...

02 december 2021

 

Slaappil laat man na zeven jaar ontwaken uit diepe coma

Slaappil laat man na zeven jaar ontwaken uit diepe coma
Na vijf dagen behandeling met Stilnox begon de comapatiënt te ontwaken.
In het Zuid-Afrikaanse Johannesburg spreken dokters van een medisch wonder nadat een man na zeven jaar uit een diepe coma ontwaakt is door een slaappil. De vader van een zoon raakte na een zwaar auto-ongeval in 2005 in een coma en zou volgens de dokters nooit herstellen. Na vijf dagen behandeling met de slaappil Stilnox is de man nu plotseling aan het ontwaken. Hij kan zelfs weer praten. Het was zowaar zijn vrouw die voorgesteld had om die onorthodoxe methode te gebruiken na het lezen van een krantenartikel.
Ayanda Nqinana uit Johannesburg liep door een zwaar ongeluk zeven jaar geleden aan de Oostkaap zwaar hersenletsel op. Hij raakte in een diepe coma en de dokters vreesden dat hij nooit meer zou herstellen. Tot Nomfundo, zijn vrouw en moeder van hun enige kind, een krantenartikel las over het gebruik van de slaappil Stilnox om patiënten die langdurig in coma liggen, te doen ontwaken.

Photobucket

Spreken
Eerst reageerden de dokters sceptisch, maar omdat ze bleef aandringen, besloten ze het toch eens te proberen. Vijf dagen na de eerste slaappil begon Nqinana te ontwaken. Hij kon zelfs weer enkele woorden spreken en herkende zijn familieleden, zelfs zijn zoon Ayavuya. Bovendien herinnerde hij zich flarden van gesprekken van voor zijn ongeval.

Eerste verzoek: zoon zien!
Zijn zoon Ayavuya was zo gelukkig dat hij maar bleef herhalen tegen zijn moeder dat zijn vader hem herkend had en zijn naam kon zeggen. ‘Ik zal de dag waarop hij ontwaakte nooit meer vergeten’, zegt zijn vrouw Nomfundo. ‘Het was de gelukkigste dag van mijn hele leven. Wat me enorm ontroerde, was dat zijn eerste verzoek was om zijn zoon te zien. Dit mag dan wel een wonder zijn, toch heeft hij nog een lange weg te gaan. Een echte conversatie kan hij nog niet aangaan, het blijft bij enkele woorden en signalen. Maar we leven op hoop nu natuurlijk.’

Lees ook:   Ivermectine in de ban

Brisbane
In de medische wereld blijft de methode van Stilnox bij langdurige comapatiënten omstreden. Een 23-jarige Australiër uit Brisbane kreeg in februari 2010 maar liefst acht beroertes, waaraan hij blijvende hersenschade overhield. De dokters voorspelden dat hij nooit meer zou kunnen lopen, spreken of zijn dierbaren herkennen en blind zou blijven. Na een behandeling met Stilnox ontwaakte hij na 45 dagen uit zijn diepe coma en begon langzaam vooruitgang te maken.

 

Ad.nl

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten