...

13 juni 2021

 

Minder verkouden met schone handen

Minder verkouden met schone handen

Amerikaanse soldaten namen de proef op de som en werden minder vaak verkouden. Onderzoek liet zien dat handenwassen een simpele manier was om verspreiding van onder andere deze ziekte te voorkomen.

Infectie van de ademhalingswegen is oorzaak van aanzienlijk werkverzuim. In het Amerikaanse leger is het zelfs de belangrijkste oorzaak van verzuim onder jongvolwassenen. Door het leven en werken in dichtbevolkte kazernes vindt besmetting gemakkelijk plaats. Het Naval Health Research Center (NHRC) gaf aan ongeveer 40.000 soldaten opdracht om vijf maal daags hun handen te wassen. Het onderzoek duurde vanaf september 1996 tot 1998. Hoewel de helft van de rekruten moeite had met vijf keer per dag door drukke werkzaamheden, waren de effecten duidelijk. De rapportage van de ziekenboeg liet zien hoe vaak deze bezocht was en met welke klachten.. Ten opzichte van 1996 bleek dat in 1997 en 1998 maar liefst 45% minder ziekten van ademhalingswegen voorkwamen.

Lees ook:   Geen lenzen of bril meer nodig tzt...wow!

Gerelateerde berichten