...

03 december 2021

 

Ontstoken hartspier door virus

Ontstoken hartspier
Een ontstoken hartspier, ook wel myocarditis genoemd, wordt volgens de Hartstichting meestal veroorzaakt door een virus. Maar het kan bijvoorbeeld ook komen door een bacterie of auto-immuunziekte. De eerste symptomen lijken op die van griep, zoals koorts en spierpijn. Pas nadat de griepklachten verdwenen zijn, blijkt soms dat er meer aan de hand is.

De gevolgen zijn afhankelijk van hoeveel schade de infectie aan het hart heeft toegebracht. In de meeste gevallen verdwijnt het virus vanzelf en treden er geen extra problemen op, maar in ernstige gevallen kan zelfs een harttransplantatie nodig zijn.

https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/4963546/ajax-verdediger-blind-kampt-met-ontstoken-hartspier

Heftig zo’n virus!

:O

 

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Hoe je moet sporten!

Gerelateerde berichten