web analytics

‘Mensen vooral dik door armoede en stress’

‘Mensen vooral dik door armoede en stress’

Video- https://pauw.vara.nl/media/339439

Hoogleraar overgewicht Jaap Seidell was  met onder andere bioloog Midas Dekkers te gast bij Pauw. Ze bespraken het feit dat Belgen over het algemeen dikker zijn dan Nederlanders, terwijl wij juist slanker worden.

Dekkers kwam met een theorie over katholieken en protestanten en de relatie tot overgewicht, maar volgens Seidell klopt dit niet. ‘Limburg, Drenthe, Groningen en Friesland zijn de provincies waar in Nederland de dikste mensen wonen. En in de randstad zijn dat met name de delen waar men het armst is. Ook speelt stress dan vaak een rol’, weet hij.

Dekkers bleef bij zijn standpunt. ‘Toevallig zijn de katholieke landen ook de arme landen’, gooit hij er nog tegenaan. ‘Maar Noord-Ierland is net zo dik als de rest van Ierland’, pareert Seidell de bioloog.

Vlaams presentatrice Margriet Hermans gaat op dezelfde voet verder als wat Seidell suggereerde. ‘Rijke mensen zijn niet zo vaak dik’. ‘Vroeger wel’, onderbreekt Seidell haar.

Volgens de hoogleraar zijn dikke mensen ook relatief vaker depressief en hebben ze last van slaapstoornissen.

https://www.indespiegel.nl/nieuws/64737/-mensen-vooral-dik-door-armoede-en-stress-.html#.ViuJybfhCUk

Lees ook:   Beste Turkse medelanders

Gerelateerde artikelen

Back to top button