Thee, een eeuwenoud medicijn

Thee, een eeuwenoud medicijn
In de eenentwintigste eeuw is het voor veel mensen niet meer dan normaal om voor elk kwaaltje een pilletje in te nemen. Tegen gewrichtspijn, om beter te kunnen slapen en vooral tegen pijn in het hoofd neemt men steeds vaker medicijnen in die vrij verkrijgbaar zijn in elke drogist.
Maar in plaats van asperines en andere soorten pijnstillers is er een medicijn wat ook makkelijk te verkrijgen is, goedkoper en beter is voor je lichaam: thee.

Drink bijvoorbeeld elke dag een kopje kamillethee om hoofdpijn tegen te gaan of lavendelthee om je te helpen ontspannen. Je kunt deze twee kruiden ook combineren voor optimaal effect, bijvoorbeeld voor het slapen gaan.
Wanneer je last hebt van keelpijn, of deze nu gepaard gaat met een droge keel of overmatig slijm, is het aan te raden om thee te zetten met salie.
Veel kruidentheeën zijn verkrijgbaar bij reformwinkels, (kruiden)drogisterijen en zelfs in de supermarkt (zoals de theeën van Zonnatura). Bovendien kun je de kruiden ook los kopen en met een thee-ei in heet water laten trekken.

Gerelateerde Berichten