web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & Humor

Utrecht kijgt ‘monstermoskee’

Bouw grootste gebedshuis bijna voltooid; voor het eerst adres naar moskee genoemd
Utrecht kijgt ‘monstermoskee’

UTRECHT –
De Utrechtse wijk Lombok krijgt binnenkort de grootste moskee van Nederland. De bouw van het enorme islamitische gebedshuis met 44 meter hoge minaretten, is bijna voltooid. Kosten: 8,5 miljoen euro. De PVV reageert geschrokken op de komst van wat de partij een ‘monstermoskee’ noemt. Partijleider Wilders eist dat de bouw direct wordt gestopt.

In mei 2014 moet de immense Ulu Moskee zijn deuren openen, vertelt makelaar Alpay Demirci in de Volkskrant. Demirci organiseerde de bouw en zamelde via een collecte de benodigde miljoenen in. Volgens hem bleken Turken uit de buurt massaal bereid om de knip te trekken.
Ook PvdA-wethouder Gilbert Isabella van ruimtelijke ordening en wonen is enthousiast over de komst van het gezichtbepalende complex. ,,Een compliment voor het moskeebestuur dat het ze in crisistijd is gelukt zo’n hartstikke mooi gebouw neer te zetten, dat past bij de levendige en multiculturele Kanaalstraat.”
De 84 gloednieuwe huur- en koophuizen pal naast de moskee krijgen adressen als Moskeeplein 1, 2 of 3. Een primeur: het is de eerste keer dat een Nederlandse straat naar een moskee is genoemd.
PVV-leider Wilders wil opheldering van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Veiligheid en Justitie, onder meer over de financiering en de betaling van de imams. Volgens hem is een meerderheid van de Nederlanders voor een bouwstop op moskeeën en geeft de komst van de ,,monstermoskee” een verkeerd signaal. Hij wil dan ook dat de bouw direct wordt stilgelegd.

Lees ook eens:  Dark Web Deal: 267 miljoen FB gebruikersprofielen voor $540.

https://www.telegraaf.nl/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥