web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkVitaminen & Kruiden

Groenten die aandoeningen helpen genezen

Groenten die aandoeningen helpen genezen

De natuur heeft altijd het beste voor met ons. Miljoenen jaren natuurlijke evolutie heeft een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie ligt opgeslagen in het DNA van de mens. Dit houdt in dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft en dat zongerijpte gewassen in oorspronkelijke staat precies DAT BEZITTEN wat het lichaam nodig heeft. Meer luisteren naar het lichaam en minder naar het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn te begrijpen wat het lichaam echt nodig heeft. De natuur weet uiteindelijk altijd wat het beste is voor de mens, niet de mens zelf.

 

Alfalfa, een smaakvolle kiemgroente, bevat zeer veel fytonutriënten en waarbij het lichaam beter kan ontgiften. Alfalfa is eveneens goed voor mensen met diabetes type 2. Alfalfa is werkzaam bij aandoeningen van de urinewegen. Alfalfa is ook goed bij menopauzale klachten.

Andijvie bevat vele bitterstoffen, net als witloof en cichorei. Ze behoren ook tot dezelfde plantenfamilie. Andijvie staat bol van vitaminen en mineralen. Voornamelijk vitamine K belangrijk voor de botopbouw.

Ajuin bevordert de bloedsomloop, gaat plaatjesaggregatie tegen. Heeft een licht anti-astmatische werking. Ajuin is licht diuretisch en bevordert een betere slaap. Verder stimuleert de ajuin de productie van maagsappen waardoor de spijsvertering beter verloopt.

Asperges, zijn zeer goed bij blaasontstekingen en verhoogd urinezuurgehalte. Rijk aan tryptofaam, goed voor de serotonine productie door het darmslijmvlies van de dikke darm. de saponine uit asperges zijn ontstekingsremmend. asperges versterken de weerstand.

Broccoli draagt bij tot preventie van maag-, colon-, mond-, prostaat-, blaas-, en longkanker. Het beschermt tegen maagontstekingen en maagzweren (ook van het duodenum). Bevordert het gezichtsvermogen. Helpt de lever en de pancreas bij hun ontgiftend vermogen. Broccoli is rijk aan glucosinolaten dat het lichaam helpt bij neutralisatie van kankerverwekkende stoffen.

Lees ook:   Baby's en liefde die zij nodig hebben

Pompoen is ontzwellend op de prostaat en stimuleert de slaap. Echt rustgevend. Pompoen is de groente bij uitstek voor plasproblemen en heeft een wormafdrijvend effect. Een bron aan vitamine A en andere vitaminen. Pompoen is een natuurlijke ontstekingsremmer.

Artisjok werkt goed bij leverontsteking, stimuleert de leverfuncties. Artisjok bevat de smaken bitter en wrang, beide krachtige ontgiftende smaken voor het lichaam, de lever. Stimuleert betere gal. Artisjok is eetlustopwekkend en helpt bij dyspepsie. Ondersteunt een evenwichtige cholesterolspiegel.

Paprika herbergt geneeskracht bij diverse ziekten en zijn uiterst geschikt bij diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Ze hebben zeer weinig calorieën hetgeen bij obesitas een gunstig effect heeft. Van de aanwezige luteïne en zeaxanthine is wetenschappelijk vastgesteld dat ze leeftijdsgerelateerde staar tegengaan.

Venkel is darmgas verdrijvend, krampopheffend, eetlustopwekkend, bevordert de maag-darm peristaltiek, ontstekingsremmend en bevordert de melkproductie dankzij de aanwezige anethol. Venkelzaad Olie is goed tegen darmkolieken.

Witlof is zeer goed voor de spijsvertering, ,er zitten probiotische stoffen in witloof. De bitterstoffen in witloof helpen de lever bij het ontgiftingsproces. verder heeft witloof een laxerend effect dat niet schadelijk is voor het lichaam. Goed bij constipatie. Witloof zorgt ervoor de de lever minder glucose aanmaakt. Goed bij een eetpatroon om diabetes onder controle te houden.

Peterselie is menstruatiebevorderend, werkzaam bij haaruitval, stimuleert de melkproductie, zeer hoge voedingswaarde, preventie van osteoporose, tegen slechte adem en verlicht oedemen.

Bonen zijn goed tegen obesitas, vermindert de absorptie van koolhydraten in de darm, helpt de pancreas om de bloedsuikerspiegel te handhaven.

Spruitjes zitten tjokvol vitaminen en mineralen die goed opneembaar zijn. Spruitjes bevatten glucosinolaten. Deze stofjes verlagen eveneens het risico op kanker door het lichaam bij te staan kankerverwekkende stoffen te neutraliseren. Het bevat net als vele andere koolgewassen een goede verhouding omega 3 en 6.

Lees ook:   7 Tekenen dat u mogelijk coronavirus heeft gehad vóór de uitbraak - Symptomen inbegrepen

Prei heeft een voorkomend effect tegen trombose, het helpt tegen het klonteren van bloedplaatjes. De flavonoïde kaempferol is een stof met een beschermende functie voor de bloedvaatjes. Het foliumzuur in de prei is goed om de homocysteïne niveaus in het bloed in balans te houden en de polyfenolen helpen bij het herstel van schade door de vrije radicalen belangrijk voor een gunstig evenwicht vrije radicalen en antioxidanten en de weerstand.

Spinazie is goed voor zwangere vrouwen. Spinazie is rijk aan foliumzuur (vitamine B11), en beschermt tegen atherosclerose. Beschermt het netvlies van de ogen. Het bevat veel chlorofyl en dat ondersteunt de weerstand. Is licht windverdrijvend en koortsverlagend. Een groente dat goed is voor diabetespatiënten, het helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Wortels hebben een goede voedingswaarde voor de mens, en zijn nuttig voor de groei bij kinderen. Bevatten zeer veel antioxidanten en helpt kanker te voorkomen. Door hun hoge gehalte aan carotenen zijn wortels bij uitstek voor de weerstand van de huid en de bescherming van de slijmvliezen. Wortels beschermen tegen hart- en vaatziekten. Goed voor de ogen en het nachtzicht.

Bloemkool is een winterse topgroente die vitamine c in grote hoeveelheden bevat. Beschermt tegen colonkanker. Helpt bij de leverontgifting. Bloemkool bevat glucorafanine dat ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Bloemkool is rijk aan vezels hetgeen goed is bij de darmperistaltiek.

Selderij heeft mild diuretische eigenschappen, goed als preventie van blaasontsteking, heeft licht krampopheffende werking en is windverdrijvend. De knol wordt soms ook wel de Europese ginseng genoemd vanwege de algemeen gezondheidsbevorderende werking.
Pastinaak stimuleert de nieren en is goed bij reumatische klachten. het heeft gunstige werking bij volgende aandoeningen: cellulitis, diabetes type 2, osteoporose, dementie en hart- en vaatziekten.

Lees ook:   Transgenders en vaccinaties...

Rode bietjes zijn een uitstekende bron van vitaminen en mineralen. het bevat betanine dat een gunstig effect heeft tegen kanker. En als er een groente supergoed is voor het bloed, dan zijn het zeker de rode bietjes. Rode bietjes bevatten omega 6 in basisvorm (linolzuur), deze komt voor in de celwand en laat de zuurstof door. Bietjes beschermen het hart en heeft een sterk ontgiftende werking.

Waterkers voorkomt kanker, het heeft een anticarcinogene werking omdat het een goede verhouding omega 3 en 6 vetzuren bevat. samen met stoffen die de lever helpen ontgiften bevordert waterkers de apoptose (natuurlijke celdood), ideaal voor de verjonging in het lichaam. Heeft een beschermende functie voor het menselijke DNA. Verder versterkt waterkers de psychische functies en is goed tegen angst.

En zoals je al vermoedde, tracht zoveel mogelijk biologisch en vers te eten. Zo heb je de meest waardevolle voedingsnutriënten binnen.

Daniël The Healthman

Een geweldige website met idem veel informatie!
Ik ga hem opslaan als naslagwerk, als ik wat nodig mocht hebben dan kan ik het daar weer vinden… en ik zou dat velen aanraden!
https://danielderweduwen.be/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥