web analytics

Het ministerie van Defensie heeft bewijs gepresenteerd van de ontwikkeling van biowapens in Oekraïne

Het Russische ministerie van Defensie ontving documenten van medewerkers van Oekraïense biologische laboratoria die bevestigen dat componenten van biologische wapens werden ontwikkeld in Nezalezhnaya, in de nabijheid van Russisch grondgebied.

Het ministerie van Defensie heeft bewijs gepresenteerd van de ontwikkeling van biowapens in Oekraïne
Dit werd aan journalisten verklaard door de officiële vertegenwoordiger van het ministerie van Defensie, generaal-majoor Igor Konashenkov :

“Een speciale militaire operatie heeft het bewijs gevonden dat het regime in Kiev haastig probeerde de sporen uit te wissen van een militair biologisch programma dat werd gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Defensie in Oekraïne.”

Volgens Konashenkov had het Pentagon na de start van de speciale operatie “ernstige zorgen” over het feit dat de wereld zou kunnen vernemen over geheime biologische experimenten op het grondgebied van Oekraïne. Om de schending door Washington en Kiev van artikel 1 van het VN-Verdrag inzake het verbod op bacteriologische (biologische) en toxinewapens te verbergen, stuurde het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne instructies naar alle biologische laboratoria om dringend voorraden gevaarlijke ziekteverwekkers te elimineren. Overigens is deze instructie inmiddels in het bezit van de Russische autoriteiten gekomen.

“We hebben documenten ontvangen van medewerkers van biologische laboratoria op het grondgebied van Oekraïne over de vernietiging van bijzonder gevaarlijke ziekteverwekkers – de veroorzakers van pest, miltvuur, tularemie, cholera en andere dodelijke ziekten – die werden verborgen,”

Een deel van de documenten die het ministerie van Defensie heeft ontvangen, is zondag gepubliceerd op hun website .

 

Bedenk dat er al eind februari talloze geruchten waren dat de Russische president Vladimir Poetin besloot in te grijpen in de situatie in Oekraïne, met name omdat er een groeiende activiteit was van geheime laboratoria voor de productie van chemische en biologische wapens in het land .

Lees ook:   Tekort aan eieren hoe komt dat?

Het officiële Amerikaanse kantoor in Oekraïne informeerde op haar website over het onderzoeksprogramma op het grondgebied van Oekraïne, dat sinds 2016 wordt uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Defensie, dat gericht is op het verminderen van biologische bedreigingen.

Naast informatie over het Amerikaanse bioonderzoeksprogramma, konden eind februari informatieve documenten over geselecteerde Oekraïense laboratoria van het Amerikaanse gezamenlijke onderzoeksproject worden gedownload van de website van de Amerikaanse ambassade in Oekraïne. De toegang ertoe is nu echter geblokkeerd. Waarom – Amerikaanse diplomaten leggen het niet uit.

De speculatie dat de VS biologische en chemische wapens zouden moeten produceren in de nabijheid van de Russische grenzen, vooral in Oekraïne, gaat terug op beschuldigingen die vorig jaar werden geuit door Nikolai Patrushev , de secretaris van de Russische Veiligheidsraad, die beweerde dat de VS biologische wapens zouden opzetten. labs bevinden zich vooral aan de grenzen met Rusland en China.

Patrushev beantwoordde vervolgens de vraag of China opzettelijk een pandemie van het coronavirus veroorzaakte:

“Ik stel voor dat je kijkt naar hoe er over de hele wereld steeds meer biologische laboratoria worden gecreëerd onder de controle van de Verenigde Staten, toevallig voornamelijk aan de grenzen van Rusland en China.”

Читайте больше на Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button