web analytics
11:11 Dubbele getallen
Vitaminen & Kruiden

82-jarige vrouw met dementie krijgt geheugen terug na verandering van eetpatroon

82-jarige vrouw met dementie krijgt geheugen terug na verandering van eetpatroon

Onlangs heeft een 82-jarige vrouw die aan dementie leed, die haar eigen zoon niet kon herkennen, op wonderbaarlijke wijze haar geheugen teruggekregen nadat ze haar dieet had veranderd.

Toen de toestand van zijn moeder zo ernstig werd dat ze voor haar eigen veiligheid in het ziekenhuis moest worden gehouden, kwam Mark Hatzer er bijna mee in het reine met het verlies van nog een ouder.

Sylvia had haar geheugen en een deel van haar geest verloren, ze had zelfs een keer de politie gebeld en de verpleegster die voor haar zorgde beschuldigd van ontvoering.

Een verandering in het dieet, dat bestond uit grote hoeveelheden bosbessen en walnoten, heeft bewezen een sterke invloed te hebben gehad op Sylvia’s toestand en haar recepten worden nu gedeeld door de Alzheimer’s Society.

Sylvia begon ook andere gezonde voedingsmiddelen te gebruiken, waaronder broccoli, boerenkool, spinazie, zonnebloempitten, groene thee, haver, zoete aardappelen en zelfs pure chocolade met een hoog percentage cacao. Van al deze voedingsmiddelen is bekend dat ze gunstig zijn voor de gezondheid van de hersenen.

Mark en Sylvia bedachten om samen een dieet te volgen nadat ze hadden besloten dat de medicatie alleen niet genoeg was. Ze onderzochten het onderzoek waaruit bleek dat het percentage dementie in mediterrane landen veel lager is en kopieerden veel van hun eetgewoonten.

Volgens Mirror.co.uk:

Mark, wiens broer Brent ook stierf in 1977, zei: “Toen mijn moeder in het ziekenhuis lag, dacht ze dat het een hotel was – maar het ergste waar ze ooit in was geweest.

“Ze herkende mij niet en belde de politie omdat ze dacht dat ze ontvoerd was.

“Sinds mijn vader en broer stierven, zijn we altijd een hechte kleine familie-eenheid geweest, alleen ik en mijn moeder, dus voor haar om niet te weten wie ik was, was verwoestend.

“We waren een dubbelganger die overal samen ging. Ik wanhoopte en voelde me nog nooit zo alleen omdat ik geen andere familie had om naar toe te gaan.

“Van de ene op de andere dag gingen we van een gelukkig gezin naar een gezin in crisis.

Lees ook:   Medicatie die vitamine tekorten veroorzaken

‘Toen ze het ziekenhuis verliet, dachten we dat we, in plaats van medicijnen voor te schrijven, misschien een alternatieve behandeling zouden proberen.

“In bepaalde landen is de ziekte van Alzheimer vrijwel ongehoord vanwege hun dieet.

“Iedereen kent vis, maar er zijn ook bosbessen, aardbeien, paranoten en walnoten – deze hebben blijkbaar de vorm van een brein om ons een teken te geven dat ze goed zijn voor de hersenen.”

Er waren ook enkele cognitieve oefeningen die Mark en zijn moeder samen zouden doen, zoals legpuzzels, kruiswoordraadsels en mensen ontmoeten in sociale situaties. Sylvia deed ook oefeningen met behulp van een pedaalapparaat dat voor haar stoel was uitgerust.

Mark zei: “Het was geen wonder van de ene op de andere dag, maar na een paar maanden begon ze zich dingen als verjaardagen te herinneren en werd ze weer de oude, alerter, meer betrokken.

“Mensen denken dat als je eenmaal een diagnose hebt gekregen, je leven is ten einde. Je zult goede en slechte dagen hebben, maar het hoeft niet het einde te zijn. Voor een 82-jarige doet ze het heel goed, ze ziet er 10 jaar jonger uit en als je haar zou ontmoeten zou je niet weten dat ze dit allemaal heeft meegemaakt.

“Ze moest met van alles geholpen worden, nu draait ze het om. We leven op oudere leeftijd in dit land, maar we leven niet per se gezonder.”

 

Het vermogen van het lichaam om te genezen is groter dan iemand je ooit heeft laten geloven

Dit verhaal laat maar weer eens zien hoe veerkrachtig ons lichaam werkelijk is als het de juiste omgeving wordt geboden. De meeste van dit soort ziekten hebben in de eerste plaats vaak te maken met voeding, dus dat betekent dat ze inderdaad kunnen worden teruggedraaid met een goede voeding.

Natuurlijk, sommige zijn genetisch bepaald en je bent misschien drager van het gen, maar dat is geen garantie dat het actief wordt, er zijn dingen die je kunt doen om het risico te minimaliseren. Onze gezondheid is onze grootste rijkdom. We moeten ons realiseren dat we inspraak hebben in ons leven en wat ons lot is.

Lees ook:   Autisme

We hebben het onderwerp al eerder behandeld over hoe aluminiumophoping in de hersenen direct verband houdt met dementie en meer specifiek de ziekte van Alzheimer. Het is belangrijk om dit als oorzaak te kunnen identificeren, omdat we als we dit herkennen ons steentje kunnen bijdragen om de blootstelling te beperken en de ontgift ook onze hersenen en lichamen van dit schadelijke zware metaal.

In een artikel met de titel Sterk bewijs dat aluminium in verband brengt met de ziekte van Alzheimer, onlangs gepubliceerd op de website van The Hippocratic Post, legde Exley uit dat:

“We weten al dat het aluminiumgehalte van hersenweefsel bij laat optredende of sporadische ziekte van Alzheimer significant hoger is dan bij controles op leeftijd. Dus individuen die de ziekte van Alzheimer ontwikkelen in hun late zestiger jaren en ouder accumuleren ook meer aluminium in hun hersenweefsel dan individuen van dezelfde leeftijd zonder de ziekte.

“Er zijn zelfs hogere niveaus van aluminium gevonden in de hersenen van individuen bij wie de diagnose van een vroege vorm van sporadische (meestal late) ziekte van Alzheimer is gesteld, die een ongewoon hoge blootstelling aan aluminium hebben ervaren via de omgeving (bijv. Camelford) of via hun werkplek. Dit betekent dat de ziekte van Alzheimer veel vroeger begint, bijvoorbeeld in de vijftig of begin zestig, bij personen die in hun dagelijks leven zijn blootgesteld aan ongewoon hoge niveaus van aluminium.”

Zijn meest recente studie, gepubliceerd door het Journal of Trace Elements in Medicine and Biology in december 2016, getiteld: Aluminium in brain tissue in familial Alzheimer’s disease, is een van de vele onderzoeken die hij en zijn team hebben uitgevoerd over aluminium over de jaren.

Met name deze studie wordt echter van grote waarde geacht, omdat het de eerste keer is dat wetenschappers het aluminiumgehalte in het hersenweefsel hebben gemeten van personen met de diagnose familiale ziekte van Alzheimer. (De ziekte van Alzheimer of AD wordt als familiair beschouwd als twee of meer mensen in een familie aan de ziekte lijden.)

Lees ook:   Tekort vitaminen in voedsel

Volgens hun paper waren de concentraties aluminium die werden gevonden in hersenweefsel dat werd gedoneerd door personen die stierven met een diagnose van familiale AD, het hoogste niveau ooit gemeten in menselijk hersenweefsel.

Professor Exley schreef:

“We laten nu zien dat enkele van de hoogste niveaus van aluminium die ooit in menselijk hersenweefsel zijn gemeten, worden gevonden bij personen die zijn overleden met de diagnose familiale ziekte van Alzheimer.

De niveaus van aluminium in hersenweefsel van personen met de familiale ziekte van Alzheimer zijn vergelijkbaar met die geregistreerd bij personen die stierven aan een door aluminium veroorzaakte encefalopathie terwijl ze nierdialyse ondergingen.”

Lees & delen: Geoengineering Releases hoge concentraties giftige Aluminium in de lucht, waardoor een toename van neurodegeneratieve ziekten

Hij verklaarde:

“ziekte Familiaire van Alzheimer is een early-onset vorm van de ziekte met de eerste symptomen optreden zo vroeg als 30 of 40 jaar leeftijd. Het is uiterst zeldzaam, misschien 2-3% van alle gevallen van de ziekte van Alzheimer. De basen zijn genetische mutaties die verband houden met een eiwit dat amyloïde-bèta wordt genoemd, een eiwit dat sterk in verband wordt gebracht met de oorzaak van alle vormen van de ziekte van Alzheimer.

Personen met de familiale ziekte van Alzheimer produceren meer amyloïde beta en de symptomen van de ziekte van Alzheimer beginnen veel eerder in hun leven.”

De eerste stap op weg naar verandering is door het

bewustzijn te vergroten Naarmate meer en meer bewustzijn groeit met betrekking tot de ware oorzaken van deze neurodegeneratieve hersenaandoeningen, des te meer kunnen we ons deel doen om ze te voorkomen en zelfs te behandelen en hopelijk uiteindelijk dingen zoals aluminium en andere chemicaliën te elimineren in ons voedsel om te voorkomen dat deze ziekte helemaal gebeurt.

Deel dit artikel met iedereen die je kent die iemand kent die lijdt aan dementie of de ziekte van Alzheimer.

Door Alanna Ketler, Gastschrijver

Met dank aan: http://humansarefree.com

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥