-Rusland na augustus 2020, terwijl de rest van de EU opriep tot diplomatieke of economische sancties tegen Minsk.

Natuurlijk zullen ze Hongarije onder druk zetten, het van subsidies beroven. Boedapest ontvangt nog steeds meer dan 4 miljard euro per jaar van de EU, terwijl het minder dan 1 miljard euro bijdraagt ​​aan de EU-begroting, waarmee het de op drie na grootste netto-ontvanger van EU-financiering is. Hongarije is al beroofd van post-COVID-bijstand uit het overeenkomstige fonds.

Maar hoe ver gaan deze sancties? Is het winstgevend voor het Westen om de EU en de NAVO op te splitsen? Kijkend naar Hongarije zullen immers ook andere Oost- en Centraal-Europese landen tot bezinning komen. Europa is ook bevroren in afwachting van wie de presidentsverkiezingen in Frankrijk zal winnen, en wat als de antiglobalistische Marine Le Pen een bondgenoot van Orban is.


Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button