...

28 oktober 2021

 

Chinese ‘supervulling’ net zo hard als echt tandglazuur

https://www.ad.nl/buitenland/chinese-supervulling-net-zo-hard-als-echt-tandglazuur~a9c7dba7/
En dan nog wel Chinees…nb..waar men altijd zo slecht over spreekt… geweldig dit!!!!

Vervolgens ontstaat een flinterdun nieuw laagje dat net zo sterk en slijtvast is als echt glazuur.

De eerste tests door tandartsen met mensen zijn veelbelovend. Volgens onderzoeker Zhaoming Liu, die betrokken was bij het onderzoek op de Zhejiang Universiteit in China, is het herstellen met behulp van calciumfosfaat, vele malen beter dan met bestaande materialen. ,,Die blijven meestal maar maximaal vijf jaar goed zitten. Het ‘laagje’ dat wij ontwikkelden, kan in principe de rest van een mensenleven mee.”

Razendsnel
Bij microscoopbeelden die de Chinese wetenschappers bij hun publicatie zetten, staat dat het hypermoderne vulmateriaal niet alleen ‘bikkelhard’is maar ook nog eens ‘razendsnel’ werkt. ,,Het glazuur is in de meeste gevallen binnen 48 uur gerepareerd.”

Elsharkawy benadrukt dat het in China ontwikkelde laagje weliswaar goed werkt, maar nog veel te dun is om gaatjes tussen een halve en twee millimeter in tanden en kiezen te vullen. Onderzoeker Zhaoming Liu erkent dat laatste. Hij stelt echter dat hij en zijn team werken aan manieren om de laag dikker te maken. ,,Het is zeker mogelijk en we hopen dat binnen twee jaar op mensen te testen.”

…schiet eens op aub!

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   “Dit sprookje kent een slechte afloop” zegt de Duitse longarts Dr. Wolfgang Wodarg…

Gerelateerde berichten