web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Musk reageert op oproepen tot de arrestatie van Tucker Carlson

Iedereen die eist dat de journalist wordt vastgehouden voor het interviewen van Vladimir Poetin, moet zelf worden gearresteerd, heeft de miljardair betoogd.
(En zo is dat!)

Iedereen die oproept tot de arrestatie van de Amerikaanse journalist Tucker Carlson vanwege zijn plan om de Russische president Vladimir Poetin te interviewen, moet zelf worden gearresteerd, heeft miljardair Elon Musk gesuggereerd.

Carlson arriveerde afgelopen weekend in Moskou en zei dat hij van plan was de Amerikanen een ongefilterd Russisch standpunt te laten zien over het conflict in Oekraïne en de bredere spanningen tussen Moskou en het Westen. De voormalige presentator van Fox News beschuldigde de reguliere media ervan om politieke redenen er niet in te slagen het volledige beeld te geven, en zei dat Musk had beloofd de verspreiding op X (voorheen Twitter) van zijn geplande interview met Poetin niet te onderdrukken.

Er is gespeculeerd over de mogelijke risico’s voor Carlson in zijn thuisland als gevolg van zijn reis naar Rusland. De in Maleisië gevestigde conservatieve blogger Ian Miles Cheong heeft gesuggereerd dat hij “de volgende Julian Assange zou kunnen worden”, waarbij hij opmerkte dat “politici en gevestigde media-shills” hebben opgeroepen tot de arrestatie van Carlson.

‘Arresteer degenen die om zijn arrestatie vragen!’ Musk reageerde in een bericht op X.

 Carlson onthult Musk’s Poetin-interviewbelofte

WikiLeaks-oprichter Assange zit momenteel in een Britse gevangenis en vecht tegen een Amerikaans uitleveringsverzoek. Washington heeft hem aangeklaagd voor misdaden die verband houden met de manier waarop klokkenluider Chelsea Manning aan geheim materiaal kwam over de Amerikaanse militaire campagnes in Irak en Afghanistan, waarvan sommige vernietigend waren voor de Amerikaanse regering.

Lees ook eens:  Poetin zegt dat hij van plan is om 'ooit' te trouwen

Voorstanders zeggen dat Assange, die sinds 2012 geen volledige vrijheid heeft gehad, door de VS en zijn bondgenoten wordt vervolgd omdat hij hun vuile geheimen heeft onthuld. Hij werd in 2019 gevangengezet nadat Ecuador het politieke asiel had ingetrokken waardoor hij in de ambassade van het land in Londen kon verblijven, waardoor de Britse wetshandhaving hem kon arresteren.

Sommige publieke figuren in de VS hebben Carlson ervan beschuldigd sympathie te koesteren voor Poetin en van plan te zijn ‘Russische propaganda’ te verspreiden door hem te interviewen. Nog voordat het doel van Carlsons bezoek aan Moskou werd bevestigd, drong de neoconservatieve schrijver Bill Kristol er bij de Amerikaanse regering op aan om te voorkomen dat de journalist naar huis zou terugkeren, “totdat de vertegenwoordigers van ons land erachter kunnen komen wat er aan de hand is.”

Carlson heeft benadrukt dat hij de Russische leider niet mag, maar zei dat het belangrijk is dat het Amerikaanse publiek Poetins standpunten over het conflict in Oekraïne en de spanningen tussen Moskou en Washington hoort, gezien wat er op het spel staat. Hij beschuldigde de Amerikaanse regering er ook van te proberen hem ervan te weerhouden Poetin te interviewen, een idee dat perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, afdeed als ‘belachelijk’.

Bron

Lees ook eens:  WTF? Wetenschappers Waarschuwen Dat Eieren Ervoor Zorgen Dat Duizenden Mensen 'Plotseling' Bloedstolsels Vormen! LOL!
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥