web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Uit onderzoek blijkt dat ingrediënten voor zonnebrandcrème elke keer dat u het aanbrengt in uw bloed terechtkomen

Uit onderzoek blijkt dat ingrediënten voor zonnebrandcrème elke keer dat u het aanbrengt in uw bloed terechtkomen


Collective Evolution creëert sinds begin 2009 bewustzijn over de mogelijke gevaren van zonnebrandcrème. Toen we begonnen, ondanks het presenteren van geloofwaardige peer-reviewed wetenschappelijke publicaties en interviews met artsen en wetenschappers, dachten velen gewoon dat dit niet waar was. Het idee dat onze federale gezondheidsinstanties echt uitkijken naar onze gezondheid en het idee dat we absoluut vertrouwen kunnen stellen in deze instanties en in de producten die ze goedkeuren, is niet langer geldig. In het afgelopen decennium zijn enorme hoeveelheden corruptie aan het licht gekomen, wat aantoont dat we echt op onszelf moeten vertrouwen, ons kritisch denken moeten gebruiken en ons eigen onderzoek moeten doen in plaats van toe te staan ​​dat gezaghebbende overheidsinstanties het voor ons doen.

Zonnebrandcrème en de hele cosmetica-industrie is een goed voorbeeld van hoe er een gebrek aan toezicht bestaat als het gaat om de goedkeuring van deze producten. Hoe zijn ze ooit goedgekeurd en op de markt gebracht als veilig?

Een nieuwe studie die maandag in het peer-reviewed medische tijdschrift JAMA werd gepubliceerd, ontdekte dat verschillende actieve ingrediënten in verschillende zonnefilters de bloedbaan binnendringen op niveaus die de door de FDA aanbevolen drempel ver overschrijden zonder een veiligheidsinspectie van de overheid.

In de studie werden 4 in de handel verkrijgbare zonnefilters gebruikt, die allemaal resulteerden in plasmaconcentraties die de door de FDA vastgestelde veiligheidsniveaus overschreden. Deze veiligheidsniveaus zelf moeten ook in twijfel worden getrokken, omdat elke hoeveelheid giftige chemicaliën niet echt veilig is in het lichaam, zelfs niet in sporenhoeveelheden. De studie wijst er ook op dat het twijfelachtig is dat de FDA ‘enkele niet-klinische toxicologische onderzoeken naar zonnefilters’ heeft doorgestuurd. Er zijn duidelijk meer nodig. De studie concludeerde dat “de systemische absorptie van ingrediënten voor zonnebrandmiddelen de behoefte aan verder onderzoek om de klinische betekenis van deze bevindingen vast te stellen, ondersteunt”, hoewel vreemd genoeg werd vermeld dat de resultaten “niet aangeven dat individuen zich moeten onthouden van het gebruik van zonnebrandcrème. . ‘

Het is vreemd dat de auteurs zouden zeggen dat ze dat misschien deden omdat het een studie was die werd uitgevoerd door de FDA? Je zou denken dat de auteurs de ‘plasmaconcentraties’ die de veiligheidsniveaus overschrijden, ertoe zouden aanzetten om minder schadelijke zonnebrandproducten te zoeken, aangezien deze verkrijgbaar zijn bij meerdere natuurwinkels.

De grote afhaal hier is dat wat op je huid komt, in je huid gaat en het niet lang duurt. De studie vermeldde dat waargenomen chemicaliën in slechts 24 uur via zonnebrandcrème in de bloedbaan terechtkomen.

Het is interessant hoe deze specifieke studie de aandacht van de mainstream trok, terwijl talrijke studies hetzelfde hebben aangetoond. Een onderzoek onder leiding van onderzoekers van UC Berkeley en Clinica de Salud del Valle Salinas toonde bijvoorbeeld aan dat zelfs een korte pauze van verschillende cosmetica, shampoos en andere producten voor persoonlijke verzorging kan leiden tot een aanzienlijke daling van de niveaus van hormoonverstorende chemicaliën aanwezig in het lichaam. ( bron )

Na slechts een driedaagse proef met de meisjes die alleen de minder chemische producten gebruikten, toonden urinemonsters een significante daling van het niveau van chemicaliën in het lichaam. Methyl- en propylparabenen, vaak gebruikt als conserveringsmiddelen in cosmetica, daalden respectievelijk 44% en 45%, en metabolieten van diethylftalaat, vaak gebruikt in parfums, daalden met 27%, en zowel triclosan als benzofenon-3 daalden met 36%.

Lees ook eens:   Voedselfraudeurs harder beboet: 10 procent van omzet

Vreemd of niet?

Terug naar zonnebrandcrème! Al in 2004 probeerde een studie uitgevoerd aan de Faculteit der Farmacie van de Universiteit van Manitoba, Canada, een methode te ontwikkelen voor het kwantificeren van veel voorkomende zonnebrandmiddelen. De resultaten toonden een significante penetratie van alle zonnebrandmiddelen in de huid aan, wat betekent dat al deze chemicaliën meerdere weefsels in het lichaam binnendringen. ( bron )

Over wat voor soort chemicaliën hebben we het? Oxybenzone is bijvoorbeeld aanwezig in meerdere populaire zonnefilters. Er zijn meerdere onderzoeken die de gevaren van deze chemische stof hebben geschetst, omdat deze verband houdt met verschillende aandoeningen. Een onderzoek van het Institute of Pharmacology and Toxicology van de Universiteit van Zürich heeft bijvoorbeeld vastgesteld dat oxybenzone ook de effecten van oestrogeen in het lichaam kan nabootsen en de groei van kankercellen kan bevorderen.

Naar aanleiding van meerdere onderzoeken, erkende een onderzoek van de Queensland Cancer Fund Laboratories van het Queensland Institute of Medical Research in Australië het belang van systemische absorptie van zonnefilters. Onderzoekers ontdekten dat oxybenzone de celgroei en DNA-synthese remde en de cyclusprogressie vertraagde in de eerste van de vier fasen van de celcyclus. Ze stelden vast dat zonnebrandcrème mitochondriale stress en veranderingen in de opname van geneesmiddelen in bepaalde cellijnen veroorzaakt.

#aantal #bewaar #een #en #geweldige #ideeën #Leef
Dit zijn enkele van meerdere voorbeelden, en het is slechts voor één chemische stof uit de meervoudige hormoonverstorende, schadelijke chemicaliën die in zonnebrandcrème voorkomen.

Bovendien hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat zonnebrandmiddelen, zoals oxybenzone, de opname van andere schadelijke chemicaliën, zoals herbiciden, waaraan we ook constant worden blootgesteld, juist verhogen.

Landbouwmedewerkers worden aangemoedigd om zonnebrandcrème te gebruiken om het risico op UV-gerelateerde huidkanker te verminderen. Onze eerdere studies hebben aangetoond dat bepaalde commerciële zonnebrandmiddelen penetratieversterkers zijn. De focus van dit project is om te bepalen of actieve ingrediënten in zonnebrandcrème-formuleringen (dwz de UV-absorberende componenten en insectenwerende middelen voor de zonnebrandcrème / insectenwerende combinaties) ook fungeren als dermale penetratieversterkers voor herbiciden in vitro. Aanvullende studies toonden aan dat de penetratieverbetering die werd waargenomen bij de haarloze muishuid ook optrad bij de menselijke huid. Zo versterken de actieve ingrediënten van zonnebrandformuleringen de penetratie door de huid van het matig lipofiele herbicide 2,4-D. ( bron )

Nogmaals, het belangrijkste punt hier is dat wat je op je lichaam doet, in je lichaam gaat. Als je zonnebrandcrème of make-up aanbrengt en je leest alle ingrediënten, komen al die ingrediënten ook in je bloedbaan terecht.

Dus, wat is de oplossing?
Moeten we de zon echt vermijden? Het lijkt niet te natuurlijk, want het zorgt voor een enorme hoeveelheid voeding. Niet alleen wij, maar al het leven op aarde. Was angst voor de zon gewoon gebruikt als marketingtactiek om deze te vermijden en deze producten te verkopen? Natuurlijk, zonnebrand is slecht en kan kanker veroorzaken, maar eenvoudige blootstelling aan de zon is niet slecht voor je. We verbranden omdat onze huid niet gewend is aan zoveel blootstelling aan de zon, omdat we nu een onnatuurlijk leven leiden vanuit de zon. Wanneer we ineens meer tijd buitenshuis doorbrengen, heeft onze huid niet de tijd om zich aan te passen en brandt dus.

Als je zonnebrandcrème wilt dragen, is het antwoord simpel: zoek zonnebrandproducten zonder schadelijke chemicaliën. Ga naar een natuurgezondheidswinkel, doe je eigen onderzoek, zoek online, zoek natuurlijke alternatieve producten en begin misschien langzaam meer tijd buiten door te brengen, zodat je huid zich aanpast en minder vatbaar wordt voor verbranding.

Lees ook eens:   Kabinet compenseert huishoudens voor hoge energierekening – een 'gemiddeld gezin' kan rekenen op €400

Moeten we echt meer tijd in de zon doorbrengen? Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Internal Medicine was de levensverwachting van mensen die blootstelling aan de zon vermeden met ongeveer 2 jaar verminderd in vergelijking met degenen die regelmatig in de zon baden. De studie wees er zelfs op dat niet-rokers die uit de zon bleven een levensverwachting hadden die vergelijkbaar was met die van rokers met de hoogste blootstelling aan de zon. ( bron )

In de studie keken de onderzoekers naar gegevens van 29.518 Zweedse vrouwen. De vrouwen waren aan het begin van de studie 25-64 jaar. De studie was oorspronkelijk ontworpen om de mate van melanoom, een type huidkanker, te evalueren, dus blootstelling aan de zon was een van de variabelen die werd onderzocht.

De resultaten toonden aan dat vrouwen die regelmatig in de zon baden langer leefden omdat ze minder sterfte, hart- en vaatziekten (CVD) en sterfgevallen hadden die niet te wijten waren aan kanker of HVZ in vergelijking met degenen die blootstelling aan de zon vermeden. Deze vrouwen hadden echter een hoger sterftecijfer als gevolg van kanker, deels omdat ze langer leefden.

Omdat niet-rokers die blootstelling aan de zon vermeden een vergelijkbare levensverwachting hadden als rokers in de groep met de hoogste blootstelling aan de zon, concludeerden de onderzoekers dat het vermijden van blootstelling aan de zon een risicofactor is voor overlijden van een vergelijkbare omvang als roken.

Dit is geen grote verrassing, aangezien de zon ons vitamine D geeft, wat een grote rol speelt in onze algehele gezondheid, vooral als het gaat om onze cardiovasculaire kracht, orgaanfunctie, bloeddruk, botgezondheid en ons immuunsysteem. We hebben blootstelling aan de zon nodig en als we zonnebrandcrème opdoen elke keer dat we in de zon zijn als gevolg van angstpropaganda, krijgen we niet al die gezondheidsvoordelen. Begrijp alsjeblieft dat deze lijst met belangrijke voordelen een fractie is van de vele manieren waarop vitamine D je gezondheid helpt optimaliseren. En hoewel je vitamine D uit natuurlijke voedselbronnen kunt halen, zijn experts het over één ding eens: zonlicht is verreweg de beste manier om je vitamine D binnen te krijgen. De zogenaamde experts die je adviseren om al het zonlicht te vermijden en religieus zonnebrandcrème aan te brengen, zijn eigenlijk je aanmoedigen verhogen het risico op kanker, niet zakken.

Een enorme en groeiende hoeveelheid onderzoek heeft nu aangetoond dat het vermijden van blootstelling aan de zon een epidemie van vitamine D-tekort heeft veroorzaakt . Huidige schattingen zijn dat ten minste 50% van de algemene bevolking en 80% bij zuigelingen een tekort heeft aan vitamine D. Lage niveaus van D3 spelen nu een belangrijke rol bij de ontwikkeling van veel van de chronische degeneratieve ziekten. Vitamine D-tekort is misschien wel de meest voorkomende medische aandoening ter wereld en vitamine D-suppletie is misschien wel de meest kosteneffectieve strategie om de gezondheid te verbeteren, ziekten te verminderen en langer te leven. Degenen met een tekort aan vitamine D hebben tweemaal zoveel sterfte en een verdubbeling van het risico voor vele ziekten, zoals kanker, hart- en vaatziekten , diabetes, astma en auto-immuunziekten zoals multiple sclerose. – Dr. Michael Murray ( bron )

Lees ook eens:   Waarom deze techniek BETER is dan je valse wimpers!

Er zijn zoveel meer onderzoeken die de informatie in dit artikel ondersteunen. Een studie toonde aan dat melanoompatiënten met een hogere blootstelling aan de zon minder snel zouden overlijden dan andere melanoompatiënten, en patiënten die al een melanoom hadden en veel blootstelling aan de zon kregen, waren vatbaar voor een minder agressief tumortype. Misschien zijn er meer prominente oorzaken van huidkanker dan de zon?

Een Italiaanse studie, gepubliceerd in het European Journal of Cancer in juni 2008, bevestigt en ondersteunt ook eerdere studies die verbeterde overlevingskansen aantoonden bij melanoompatiënten die vaker werden blootgesteld aan zonlicht in de tijd voordat hun melanoom werd gediagnosticeerd.

☼ tiakenzie ☼

Dit suggereert dat zonlicht huidkanker daadwerkelijk kan helpen.

Laten we duidelijk zijn, gezonde blootstelling aan de zon veroorzaakt mogelijk geen huidkanker, maar een slechte zonnebrand en ongezonde blootstelling wel. We hebben wel schaduw nodig, maar een dagje in de zon doorbrengen is misschien natuurlijk en niet zo gevaarlijk als het is gemaakt. Je kunt ook kleding bedekken, wat effectiever is dan zonnebrandcrème omdat het niet 100 procent van de UV-stralen blokkeert.

Van veel natuurlijke oliën is ook aangetoond dat ze SPF-bescherming hebben, dus u kunt hier wat meer onderzoek naar doen als u geïnteresseerd bent.

Hieronder is een video van Dr. Elizabeth Plourde, een erkende klinische laboratoriumwetenschapper die ook diploma’s heeft in Biologische Wetenschappen en Psychologie. Dr. Plourde heeft diploma’s van de California State University, Pepperdine University en San Diego Univeristy for Integrative Studies. Momenteel gebruikt Dr. Plourde haar ervaring op haar vakgebied en heeft haar werk in medische laboratoria om de aandacht onder andere te vestigen op de gevaren van zonnebrandcrème.

De afhaalmaaltijd
Er is veel angst in de bevolking gepompt, tot het punt waarop mensen doodsbang zijn om de zon in te gaan zonder elke keer zonnebrandcrème op te doen. We beginnen nu pas de gezondheidsgevolgen op lange termijn van een dergelijke praktijk te begrijpen, en dit kan een van de vele oorzaken van het milieu zijn die bijdragen aan verschillende leeftijdsgebonden ziekten. Wees niet te bang – het is niet zo dat je kanker of een hormoonverstorende ziekte krijgt nadat je eenmaal een conventionele zonnebrandcrème hebt gebruikt. Dit vereist langdurige blootstelling aan deze chemicaliën, en dat is gedeeltelijk de reden waarom zoveel mensen er niet om geven wat ze op hun lichaam doen.

Aan het eind van de dag zijn er andere dingen die je kunt doen, maar weet gewoon dat zonlicht echt niets te vrezen is. Het is erg gezond in geschikte hoeveelheden, en gezien de hoeveelheid tijd die we binnenshuis doorbrengen, hoe meer zonlicht we worden blootgesteld, hoe beter.

https://www.collective-evolution.com/2020/06/15/study-finds-that-sunscreen-enters-into-your-blood-stream-every-time-you-put-it-on/

 

Lees ook deze artikelen:

 

 

Huidkanker begon sinds 1950 wat was de reden voor…

Wetenschappers over huidkanker door zonnebrandmiddelen

 

Zonnebrandcréme jaja

 

To zonnebrand or not to zonnebrandcreme

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥