web analytics
...

Piepkleine robots gaan in de hersenen tumoren en cysten behandelen

De Amerikaanse startup Bionaut Labs wil binnenkort klinische proeven uitvoeren op hersenpatiënten. Daarvoor gebruikt het miniatuur-robots die zich in het brein begeven.

“Het idee van een miniatuur-robot ontstond lang voordat ik geboren ben”, zegt ceo van Bionaut Labs Michael Shpigelmacher. Hij verwijst daarbij naar de science-fiction-film uit de jaren 60 ‘Fantastic Voyage’, waarin een team van wetenschappers in een geminiaturiseerd ruimteschip de hersenen ingaat om een bloedprop te behandelen.

Shpigelmacher zegt dat de technologie sindsdien geen science-fiction, maar ‘science fact’ is geworden. Door de toenemende miniaturisatie van technologie zou het nu mogelijk zijn om robots van enkele millimeter lang te maken, die in het brein kunnen worden gebracht. “We willen dat oude idee nu werkelijkheid laten worden.”

Waanzinnig gaaf!

https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5301826/bionaut-labs-hersenen-robots-neurologische-aandoeningen-sci-fi-fantastic

Lees ook:   Auto rijdt op water

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!