web analytics
11:11 Dubbele getallen
Vitaminen & Kruiden

Zoete redding: suiker gebruiken om wonden te behandelen

Bij SHTF kan suiker je misschien redden. Hoewel het vaak het luchtafweergeschut krijgt vanwege zijn verband met diabetes, heeft het ook medicinale toepassingen, aangezien een recent onderzoek aantoont dat suiker kan helpen bij het behandelen van wonden en het afweren van infecties.

De studie kwam tot stand dankzij een Afrikaanse verpleegster die in een Brits ziekenhuis werkte. Moses Murandu merkte op dat conventionele medicamenteuze therapie veel patiënten met acute en chronische exsuderende wonden niet kon behandelen. Zijn grootvader, een stamdokter in Afrika, gebruikte suiker om wonden te behandelen, dus het verbaasde hem dat niemand eraan dacht het te gebruiken.

Onderzoek naar het gebruik van suiker voor wonden

Murandu en zijn collega’s lanceerden een voorstudie om de wondgenezende eigenschappen van kristalsuiker en rietsuiker formeel te testen. Dit zijn twee veelvoorkomende soorten suiker in de VS, waarbij tot 60 procent van alle suiker die in het land wordt geproduceerd alleen afkomstig is van suikerbieten.
Ze testten het gebruik van suiker bij 22 patiënten met sloughy of necrotische wonden. Twee van hen waren besmet met methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), een superbacterie waarvan bekend is dat deze resistent is tegen veel bestaande antibiotica. Ondertussen hadden nog eens zeven patiënten insulineafhankelijke diabetes mellitus. Na het aanbrengen van suiker ontdekte het team dat alle wonden na gemiddeld 11,13 dagen schoon of gedebrideerd waren. Ondertussen bleven de bloedsuikerspiegels stabiel bij de diabetespatiënten.
De resultaten werden toegeschreven aan een aantal factoren:. Ten eerste werkt suiker als wondverband omdat het de vloeistof uit het weefsel trekt, waardoor de wond droog blijft en voorkomt dat bacteriën zich verspreiden. Ten tweede kan het  de groei van nieuw weefsel bevorderen, terwijl het minder pijnlijk is in vergelijking met andere wondverbanden.

Lees ook:   Vitaminen om je huid te verstevigen

Het medicinale gebruik van suiker nieuw leven inblazen

Het gebruik van suiker op deze manier dateert waarschijnlijk van 4000 jaar geleden in het oude Egypte, waar het naast honing werd gebruikt om wonden te behandelen. Het gebruik van suiker raakte echter uit de gratie met de opkomst van antibiotica in het begin van de 20e eeuw.
Gelukkig heeft het onlangs een renaissance gezien in Europa, vooral in Duitsland, waar medische professionals zich vaker tot suiker wenden om wonden van patiënten te behandelen. Maar dat is niet het geval in de VS, wat griezelig is omdat veel Europeanen deze hernieuwde interesse in suikertherapie toeschrijven aan een Amerikaan: Dr. Richard A. Knutson, een orthopedisch chirurg uit Mississippi.
Enkele jaren geleden raakte Knutson gefrustreerd door hardnekkige, met pus gevulde wonden vol met bacteriën die resistent waren tegen alle medicijnen die hij patiënten gaf. Hij begon te experimenteren met suikerverbanden op advies van een gepensioneerde verpleegster die ooit vóór het antibioticatijdperk in het diepe zuiden werkte.
In eerste instantie kon Knutson het niet geloven – het idee leek contra-intuïtief: “Suiker! Je denkt dat je een perfect medium voor bacteriegroei gaat creëren.”
Tot zijn verbazing gebeurde het tegenovergestelde.
Knutson had sindsdien een zalf gemaakt van suiker, die hij later leerde mengen met een milde antibacteriële jodiumvloeistof. Hij gebruikte deze zalf bij ongeveer 6.000 patiënten die allerlei soorten wonden hadden, zoals brandwonden en schotwonden. (Gerelateerd: voorbereidingstips voor gewonden of mensen met een chronische ziekte.)
De meeste Europeanen gebruiken echter alleen suiker, en dat kan ook werken. Hier leest u hoe u suiker gebruikt om een ​​wond te behandelen:

  1. Breng een ruime hoeveelheid suiker aan. Als het de vloeistof in de wond onmiddellijk opzuigt, breng dan meer aan totdat er wat droge suiker bovenop zit.
  2. Breng een niet-klevend verband aan en bevestig het op zijn plaats.
  3. Verander de dressing om de andere dag. Het is het beste om de oude suiker niet weg te wassen of te verwijderen wanneer u het verband verwisselt, omdat hierdoor het zeer delicate weefsel dat zich opnieuw vormt, wordt verwijderd.
  4. Voeg meer suiker toe voor de volgende dressing.
  5. Blijf dit doen totdat de wond genezen is.
Lees ook:   Artrose; ermee leren leven? Ik dacht het niet!

Bij SHTF zou je kunnen overwegen om suiker toe te voegen aan je lijst met essentiële bug-out. Het is niet alleen een goed alternatief, het is ook een verstandig alternatief. In de nasleep van een ramp zou je waarschijnlijk concurreren met andere overlevenden voor typische wondverbandbenodigdheden. Je zou de schermutseling kunnen vermijden en jezelf van problemen kunnen redden door suiker aan te leggen.
Bronnen zijn onder meer:
PrepSchoolDaily.blogspot.com
Healthline.com
NYTimes.com

WAT BETEKENT  SHTF  ?

Elke verantwoordelijke persoon probeert klaar te staan ​​in geval van nood, maar alleen een echte prepper is klaar voor wanneer SHTF. Dat wil zeggen, wanneer  stront de ventilator raakt

https://iamamalaysian.com/2020/10/05/sweet-salvation-using-sugar-to-treat-wounds/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥