web analytics
...
Bizar & HumorMysterie

Het spookachtige ‘Watcher’-huis dat een rijke familie in New Jersey terroriseerde

Het spookachtige ‘Watcher’-huis dat een rijke familie in New Jersey terroriseerde

New Jersey house plagued by a stalker dubbed the 'Watcher' sells for $950K 5 years after $1.3M sale | Daily Mail Online

The Watcher House

Derek Broaddus en zijn familie dachten dat ze naar hun droomhuis gingen verhuizen – totdat een reeks verontrustende brieven ondertekend door “The Watcher” hen bang maakte.

 

‘The Watcher’ schreef een reeks dreigbrieven aan de familie Broaddus – totdat ze niet meer konden blijven ​​en vertrokken.

“Sta mij toe u welkom te heten in de buurt.”

Derek en Maria Broaddus konden niet opgewondener zijn om hun droomhuis aan Boulevard 657 in de welgestelde stad Westfield, New Jersey, te betrekken. Maar terwijl het paar zich voorbereidde om zich met hun drie kinderen in het huis van $ 1,3 miljoen te vestigen, ontvingen ze dit verontrustende bericht per post.

Alleen ondertekend met “The Watcher”, had de brief geen afzender adres. Maar degene die het schreef, scheen de Broadduses nauwlettend in de gaten te hebben gehouden.

‘Ik zie al dat je Boulevard 657 hebt overspoeld met aannemers, zodat je het huis kunt vernietigen, en niet behoudt zoals het hoort’, vervolgde de brief. ‘Tsk, tsk, tsk… slechte zet. Je wilt 657 Boulevard niet ongelukkig maken. “

Nog verontrustender was dat The Watcher de drie kinderen van Broadduses opmerkte en vroeg of er meer onderweg waren. ‘Ga je het huis vullen met het jonge bloed, dat ik heb gevraagd? Beter voor mij.”

En in de weken die volgden, werden deze bizarre berichten van The Watcher steeds bedreigender totdat de Broadduses zich helemaal terugtrokken van de verhuizing.

Wie was deze zogenaamde Westfield Watcher? Terwijl Derek Broaddus beweert dat een losgeslagen en gevaarlijke buurman de verontrustende brieven zou hebben gestuurd, denken anderen dat de Broadduses misschien zelfs The Watcher zelf hebben gemaakt.

'The Watcher' house sold years after family was terrorized with creepy letters - CNN

“Was je oude huis te klein voor het groeiende gezin?” The Watcher schreef in hun eerste brief. “Of was het hebzucht en om mij uw kinderen te brengen?”

Voordat ze in 2014 kochten wat nu bekend staat als “The Watcher House”, waren de Broadduses een redelijk gemiddeld gezin in een buitenwijk. Maria Broaddus was opgegroeid in Westfield, New Jersey, op een steenworp afstand van het huis aan Boulevard 657. De stad Westfield, gelegen op ongeveer 45 minuten van New York City, is een slaperige buitenwijk waar de grootste roddels voordat The Watcher op het toneel verscheen, de ineenstorting van het dak van een lokale Trader Joe was.

The Watcher. He terrorized a family with creepy letters…and his identity is still a mystery! - Tattoo Ideas, Artists and Models

Volgens The Cut zagen bewoners Westfield als een echte Mayberry, het fictieve stadje dat als achtergrond diende voor The Andy Griffith Show . De website “Neighborhood Scout” vermeldde het als een van de 30 veiligste gemeenschappen in Amerika in 2014, en vanaf 2019 had het een gemiddeld gezinsinkomen van $ 159.923.

Maar de welvarende buitenwijk was in het verleden het toneel van andere verschrikkingen. In 1970 vermoordde een man genaamd John List  zijn vrouw, moeder en drie kinderen in hun huis in Westfield. Maar die gruwelijke misdaad was sindsdien een verre herinnering geworden, en de meeste mensen in Westfield voelden zich veilig in hun gemeenschap.

Derek Broaddus daarentegen was in Maine opgegroeid in een arbeidersgezin. Maar vanaf zijn bescheiden begin had hij zich opgewerkt tot een positie als senior vice-president bij een verzekeringsmaatschappij in Manhattan.

In juni 2014, nadat Derek zijn 40ste verjaardag vierde, kocht het echtpaar het huis met zes slaapkamers aan Boulevard 657 en begon het te renoveren om er samen met hun vijf-, acht- en tienjarige kinderen in te trekken.

N.J.'s creepy 'Watcher' house is back on the market | WFAA.com

Toen begonnen de brieven van The Watcher.

De watcher stuurt de eerste brief aan de familie Broaddus

In een brief schreef The Watcher:

“Het zal me helpen te weten wie er in welke slaapkamer is. Dan kan ik beter plannen. “

De eerste brief kwam op een avond in juni aan bij The Watcher House. Derek Broaddus had een paar muren geschilderd in het nieuwe huis van zijn familie en nadat hij klaar was, controleerde hij de post om een ​​witte envelop op kaartformaat te ontdekken die in dik handschrift was geadresseerd aan ‘De nieuwe eigenaar’.

Lees ook:   WTF wat een nachtmerrie

De getypte brief begon met warme welkomstwoorden, maar veranderde al snel in bizarre en dreigende passages die beschreven hoe de auteur het huis decennia lang in de gaten had gehouden. Ze beweerden dat hun vader en grootvader vóór hen ook het huis aan Boulevard 657, dat in 1905 werd gebouwd, in de gaten hadden gehouden.

 

“Kent u de geschiedenis van het huis?” The Watcher schreef. ‘Weet je wat er binnen de muren van Boulevard 657 ligt? Waarom ben je hier? Ik zal het ontdekken. “

In de brief stond ook: “Ik vroeg de Woods om me jong bloed te brengen en het lijkt erop dat ze luisterden”, verwijzend naar de vorige eigenaren van het huis. De brief vroeg de namen van de kinderen en zei: “Zodra ik hun naam weet, zal ik naar ze roepen en ze ook naar mij lokken.”

Derek Broaddus was ongerust en belde de politie van Westfield, die aanbeveelde om bouwmateriaal buiten het huis te verplaatsen voor het geval The Watcher genoeg moed kreeg om het door een van de ramen van het huis te gooien. De politie adviseerde Broaddus ook om nog niets te zeggen tegen andere buren, aangezien ze nu allemaal verdachten waren.

De Broadduses namen vervolgens contact op met de familie Woods, die hun het huis had verkocht. Andrea Woods bevestigde dat ze een vreemd briefje had ondertekend met The Watcher, maar zei dat ze het als onschadelijk had afgedaan en weggegooid. Ze zei ook dat zij en haar man 23 jaar in het huis hadden gewoond en maar één keer van The Watcher hadden gehoord.

Maar Derek en Maria Broaddus konden hun angst niet van zich afschudden dat ze in de gaten werden gehouden.

‘Zal het jonge bloed spelen in de kelder? Of zijn ze te bang om alleen naar beneden te gaan. Ik zou heel bang [zijn] als ik ze was. Het is ver weg van de rest van het huis. Als je boven was, zou je ze nooit horen schreeuwen. “

De tweede brief van The Watcher kwam twee weken na de eerste binnen. Dit keer was het op naam aan de Broadduses geadresseerd en de auteur vermeldde hun drie kinderen op geboortevolgorde en bijnaam.

De waker noemde een ezel die een van hun dochters had opgesteld op een veranda die alleen zichtbaar was vanaf de zijkant of achterkant van het huis en vroeg: “Is zij de kunstenaar in de familie?”

Bovendien maakte de tweede brief meer schuine verwijzingen naar iets dat verborgen was in de muren van het huis en bedankte de Broadduses voor het brengen van meer ‘jong bloed’.

Nadat ze een tweede brief hadden gekregen, begonnen Derek en Maria zich in paniek en gespannen te voelen bij al hun nieuwe buren, die ze zagen als potentiële stalkers. Ze stopten hun renovaties en namen hun kinderen niet meer mee naar huis.

Een derde brief kwam een ​​paar weken later binnen.

 

Nadat ze de dreigbrieven van The Watcher hadden ontvangen, besloot de familie Broaddus niet in het huis te trekken.
De Broadduses waren diep verontrust door de brieven en bleven contact opnemen met de politie van Westfield. Rechercheur Leonard Lugo leidde het onderzoek. Een tijdlang vermoedde Lugo,  buurman Michael Langford, bij wie de diagnose schizofrenie was gesteld.

DNA op een van de enveloppen gaf echter aan dat een vrouw ze had verzegeld met haar speeksel, en het monster kwam niet overeen met iemand in het huis van Langford. Bovendien ontkende Michael Langford elke betrokkenheid en steunde zijn familie hem en zei dat hij op geen enkele manier dergelijke bedreigende aantekeningen zou schrijven.

Wanhopig op zoek naar antwoorden, schakelden de Broaduses een hele reeks experts in om het te onderzoeken. Derek nam contact op met de echte FBI-agent die het personage van Clarice Starling inspireerde in Silence of the Lambs, en met wie hij in een schoolbestuur zat.

Lees ook:   Lik nooit zomaar een printer...

De Broaduses schakelden ook de voormalige FBI-agent Robert Lenehan in om een ​​dreigingsevaluatie op de brieven uit te voeren. Zijn analyse toonde aan dat de schrijver waarschijnlijk een oudere persoon was op basis van vocabulaire en hun gewoonte om na een bepaalde periode dubbel te spatiëren.

Lenehan concludeerde dat de briefschrijver niet openlijk bedreigend overkwam, maar dat hun duidelijk grillige gedachten op onvoorspelbaarheid konden duiden.

Ze huurden ook het beveiligingsbedrijf Kroll in om te zoeken naar handschriftovereenkomsten voor de enveloppen, maar er kwam geen uit. Nog steeds vastbesloten om antwoorden te krijgen, huurde de familie een forensisch linguïst en voormalig lid van de band Sha Na Na, Robert Leonard, in om lokale forums af te speuren naar taalpatronen die leken op de aantekeningen van de mysterieuze Watcher.

Maar al deze inspanningen liepen op niets uit. Ondanks dat ze een ongelooflijk onderzoeksteam hadden samengesteld, hadden de Broaduses geen antwoorden.

‘Aan het eind van de dag kwam het erop neer:’ Wat ben je bereid te riskeren? ”, zei Maria Broaddus. “We zouden onze kinderen niet in gevaar brengen.”

De Broadduses besluiten het Watcher House te verkopen

“Ik kom vaak per dag langs. 657 Boulevard is mijn werk, mijn leven, mijn obsessie. En nu ben jij ook de familie Braddus [sic]. Welkom bij het product van je hebzucht! “

Ten slotte, zes maanden nadat de eerste brief arriveerde, zetten Derek en Maria het huis op de markt en vroegen ze iets meer dan ze hadden betaald, omdat ze aannamen dat hun renovatie de waarde zou verhogen. Nadat ze de bizarre Watcher-brieven aan potentiële kopers hadden onthuld, gingen alle aanbiedingen echter niet door.

Later in 2015 spanden de Broaduses een rechtszaak aan tegen de familie Woods omdat ze de brief die ze vóór de verkoop van The Watcher hadden ontvangen, niet hadden onthuld. Maar in 2017 gooide een rechter uit New Jersey de rechtszaak weg en zei dat het een onredelijk precedent zou kunnen scheppen voor wat verkopers zouden moeten onthullen.

Ondertussen begonnen sommigen in de gemeenschap zich af te vragen of de Broadduses de brieven niet naar zichzelf stuurden om uit een huis te komen dat ze niet konden betalen. Zoals een bewoner tegen Gothamist zei : “Hoe kan een stel met een huis van $ 300.000 in Scotch Plains en een hypotheek van $ 175.000 10 jaar geleden een hypotheek van $ 1,1 miljoen hebben?”

In 2016 hebben de Broaduses een korte poging gedaan om het huis te laten slopen en het perceel te herontwikkelen. Hun plannen werden niet goedgekeurd, maar er kwam een ​​laatste brief van The Watcher binnen, waarin ze dreigde wraak te nemen als ze het huis schade toebrachten.

‘Misschien een auto-ongeluk. Misschien een brand. Misschien zoiets simpels als een milde ziekte die nooit lijkt weg te gaan, maar je dag in dag uit ziek maakt, dag na dag in, dag uit. Misschien de mysterieuze dood van een huisdier. Dierbaren sterven plotseling. Vliegtuigen en auto’s en fietsen crashen. Botten breken. “

Het ging verder met te zeggen: “Je vraagt ​​je af wie The Watcher is? Draai idioten om. ”

Na jaren op de markt te zijn geweest, werd The Watcher House uiteindelijk in 2019 verkocht, waarbij de Broadduses een verlies van $ 440.000 boekten.

En wat betreft theorieën dat de Broadduses ”The Watcher” hebben vervalst, Derek Broaddus ontkent ze botweg. Zoals hij tegen The Cut zei : “Deze persoon viel mijn familie aan, en waar ik vandaan kom, als je dat doet, word je in elkaar geslagen.”

Er is echter een zilveren voering voor het gezin. Volgens Deadline kocht Netflix de rechten op hun enge verhaal in 2019.

(Bizar verhaal, jammer dat ze nooit achterhaald hebben wie dit gedaan heeft)

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept