Hitlers huis wat doen we ermee?

Nog geen nieuwe bestemming geboortehuis Hitler
Ad.nl

31-1-13 – 22:02
Het familiehuis van Hitler op een ongedateerde foto © epa.
De Oostenrijkse stad Braunau am Inn is op zoek naar een nieuwe bestemming voor het geboortehuis van Adolf Hitler. Het huis staat al meer dan een jaar leeg en zou volgens de stad dienst kunnen doen als kantoorgebouw. De hulporganisatie Volkshilfe wil echter een sociaal ontmoetingscentrum inrichten in het gebouw.
Sinds het huis een tijdje geleden werd gebruikt als workshop voor geestelijk gehandicapten, hebben verschillende partijen al ideeën gegeven voor de nieuwe bestemming van het huis.

De stad wil kantoren inrichten in het gebouw, aldus Elfriede Kronberger van Volkshilfe in de krant Kurier. Hulporganisaties willen het huis echter een sociale bestemming geven, zoals een integratiebureau of klaslokalen om taallessen te geven aan migranten. Historici willen er dan weer een gedenkplaats voor Holocaustslachtoffers van maken.

Hitler werd in 1889 geboren in het huis en woonde er twee weken tot zijn ouders verhuisden. Het huis is beschermd vanwege de renaissancearchitectuur en wordt sinds enkele jaren verhuurd aan het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken.

 

_ Ik dacht aan RitueeL Verbranden!!!!_

Bah wie wil in dat Duivelse Huis verkeren in vredesnaam…?
Dat het nog overeind staat uberhaupt….amazing..

Maak er een Satanskerk van oid…
Of een hoerenkeet… whatever…
Maar liever de fik erin!

Gerelateerde Berichten