web analytics
11:11

Jichtmiddel ook goed bij hartfalen

https://www.ad.nl/amersfoort/amersfoortse-cardioloog-vindt-middel-dat-kans-op-hartaanval-verkleint-dit-gaat-honderdduizenden-nederlanders-helpen~a8bc3c09/

Betaald artikel helaas…als het belangrijk kan zijn voor je medemensen dan zet je het betaald?
Jammer wel…maar goed in Nederland hebben ze ontdekt dat een middel tegen jicht uit de tijd van de romeinen en grieken, dus helpt bij een tweede hartfalen…

Colchicine

Bij jicht kunnen verschillende medicijnen worden voorgeschreven. Sommige medicijnen gaan de ontsteking tegen, andere medicatie verlagen het urinezuurgehalte of moeten nieuwe aanvallen/ontstekingen voorkomen. Het medicijn dat vaak wordt voorgeschreven om de ontsteking tegen te gaan is colchicine.

Colchicine is een giftige stof die bindt met de eiwitten van witte bloedcellen waardoor deze niet meer in staat zijn om verdere ontstekingen te veroorzaken. Colchicine verlaagt de weerstand van het lichaam en heeft een onderdrukkend effect dat moet helpen bij het verlagen van acute jicht aanvallen. Het gebruik van colchicine heeft echter een zeer ongewenste keerzijde; misselijkheid, braken en diaree komen als bijwerkingen vaak voor.

https://www.apotheek.nl/medicijnen/colchicine?product=colchicine#belangrijk-om-te-weten-over-colchicine

Jicht (artritis urica) is een aandoening die de laatste twee decennia in hoog tempo is toegenomen onder de bevolking. Het is een ontsteking in een gewricht welke wordt veroorzaakt door het onvermogen van het lichaam om urinzuren af te voeren, waardoor het lichaam deze gaat omzetten in vaste vorm; urinezuurkristallen. De ontsteking kan op verschillende plaatsen van het lichaam tot uiting komen en (acute) pijn veroorzaken. Het aangedane gewricht wordt vaak dik, rood en warm.

 

Reguliere behandeling is vaak nog steeds gebaseerd op het bestrijden van de symptomen. Wel weten we intussen veel meer over de invloed van voeding, drank en levensstijl op deze ziekte en het verloop ervan. Ook op het gebied van niet reguliere behandelingen bestaan tegenwoordig meerdere methoden om jicht te bestrijden.

Lees ook:   Roomboter

 

Deze site verschaft u informatie over de ziekte jicht, waarbij naast reguliere informatie ook aandacht wordt besteed aan deze ziekte in relatie tot voeding, drank, levensstijl en alternatieve behandeling. Ontzuring van het lichaam is een methode die de laatste jaren bij veel patiënten tot goede resultaten heeft geleid. Hierbij worden overtollige urinezuren geneutraliseerd en urinezuurkristallen geleidelijk opgelost op basis van diverse natuurlijke producten.

https://jicht.nl/

Wat als hartfalen ook een soort jicht is?

Jicht is een ontsteking in een gewricht, hartfalen misschien een ontsteking in een spier, want een hart is een spier.

Ik had laatst pijn in mijn spieren, kougevat, heet buiten en tocht door ventilatoren… ik nam, want daar had ik zin in… Griekse  yoghurt met wat water en een beetje zout… in feite de turkse yoghurt, alleen de mint vond ik op dat moment niet zo lekker. Ik had toevallig 3 dagen enorm veel zin in die yoghurt drank en had ook al minder last van tocht de dag nadat ik 2 flinke glazen had opgelurkt…
Het verbaast mij nog steeds hoe dat kon. Ik heb sindsdien geen last meer gehad van spierpijnen! Hoop dat ik het niet vergeet als ik wel weer spierpijn heb maar dan zal ik kijken of ik weer behoefte heb aan yoghurt met wat zout.
Yoghurt is natuurlijk enorm gezond, voor je darmen maar ook voor je bloed. Het zuivert zeg maar en helpt je darmflora in balans te komen. Vooral belangrijk bij antibiotica kuren!
Altijd yoghurt nemen dan.

Ook interessant bv:
https://jicht.nl/Voeding/Voeding-bij-jicht

https://www.optimalegezondheid.com/magere-zuivelproducten-tegen-jichtaanvallen/

Nu weten we inmiddels dat magere melkproducten niet zo gezond zijn…dus neem volle. Alle dieetgoeroes ten spijt maar mager is not so good!

Lees ook:   Paardenvlees ook in Nederlandse supermarkten

http://www.fitforlife.nl/3786-2/

https://leefbewust.nu/griekse-yoghurt-gezonder-igewone-yoghurt/

Interessant allemaal, zo denk ik en zoek ik online en nu wil ik wat nieuws dus…
Next! 🙂

Maar cool als ze medicijnen hebben… zou beter zijn als men gezonder ging eten eigenlijk.
Zie te weinig mensen nog vers voedsel koken elke dag…

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button