web analytics

mRNA-boosters beschadigen hartspier vaker dan gedacht

Het Universitair Ziekenhuis Basel heeft in een medisch wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat mRNA-boosters 800 keer vaker de hartspier beschadigen dan officieel wordt aangenomen. In een studie werd bij drie van iedere honderd deelnemers na de booster myocardiale celschade geconstateerd, waardoor er een verhoogd risico op een ontstoken hartspier (myocarditis) ontstaat.

Het Zwitserse universiteitsziekenhuis voerde een studie uit bij 777 mensen, allen medewerkers van het ziekenhuis, die werden gevaccineerd met de bivalente omikron-booster van Moderna. Drie dagen na de mRNA injectie werd bij maar liefst 22 deelnemers een verhoogde troponinewaarde aangetoond, wat wijst op myocardiale celschade en (beginnende) ontsteking van de hartspier.

De uitkomsten van de studie zijn opmerkelijk omdat door gezondheidsinstanties als het Europese medicijnbureau EMA wordt uitgegaan van een veel lagere kans op myocardiale celschade en myocarditis als rechtstreeks gevolg van de mRNA-prikken. Ook in Nederland wordt de kans op myocarditis door het RIVM veel lager ingeschat dan dat dit Zwitserse onderzoek aantoont.

Uit het Zwitserse onderzoek blijkt namelijk dat het risico geen 0,0035 procent is maar 3 procent; ofwel niet één op de 28.571 maar één op de 38 mensen loopt myocardiale celschade op na het ontvangen van de boosterprik!

Een ander recent prospectief onderzoek in Thailand gaf vergelijkbare onderzoeksresultaten.

Lees ookHoe herken je een ontstoken hartspier (myocarditis)?

Waarschuwing vaccinatie bij jonge mensen

Op diverse plekken in de wereld, zoals Zweden, Denemarken en Noorwegen, zijn de gezondheidsautoriteiten gestopt met het aanbieden van COVID-vaccins aan jonge mensen. In de Amerikaanse staat Florida waarschuwt gezondheidsminister en medicus professor dr. Joseph A. Ladapo zelfs mannen in de leeftijd van 18-39 om zich niet te laten vaccineren, ‘omdat het voordeel waarschijnlijk niet opweegt tegen het verhoogde risico op hartproblemen’.

Lees ook:   Hoe triclosan tot hart- en spierproblemen kan leiden

Daarnaast blijkt uit nieuw onderzoek door het Stanford Prevention Research Center dat de median Infection Fatality Rate (IFR) van het coronavirus – de kans dat je doodgaat als je besmet bent met corona – op basis van meta-analyses bij niet-bejaarden veel lager te zijn dan voorheen werd aangenomen. De median infection fatality rate wordt nu geschat op ‘slechts’ 0,035% (interquartile range (IQR) 0,013 – 0,056%) voor mensen tussen de 0 en 58 jaar en 0,095% (IQR 0,036 – 0,125%,) voor mensen tussen 0 en 69 jaar. De schatting van de mortaliteit van Covid-19 is dus aanzienlijk afgenomen en bijna verwaarloosbaar.

Lees ookMedian IFR Covid-19 blijkt veel lager dan gedacht: 0,03 – 0,09% (0-69 jaar).

Echter, in Nederland adviseert minister van Volksgezondheid (Ernst Kuipers) nog steeds iedereen boven de twaalf jaar om de boostervaccinatie te halen. Terwijl er intussen steeds meer aanwijzingen zijn dat met name voor jonge mensen de nadelen en gezondheidsrisico’s van de covidprikken groter zijn dan de mogelijke voordelen.

Lees ookNatuurlijke immuniteit is langduriger tegen Sars-Cov-2 dan vaccinatie.

Vaccinatieklachten bij vrouwen

Na honderduizenden meldingen over menstruatieklachten na coronavaccinatie bij EudraVigilance en na diverse studies waaruit onder andere duidelijk werd dat COVID-19-vaccins bij 42% van de vrouwen de menstruatiecyclus beïnvloedden, heeft Europese geneesmiddelenwaakhond European Medicine Agency (EMA) eindelijk aangegeven hevige menstruatie en overmatige menstruele bloedingen als bijwerking bij coronavaccins te willen laten vermelden. EMA wil nu dat deze mogelijke bijwerkingen worden opgenomen in de bijsluiters van de coronavaccins van Pfizer/BioNTech (Comirnaty) en Moderna (Spikevax).

Volgens EMA is er een “op zijn minst redelijke kans dat het optreden van hevige menstruatiebloedingen causaal verband houdt” met deze coronavaccins.

mRNA-boosters beschadigen hartspier vaker dan gedacht

Gerelateerde artikelen

Back to top button