...
SpiritueelParanormaalWetenschap

Onderzoekers gebruiken MRI-technologie om telepathie tussen mensen te proberen en aan te tonen

Into the unknown: Two scientists have sent each other a message simply by using the power of their minds. The research could have staggering iplications for the future of humanity. File pictureUit onderstaande studie is gebleken dat het op afstand sturen van gedachten, gevoelens en emoties naar een persoon gecorreleerd is met de activering van bepaalde hersengebieden.
Hoeveel van de ‘realiteit’ bestaat uit en wordt beheerst door ‘niet-fysieke’ verschijnselen? Hoeveel weten we over onszelf en waartoe we in staat zijn?
Het overbrengen van gedachten, gevoelens, emoties of een persoon die een of andere biologische reactie oproept in een ander, een die kan worden gemeten met moderne medische apparatuur zoals Magnetic Resonance Imaging (MRI), was het onderwerp van een studie uit 2006, gepubliceerd door verschillende onderzoekers in The Journal of Alternative and Complementary Medicine, getiteld Evidence for Correlations Between Distant Intentionality and Brain Function in Recipients: A Functional Magnetic Resonance Imaging Analysis.

Uit de studie bleek dat intentie op afstand (DI), dat wordt gedefinieerd als het verzenden van gedachten op afstand (telepathie) vanaf een ‘zender’, in feite gecorreleerd is met een activering van bepaalde hersengebieden van de ‘ontvanger’.

De studie gebruikte elf “genezers” die in dit gebied werken, en 11 andere mensen die niet beweerden genezers te zijn, maar een soort speciale band hadden met de genezer.

Zoals de studie beschrijft:

De genezers stuurden vormen van DI die betrekking hadden op hun eigen genezingspraktijken met willekeurige intervallen van 2 minuten die onbekend waren bij de ontvanger. Er werden significante verschillen gevonden tussen experimentele (verzenden) en controle (niet verzenden) procedures. Gebieden die tijdens de experimentele procedures werden geactiveerd, omvatten het anterieure en middelste cingulaire gebied, precuneus en frontale gebied. Er werd geconcludeerd dat instructies aan een genezer om te maken en opzettelijke verbinding met een zintuiglijk geïsoleerd persoon kunnen worden gecorreleerd aan veranderingen in de hersenfunctie van die persoon.

De auteurs maken duidelijk dat de bedoeling van het onderzoek niet was om de genezing van een aandoening te meten, maar om te onderzoeken of er een soort van biologische reactie was toen de afzender dit soort gedachten en gevoelens op afstand naar de ontvanger stuurde.

Terwijl de ontvangers in een MRI-machine werden geplaatst, gebruikten de genezers een verscheidenheid aan technieken, waaronder aanraking, gebed, chant, Reiki, vibratie of klankgenezing, Qigong en andere vormen van DI.

De genezers kregen specifieke informatie over hun rol in de studie, en het omvatte een “Aan (verzenden)” en Uit (niet verzenden) “-procedures die moesten worden gevolgd. Tijdens de “Aan” -conditie zonden genezers informatie en probeerden ze verbinding te maken met de ontvanger, en tijdens de “Uit” -conditie stopten ze. Het type informatie dat werd verzonden, werd beschreven “als het sturen van energie, gebed of goede bedoelingen, of als denken aan het individu in de scanner en hen het hoogste goed wensen”.

De ontvangers kregen de opdracht zich te ontspannen en in de machine te gaan liggen, en ze kregen helemaal geen informatie over de timing van de aan / uit-condities, en de genezers zelf werden niet geïnformeerd over de timing van de aan / uit-condities. Op deze manier konden ze deze informatie niet vóór de scan aan hun ontvangers hebben doorgegeven. De genezer bevond zich ook in een elektromagnetisch afgeschermde controlekamer en zowel fysiek als optisch geïsoleerd van de ontvanger in de scanner.

Lees ook:   Voorspelling Benjamin Solari Parravicini

De auteurs ontdekten dat “groepsanalyse significante activering in verschillende gebieden van de hersenen aan het licht bracht” tijdens de tijden dat de DI-arts naar de ontvanger stuurde. Ze concludeerden dat “over het algemeen de resultaten een significante activering van hersenregio’s laten zien die samenvalt met DI-intervallen.”

De studie noemt vervolgens mogelijke kritiek en uitdagingen van de studie, maar schetst nogmaals hoe enkele zeer overtuigende statistisch significante resultaten werden gezien.

Kennisoverdracht versnellen
Een van de beperkingen was dat er geen biologische processen bekend zijn die telepathie echt op de juiste manier kunnen verklaren of identificeren. Als hypothese vermelden ze dat de studie “kan worden geïnterpreteerd als consistent met het idee van verstrengeling in de kwantumtheorie”. Het is belangrijk om te vermelden, alleen omdat er geen wetenschappelijke manier of biologische methoden zijn die nog kunnen worden vastgesteld om het fenomeen te verklaren, betekent niet dat het niet echt is en niet het resultaat is van menselijk bewustzijn.

Kwantumverstrengeling heeft plaatsgevonden tussen materie op het kleinste niveau dat kan worden waargenomen en gemeten. Fotonen zijn in tweeën gesplitst en wat je met de ene doet, gebeurt ook met de andere. Dit suggereert dat de twee gescheiden delen van dat foton nog steeds verbonden zijn door een soort vreemde onzichtbare kracht, in wezen zijn ze nog steeds één.

Er is bevestigd dat er verstrengeling optreedt tussen fotonen, en velen hebben gespeculeerd dat bepaalde sterk georganiseerde macroscopische systemen, waaronder de hersenen, de eigenschap vertonen van verstrengeling met andere complexe systemen. In een recente studie werd bewijs gevonden voor niet-lokale verbindingen tussen gescheiden preparaten van menselijke neuronen. Deze bevindingen, plus de huidige studie die hersenactiviteit correleert bij twee sensorisch geïsoleerde mensen, passen niet in het klassieke model van de huidige materiaalfysica en kunnen worden geïnterpreteerd als consistent met verstrengeling op macroscopisch niveau.

Een aantal van dit soort onderzoeken heeft plaatsgevonden. Tientallen jaren geleden werd wat onderzoekers ‘buitenzintuiglijke inductie’ noemden gerapporteerd bij 15 paren monozygote tweelingen die van elkaar geïsoleerd waren en in aparte kamers werden gehouden. In twee van de 15 paren werden veranderingen in EEG-alfa-hersenritmes in de ene tweeling gelijktijdig waargenomen in de andere. Het experiment werd verschillende keren herhaald en leverde dezelfde, herhaalbare resultaten op.

oulmate-connection-cover-1

De studie citeert ook verschillende andere EEG-onderzoeken die aantonen dat een ‘visueel opgewekt potentieel bij een lid van een paar individuen die een nauwe persoonlijke band voelden, boven de kans voorkwam in de niet-gestimuleerde hersenen van de ander die zich op een afstand in een elektromagnetisch afgeschermde ruimte. ”

Een paper gepubliceerd in 2015 met de titel Distant Healing Intention Therapies: An Overview of the Scientific Evidence suggereert dat, zonder twijfel, fysiologische observaties, correlaties en metingen zijn gezien, en dat ze behoorlijk significant waren, maar als het gaat om het genezen van iemand, zijn de resultaten ver zwakker. Dus, het is veilig om te zeggen dat één persoon een fysieke reactie in een andere persoon op een afstand kan inroepen, maar als het gaat om genezing van een kwaal, vanuit wetenschappelijk oogpunt niet veel voorbeelden bestaan. Maar sommigen wel, de studies uit 2015 noemen een paar voorbeelden van genezers die buitengewone dingen kunnen doen.

Lees ook:   Kinderen vertellen over voor hun geboorte, hoe ze in de buik van de moeder en in de lucht zweefden

Een in 2004 gepubliceerde studie onderzocht twee meta-analyses en vond kleine maar significante resultaten in 36 studies met betrekking tot directe mentale beïnvloeding. Een van de auteurs daarvan was papier, dr.Jessica Utts, voorzitter van de afdeling Statistiek aan de Universiteit van Californië, Irvine en daar sinds 2008 een professor.

Bijna 16 jaar na de publicatie van het bovenstaande onderzoek uit 2004 had ze dit te zeggen over het fenomeen Remote Viewing, het vermogen van één persoon om een ​​afgelegen geografische locatie, de fysieke kenmerken ervan en meer te beschrijven, ongeacht de afstand. Duidelijk een beetje anders dan het oproepen van een biologische reactie bij een andere persoon op afstand, maar ik wilde het citaat gewoon delen, gezien het feit dat ik denk dat het betrekking heeft op de meeste gebieden van de parapsychologie. Er zijn een aantal onderzoeken die enkele zeer interessante en statistisch significante resultaten hebben laten zien op veel gebieden onder de paraplu van parapsychologie.

“Wat mij ervan overtuigde, was alleen het bewijsmateriaal, het verzamelde bewijs terwijl ik op dit gebied werkte en ik kreeg steeds meer bewijsmateriaal te zien. Ik bezocht de laboratoria, zelfs buiten waar ik werkte, om te zien wat ze aan het doen waren en ik kon zien dat ze echt strakke controles hadden … en dus raakte ik overtuigd door de goede wetenschap die ik zag gebeuren. En in feite zal ik zeggen dat ik als statisticus op veel verschillende wetenschapsgebieden heb geraadpleegd; de methodologie en de controle over deze ervaring zijn strikter dan enig ander wetenschapsgebied waar ik heb gewerkt. ” ( bron )

The Takeaway : Hoe belangrijk is de wetenschap van bewustzijn? In hoeverre is het in strijd met lang gekoesterde geloofssystemen over ons en onze wereld? Zouden deze waarheden het wereldbeeld van het collectief veranderen? Zou dit dan misschien onze manier van leven in onze samenleving kunnen veranderen?

Het onderzoeken van onderwerpen die te maken hebben met de interactie tussen geest en materie, of in dit geval het vermogen van de ene persoon om een ​​andere persoon op de een of andere manier te beïnvloeden zonder enig direct fysiek contact, kan en zal uitdagingen opleveren voor iemands geloofssystemen. Dat gezegd hebbende, bewijzen en significante resultaten mogen niet worden verworpen of genegeerd, simpelweg omdat ze niet passen in het geaccepteerde kader van onze realiteit.

Studies zoals deze suggereren dat we veel meer zijn dan wat we hebben moeten geloven, en we zijn tot veel meer in staat dan we weten, en ook dat we nog zoveel over onszelf te ontdekken hebben.

Het begrijpen van het menselijk bewustzijn, en de kracht van het menselijk bewustzijn, is misschien wel de sleutel die nodig is om oplossingen te vinden voor de huidige uitdagingen van de wereld. We moeten een stap terug doen en ons afvragen van welk type lens we onze wereld waarnemen en bekijken? Misschien is wat we zien niet wat er moet veranderen, misschien is het de lens waar we doorheen kijken?

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button