web analytics

Hoogbegaafd, te slim zijn…is niet leuk!

Mooi artikel kwam ik tegen:

https://www.hoogbegaafd-idee.nl/hoogbegaafd/hoogbegaafd-problemen.html

Ben er zelf ook eentje en dat is echt niet leuk!

Mensen snappen je ook vaak niet goed, heel lastig allemaal.

Maar als je mensen tegenkomt waarbij dat sprankelende gevoel tevoorschijn komt ja dan!
Dan is het feest in dat brein…een gelijkgestemde!

Zo had ik ooit een schoolvriendje met de naam Ernst…nou als er één niet ernstig was dan was het wel Ernst!
Met Ernst kon ik alleen maar idioot vaak en veel, bijna teveel, lachen!
Ernst kwam en wij lagen in een deuk.
Dat was een samenspel met elkaar dat was totaal niet te volgen voor een buitenstaander.
Op de kleuterschool begon dat alles.

Op een dag gingen we debieletje spelen voor een middelbare school en een bejaardenhuis.
Nou lekker debiel doen, spastisch etc en op de grond vallen…hoe gekker hoe mooier.

We hadden een podium zg…
Misschien dat er wel kinderen op die school zaten die inderdaad in een deuk lagen om onze debiele capriolen!
Het had gekund kunnen hebben.

Jaren later kwam ik Ernst weer tegen en ja hoor het begon weer van voren af aan alsof er geen jaren tussen gezeten had… We hadden een klik qua humor en dat was huge!
Dat kom je nooit tegen eigenlijk…verliefd?
Neuh ik niet, ook al was hij een cuty hoor!
Maar toen dacht ik, ik kan nergens met Ernst over praten…. het leven an sich enzo…nee we konden geweldig lachen…om alles en niks…
Nu denk ik wat is er beter dan alleen maar lachen samen eigenlijk…ach ja!

Lees ook:   De Propaganda

Ik kreeg een vrindje…nu als hoogbegaafd persoon moet die klik er wel zijn!

Hij was slim, vond hij zelf ook! 😀
Met zijn kleine rattenoogjes keek hij de wereld in, ik vond ze mooi die bruine kijkertjes, en zijn John Lennon neus…
Ik vond hem ook slim en hij mij dus ook. Dus dat was leuk en die gesprekken die gingen over van alles en niets en dan zong hij ineens weer plotseling met een quasi hoog gaystemmetje iets over Ferdinand de mier, nou dan was ik weer gelukkig en zo spraken we uren weg aan de foon.  Ik was wel dolletjes op hem.

Hij trouwde later een blondje… en is inmiddels gescheiden…en heeft nu een kruising.

Ik wist toen niet dat ik hoogbegaafd was… ik moet zeggen toen ze mij dat na het testen vertelde ik steil achterover viel van (het bijna lachen) ongeloof…en nog jaren heb ik dat gewoon weggestopt, ik kon het gewoon niet geloven zeg!

Ik die dt’s niet begreep, niet wilde begrijpen want ik vond ze stom, ik wilde dat niet leren zelfs…nu nog niet hoor… ik vind het zo debiel…onlogisch bedacht door een rare kwast etc.
DT waar slaat dat op, kijk doorsnee d en t prima maar niet met al die rattaplan verhalen erachter…schei toch uit, alsof we niets beters hebben om over na te denken zeg… Ik zie ze ook niet die dt heftigen, ja misschien als ik stop met schrijven en dan ga stilstaan bij,…. maar dat is geen doen… dat zou mijn spontaniteit echt stukmaken….

Lees ook:   ’GEEF ELK EUROLAND WEER EEN EIGEN MUNT’

Wiskunde vond ik ook niets aan, en toch is mijn logica erg high… Daardoor zie je dingen die velen gewoonweg niet zien en dat snap je dan ook weer niet, want het moge toch duidelijk zijn dat het zo is nietwaar?

Zo maakte ik wel eens websites voor anderen en die snapten er niets van…wordpress was gewoonweg te moeilijk voor ze en ik maar uitleggen, maar nee hoor niks…voor mij was het gesneden koek, meteen al! En ik kon me dus niet voorstellen dat iemand anders het er dus echt zwaar mee had. Maar dat is dus wel zo.

Vaak praat je er ook niet over en doe je alsof je een beetje simpeler bent dan je bent.

Qua relaties is het enorm moeilijk… de relatie met ”lower level” is niet te doen.

Iemand leuk vinden kan, maar de klik, dat stukje IQ is toch wel heel belangrijk.
En dat is echt niet vanuit een trotsgevoeletje oid…maar puur ervaring.

Dus hoogbegaafd zijn is niet leuk en maakt vaak eenzaam.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button