web analytics
11:11 Dubbele getallen
Vitaminen & Kruiden

3 essentiële oliën die schimmeldodend, antibacterieel en antiviraal zijn

Er zijn veel essentiële oliën die zulke krachtige plantaardige bestanddelen bevatten dat ze een drievoudige bedreiging vormen voor ziekteverwekkers die op de loer liggen in uw huis of werkruimte. U kunt etherische oliën gebruiken voor het reinigen van oppervlakken of in een diffuser om uw huishouden en werkomgeving te helpen ontgiften.

Laten we eerlijk zijn: met al dat gepraat over virussen … is het goed om te weten dat we schadelijke bacteriën en virussen kunnen vermijden met volledig veilige (en natuurlijke) stoffen. Laten we dat van dichterbij bekijken.

Essentiële oliën kunnen de dreiging van infecties helpen verminderen

Tea tree olie doodt een lange lijst van pathogenen: viraal, bacterieel en schimmel. Recente studies hebben aangetoond dat tea tree olie bijzonder goed is in het uitroeien van gramnegatieve bacteriën, zoals de bacteriën die longontsteking veroorzaken .

Het doodt zelfs de resistente stafylokokbacteriën. Tea tree olie is ook geweldig om in een spuitfles te bewaren om ruimtes snel te spritzen en te ontgiften, zoals wanneer de hond op je bed of andere meubelstukken heeft gelegen.

Tea tree olie is toevallig een van de beste reinigingsoliën die er zijn. Het is zo effectief in het ontgiften van woonruimtes dat ziekenhuizen tegenwoordig – die pas onlangs manieren proberen te vinden om ziekenhuisapparatuur te steriliseren in het licht van antibioticaresistente bacteriën en virussen – medische benodigdheden in een theeboomoliecoating coaten, om ziekenhuizen veiliger te maken.

Nog een idee: je kunt wat tea tree olie mengen met witte azijn en zo een geweldige schimmelverwijderende oplossing creëren!

Negeer NIET de gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan giftige binnenlucht . Deze chemicaliën – het ‘ontgassen’ van verf, matrassen, tapijten en andere bouwmaterialen voor thuis of op kantoor – verhogen het risico op verstopte neus, vermoeidheid, slecht slapen, huidproblemen en vele andere gezondheidsproblemen.

De gezondheidsvoordelen van pure eucalyptus 

Eucalyptusolie is niet alleen geweldig voor het openen van de sinussen en het opruimen van geblokkeerde luchtwegen, het is ook een geweldige manier om je huis schoon te maken. Het aroma geeft de kamer een natuurlijke geur met een bosachtige dennengeur die ons eraan herinnert dat we in de natuur zijn.

Lees ook:   Vitamine B1

Het helpt ook bij wondverzorging en helpt hoestsymptomen te verlichten. Het is geweldig om te reinigen, vooral in combinatie met de andere twee oliën waar ik je vandaag over vertel (en ik zal je ook enkele recepten voor reinigingsoplossingen geven!)

De belangrijkste bestanddelen die eucalyptus zijn antibacteriële, antiseptische en antivirale werking geven, zijn eucalyptol, 1,8-cineol, limoneen, para-cymene en alfa-pineen. Het bevat ook krachtig ontstekingsremmende flavonoïden en tannines.

Eucalyptus kan trouwens helpen het H1N1-virus uit te roeien en verkoudheid en schimmels af te weren.

Waarom tijm goed is tegen bacteriën en virussen

Zoals alle essentiële oliën die ik vandaag heb genoemd, moet je een 100% pure essentiële olie kopen om de olie een significant antiviraal, antischimmel of antibacterieel effect te geven.

Essentiële olie van tijm bevat veel krachtige bestanddelen die haar antivirale en antibacteriële werking geven. Tijm bevat meerdere antivirale bestanddelen, waaronder thymol, carvacol, borneol, cineolen kamfer, borneol, terpinenes, terpinenols cymeen en pineen, om er maar een paar te noemen.

Deze bestanddelen geven de essentiële olie van tijm zijn sterke antivirale werking. Het is zelfs bewezen dat essentiële olie van tijm de griep (H1N1) uitroeit en 90% van de herpes simplex 1- en 2-virussen uitroeit.

Etherische olie recept voor reinigingsmiddel/desinfectiemiddel

  • 10-15 druppels tea tree etherische olie
  • 20 druppels etherische olie van eucalyptus en etherische olie van tijm
  • 2 kopjes heet water
  • 1 kopje witte azijn

Voor het reinigen van tapijten, het schrobben van vloeren en klussen waarbij u een zeepachtigere reiniger wilt, voegt u ¼ tot ½ kopje castillezeep toe.

Je kunt ook theeboomolie aan shampoo toevoegen om hoofdhuidproblemen te verhelpen of als je een oogaandoening hebt zoals blefaritis of een disfunctie van de Meibomklier, vaak veroorzaakt door bacteriën in de buurt van het gezicht of van het haar dat in de ogen komt.

Lees ook:   Groenten die aandoeningen helpen genezen

Ongetwijfeld zijn er, vooral tegenwoordig, veel mensen bezorgd over het krijgen van een bacteriële of virale infectie. Daarom is het zo goed om te weten dat er dingen zijn die we kunnen doen om het risico te verminderen, zoals het eten van (biologisch, lokaal geteeld) vol voedsel – zoveel mogelijk, een actieve levensstijl behouden, voldoende slaap van goede kwaliteit krijgen, hoogwaardige supplementen nemen en natuurlijk het gebruik van essentiële oliën – als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥