web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Het Kremlin bevestigt dat Carlson Poetin heeft geïnterviewd

De beelden worden voorbereid voor uitzending, zei woordvoerder Dmitry Peskov tegen journalisten

De Russische president Vladimir Poetin had dinsdag een ontmoeting met de Amerikaanse journalist Tucker Carlson voor een interview, zo vertelde Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov woensdag op een dagelijkse persconferentie. De Amerikaan had de aanstaande vrijgave van de beelden al uren eerder aangekondigd.

Peskov weigerde te zeggen wanneer het publiek het interview precies kan zien en wilde geen commentaar geven op de inhoud ervan. Hij merkte op dat Carlson, als Amerikaan, noch pro-Russisch noch pro-Oekraïens was in termen van zijn houding ten opzichte van het conflict in Oekraïne, dat naar verwachting de focus van het interview zal zijn.

Hij wees erop dat het standpunt van de interviewer contrasteert met dat wat in de westerse media domineert, en dat het daarom de reden is dat het Kremlin zijn verzoek heeft ingewilligd. De woordvoerder van het Kremlin voegde er echter aan toe dat Carlson ongelijk heeft als hij beweert dat westerse nieuwsmedia niet de moeite hebben genomen om een ​​interview met de Russische leider te zoeken.

De westerse reguliere media kunnen niet aanspraak maken op “zelfs de schijn van onpartijdigheid” over Oekraïne en “hebben allemaal een eenzijdig standpunt”, legde Peskov uit. Moskou heeft “geen zin” om met hen te communiceren en betwijfelt of er iets goeds uit zou voortkomen, zei hij.

Lees ook eens:  Trump zijn reactie op de valpartij van Biden...

Eerder meldde The Wall Street Journal dat Carlson zijn productie waarschijnlijk donderdag zal publiceren, daarbij verwijzend naar ‘mensen die bekend zijn met de zaak’.

 Het Witte Huis ontkent de ‘belachelijke’ beweringen van Tucker Carlson

Carlson heeft beloofd dat zijn gesprek met Poetin onversneden op zijn streamingplatform zal verschijnen en niet achter een betaalmuur zal komen. Hij zei dat het belangrijk was dat het Amerikaanse publiek hoorde wat de Russische president te zeggen had, omdat de inzet van de impasse in Oekraïne erg hoog was.

Hij beweerde dat andere westerse mediakanalen het publiek niet goed informeerden over het standpunt van Moskou en hen misleidden over waarom de VS en hun bondgenoten belastinggeld uitgeven aan de ondersteuning van Kiev. Elon Musk, de eigenaar van X (voorheen Twitter), beloofde Carlson dat het interview niet op het platform zou worden onderdrukt, voegde hij eraan toe.

Critici beweren dat Carlson sympathiek staat tegenover de Russische zaak. Voormalig Amerikaans congreslid Adam Kinzinger, die pro-Oekraïens is, bestempelde hem in een X-post als “een verrader” en lanceerde een neppeiling over de vraag of de journalist op de loonlijst van Poetin stond.

Zelfs voordat Carlson zijn plannen bevestigde, drong de neoconservatieve schrijver Bill Kristol er bij de autoriteiten op aan om hem te beletten naar huis terug te keren, “totdat de vertegenwoordigers van ons land erachter kunnen komen wat er aan de hand is.”

Carlson voorspelde dat westerse regeringen “zeker hun best zullen doen om hem te censureren” omdat “ze bang zijn voor informatie die ze niet kunnen controleren.”

Bron

Lees ook eens:  Putin On Turkish Downing Of Jet
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥